• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.799 128 1
Kiedyś na stronie modelcenter.pl był taki opis:

(...) W lutym 2015 roku lokomotywę odstawiono na terenie macierzystej lokomotywowni w oczekiwaniu na kolejną naprawę P4. Ostatecznie wróciła do służby na początku sierpnia tego samego roku, po przeprowadzonym przeglądzie P3 i podniesieniu limitu kilometrów. Przy okazji odświeżono malowanie czół (tylko środkowego fragmentu, bez linii okien i bez czołownicy), oraz dodano numery EVN u dołu ścian bocznych i w skróconej formie na czołownicach. W styczniu 2016 roku lokomotywa została ponownie odstawiona, kolejny raz w oczekiwaniu na naprawę P4. (...)

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
5.015 33 1
Mam takie pytanie odnośnie testów nowych płytek ( do modeli 07 i 09) - jak wygląda sprawa testów ?
Kol. Marcin @MarcinqPL w temacie EP09 napisał :
"Testuje nową płytkę w modelu z partii prototypów.
Chcemy uniknąć sytuacji z ostatnich EP/U07 by każdy był zadowolony."

Kiedy ruszy zapowiadana akcja wymiany płytek w modelach EU/EP07 zakupionych w tym roku ? Kiedy można podesłać model na taką wymianę ?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.081 449 99
No, ale dobrze byłoby opisać je, do których typów lokomotyw są te części.
Teraz to wiadomo, ale jak za chwilę dojdą inne typy lokomotyw, to może być kłopocik.
Lepiej zawczasu to poprawnie opisać.
Mi to wygląda ewidentnie na serwis Schlesienmodelle, a wiadomo, że Schlesienmodelle to model jednego typu lokomotywy.... 303E. Mogli dopisać "Części serwisowe EU07 Schlesienmodelle".

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.344 25 2
I trąbek brak.
Ale Pan Robert kiedyś napisał, że trąbek nie będzie bo wykupią żeby waloryzować PIKOlce.
Ja bym zalał rynek trąbkami żeby się nie opłacało chomikować, ale ja się nie znam, nigdy modułu nie zbudowałem

Reakcje
59 1 0
Mi to wygląda ewidentnie na serwis Schlesienmodelle, a wiadomo, że Schlesienmodelle to model jednego typu lokomotywy.... 303E. Mogli dopisać "Części serwisowe EU07 Schlesienmodelle".
Po co to pisać?
Różnią się jedynie zgarniacze dlatego jest T1/T2.
Części są w podkategorii EU/EP07, a jak będą 09 to to samo będzie zrobione z podkategorią.

Brak jeszcze wycieraczek w ofercie. Bo to też często znika w tajemniczych okolicznościach.
Jestem w trakcie uzupełniania oferty części zamiennych, wszystko co jest na miejscu to się ukaże w swoim czasie

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
5.015 33 1
Kolego Marcinie powtórzę swoje pytanie, bo może umknęło Twojej uwadze.
Mam takie pytanie odnośnie testów nowych płytek ( do modeli 07 i 09) - jak wygląda sprawa testów ?
Kol. Marcin @MarcinqPL w temacie EP09 napisał :
"Testuje nową płytkę w modelu z partii prototypów.
Chcemy uniknąć sytuacji z ostatnich EP/U07 by każdy był zadowolony."

Kiedy ruszy zapowiadana akcja wymiany płytek w modelach EU/EP07 zakupionych w tym roku ? Kiedy można podesłać model na taką wymianę ?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.577 500 107
Różnią się jedynie zgarniacze dlatego jest T1/T2
Czy dobrze myślę, że we wszystkich modelach SM mamy do czynienia z identycznymi zgarniaczami (jeden i ten sam typ), a różnica pomiędzy T1 i T2 polega tylko na zastosowaniu innego systemu mocowania zgarniacza do lokomotywy ?

Drugie pytanie. Do modeli z pierwszej formy dostępny jest tylko szary kolor zgarniacza. Będą również inne kolory ?