• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

sun71

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
698 9 1
Dziékuję wszystkim serdecznie za zdięcia. Rozumiem że jako odpowiedź na moje pytanie zawiera to pozwolenie do publikacji w sklepie. Jeżeli nie, prosze napisać. Użytkownicy jak wy jeszcze ratują to forum. Maybe there is hope…
Żeby nie było łatwo - żadne z powyższych zdjęć nie przedstawia AKTUALNEGO wyglądu lokomotywy. Będzie zagwozdka i dla SM i dla komentujących. Oto kilka zdjęć autorstwa mojego syna, który z chęcią się nimi dzieli. Aktualne malowanie przedstawia zdjęcie ze śródmieścia.
DSC_0365 (3).jpg
DSC_3455.jpg
DSC_0594 (1).jpg

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.112 55 1
Dziékuję wszystkim serdecznie za zdięcia. Rozumiem że jako odpowiedź na moje pytanie zawiera to pozwolenie do publikacji w sklepie. Jeżeli nie, prosze napisać. Użytkownicy jak wy jeszcze ratują to forum. Maybe there is hope…
Autorowi wykorzystanej fotografii należy się raczej rabat przy zakupie modelu, a nie jakieś tam ciepłe słówka;)

Reakcje
91 13 3
Żeby nie było łatwo - żadne z powyższych zdjęć nie przedstawia AKTUALNEGO wyglądu lokomotywy. Będzie zagwozdka i dla SM i dla komentujących. Oto kilka zdjęć autorstwa mojego syna, który z chęcią się nimi dzieli. Aktualne malowanie przedstawia zdjęcie ze śródmieścia.
Co ty za głupoty piszesz akurat oba moje zdjęcia są wykonane 15 września 2023r.

ogi76

Użytkownik
Reakcje
142 10 0
Proszę moderatora o skasowanie mojego wpisu, ale nie mogłem się powstrzymać.
Wiele osób narzeka na aktualny schemat malowania PKP Cargo. Taki niebieski, jakby farba się rozlała po cały modelu.
Przeważnie siedze cicho, nie komentuje, ale to właśnie mówią te osoby, które się zachwycają takimi malowaniami.
"Ławkowe odcienie zieleni" to w tym przypadku bardzo delikatne określenie. Tą lokomotywę to chyba malowały stare baby z Cepelii, nawet gorzej...

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.112 55 1
Proszę moderatora o skasowanie mojego wpisu, ale nie mogłem się powstrzymać.
Wiele osób narzeka na aktualny schemat malowania PKP Cargo. Taki niebieski, jakby farba się rozlała po cały modelu.
Przeważnie siedze cicho, nie komentuje, ale to właśnie mówią te osoby, które się zachwycają takimi malowaniami.
"Ławkowe odcienie zieleni" to w tym przypadku bardzo delikatne określenie. Tą lokomotywę to chyba malowały stare baby z Cepelii, nawet gorzej...
Dla mnie dziwne są te współczesne retromalowanki, bo ani Cargo, ani tym bardziej IC nie za bardzo przejmuje się zabytkami. Czyżby to była tęsknota za PKP w formie sprzed 2001r.?
W przypadku 361 jest to jedynie zmodyfikowana, karykaturalna inspiracja wyglądem tej lokomotywy z lat 90-tych. No, ale oryginał istnieje, więc model trzeba zrobić, chociaż ciekawszy jest pierwowzór.
IMG_20230919_125308.jpg

Rokstedi

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
1.756 0 0
Każdy ma swoje preferencje w zakresie malowania. Jedni lubią malowanie czyste, świeżo po naniesieniu powłok malarskich, inni wyblakłe i spatynowane. Oczekiwania nie do pogodzenia. Mógłby jednak powstać model w malowaniu wyblakłym, matowym jak na powyższym zdjęciu (mam na myśli barwy podstawowe). Dodanie lekkiej patyny, zbrudzeń i mamy model wyglądający jak lokomotywa po kilkuletniej eksploatacji. Nanoszenie takich śladów na malowanie bijące świeżością barw nie daje należytego efektu. Może Pan Robert zdecyduje się na taki eksperyment.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Teraz numeracja od 300 nie tylko od PIKO...
Czekamy też na ET41. Oby wypaliło. Można by pomyśleć... "a co z 4E"? Dla mnie niekoniecznie. Bolą mnie wózki w ET41 od PIKO...

Facebook SM:

Screenshot_20230924_122921_Facebook.jpg

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ja tam trzymam kciuki za powodzenie kolejnych wypustów, bo wiem ile wysiłku kosztuje i opracowanie projektu... i wykonanie. A do tego aspekt, że jesteście tak oddani produkcji taboru PKP. Widać zaangażowanie. Tutaj tylko wyłapują co jest nie tak, a nie doceniają wysiłku włożonego w całość. Łatwo gadać, trudniej zrobić...