• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Rudd

Użytkownik
Reakcje
99 6 0
Otrzymałem wczoraj swoją siódemkę i jestem delikatnie mówiąc zniesmaczony. Czekam na odpowiedź w sprawie wymiany mojego egzemplarza na inny pozbawiony extra wad…
Krzywo naniesiony napis PKP
Szczeliny w miejscu łączenia reflektorów z czołem lokomotywy.
Elementy na dachu uszkodzone ( nie odlane w całości ? )
już pomijam klej na szybach. Zapewne coś jeszcze by się znalazło….

Załączniki

tomcy

Nowy użytkownik
Reakcje
9 0 0
Czy ma ktoś możliwość wstawić zdjęcie porównawcze (ustawionych obok siebie) EU07-541 z pierwszej edycji i tej wydanej obecnie. Mam wrażenie, że odcienie górnego i dolnego zielonego pasa różnią się znacząco. :)
Po prawej nowa. Jest trochę ciemniejsza - zdjęcie ma skorygowaną jasność więc różnica może się wydawać trochę większa niż w rzeczywistości.
Po lewej z pierwszej edycji - wg. opisu aukcji z allegro jak kiedyś kupowałem to była to jakaś druga, dodatkowa edycja, poprawiona.
20231129_205538.jpg

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.368 473 107
Dziękuję koledze @tomcy za zdjęcie porównawcze.

Mam jeszcze jedną prośbę. Czy posiada może ktoś zarówno model EU07-541 (nowa edycja) oraz EU07-466 ? Jeśli tak, to również bardzo serdecznie proszę o takie porównawcze zdjęcie ;)

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.698 15 0
Otrzymałem wczoraj swoją siódemkę i jestem delikatnie mówiąc zniesmaczony. Czekam na odpowiedź w sprawie wymiany mojego egzemplarza na inny pozbawiony extra wad…
Tak naprawdę, to każdy egzemplarz może posiadać jakieś niedoskonałości.
Wady w Twoim modelu są moim zdaniem do ogarnięcia we własnym zakresie, poza odgromnikiem który posiada wyłamanie.
Reflektor został po prostu krzywo przyklejony, stąd ta szczelina.
Można go zdemontować i zamontować jeszcze raz.
To samo tabliczka.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
Tak naprawdę, to każdy egzemplarz może posiadać jakieś niedoskonałości.
.
Nie. Nie może!! Przynajmniej nie powinien. Chciałbyś kupić auto z "jakimiś niedoskonalosciami"? Wiem, że nie.
Wady w Twoim modelu są moim zdaniem do ogarnięcia we własnym zakresie,
Dla jednych są. Dla innych nie.
, poza odgromnikiem który posiada wyłamanie.
To załatwia sprawę zasadności reklamacji.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.698 15 0

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.368 473 107
Ale to kontaktuj się już bezpośrednio z sprzedawcą. To forum nie jest oficjalnym kanałem komunikacji z sprzedawcą czy producentem...
Tu kolega tylko opisał co go spotkało. Przecież zaznaczył, że czeka na odpowiedź producenta...:niepewny:

dec87

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
324 5 0
Tu kolega tylko opisał co go spotkało. Przecież zaznaczył, że czeka na odpowiedź producenta...:niepewny:
Nie, zażądał wymiany modelu za pośrednictwem forum po sugesti kolegi:
Proszę Pana, prosze model odesłać, zwrócimy Panu pieniądze.
Tyle że ja nie chce zwrotu pieniędzy, a wymiany modelu na taki bez „extra dodatkowych wad”.
Chyba że mowa tu o zwrocie za wysyłki …
I co może jeszcze tu na forum będą dogadywać szczegóły przesyłki i zwrotu ?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.183 260 17
Oczywiście, że jest tak jak napisałeś, ale producent jasno stoi na stanowisku, że bierzesz co jest albo zwracasz.
Ja również nie popieram takiej polityki.
Nie tak całkiem.
- Masz wadliwy model, zgłaszasz się do modelcenter z problemem. Omówimy, wymienimy.
- Trąbisz na forum, jaki masz szajs model, i potem chcesz wymiany? Zwracam pieniądze. So simple.