• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.586 120 86
Wydaje się, że część zbędnych rzeczy zostala usunięta. Co do wina... To nie widzę przeciwwskań. ;) Zawsze można się czegoś nowego nauczyć.

TU kolega @MateuszS pytał się o nowy głośnik w EP07-361.

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Dziękuje! Wygrałem zakład o skrzynkę dobrego białego wina (Grauer Burgunder) - Wybrałem ten czas specialnie, bo wiedziałem że @Rozjazd nie wytrzyma bez głupiego komentarza :p:LOL: Kolega mówił że oleją to. Ja mu mówiłem „Oj nie znasz polskiego forum modelarskiego” :LOL:

No, a teraz daj twoje nudne. Weicha, à vôtre santé ;)
Czy głupi, to każdy sam rozważy. Ja twierdzę, że głupia jest decyzja o godzinie rozpoczęcia sprzedaży, no bo skąd taki pomysł? Każdy z konsumentów na prawo do zadawania takich pytań i dostać przyzwoitą odpowiedź. Proszę tutaj wytłumaczyć, czy stoi za tym racjonalna decyzja biznesowa zamiast pisać dyrdymały o winie. Gdybym ja nie napisał o tym, ktoś inny pewnie by to skomentował, bo przecież temat sam się o to prosi.

Ostatnio edytowane:

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 82 0
Czy głupi, to każdy sam rozważy. Ja twierdzę, że głupia jest decyzja o godzinie rozpoczęcia sprzedaży, no bo skąd taki pomysł?
Pomysł wynika pewnie ze sposobu myślenia. Ja mam podobny, więc mogę pokusić się o wyjaśnienie.
Zacznę od kolei. Otóż niektóre zarządy kolejowe numery lokomotyw danej serii oznaczają kolejno. Np. BB15000. BB15001, BB15002...
Sprzedaż towarów. Ja często sprzedawałem towary w cenie 100 zł, potem 100.01, 100.02... w ten sposób już po cenie widzę, kiedy kto kupował.
Gdybym sprzedawał towary takie jak modele czas też ustawiałbym tak samo. Następny model +1 minuta.
Niektórzy tak mają.
Ale wystarczy tego off-topic.

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Tu chodzi zupełnie o coś innego. Po prostu najlepiej schodzą siódemki, których sprzedaż zaczyna się o 19:34. Sprzedaż EP07-411 rozpoczęto o 19:30 i każdy widzi jak jest :ROFL:
A może po prostu ludzie już kasy nie mają na kolejne modele. Poza tym 411 dużo ładniej się prezentuje na zdjęciu "reklamowym" z pudełka niż w rzeczywistości i niedawno co był wcześniejszy denaturat też moim zdaniem trochę za bardzo "fioletowy". Podejrzewam, że jakby zamiast 411 ukazały się zapowiadanie "zielone" siódemki to dawno już by było pozamiatane.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.184 260 17
Czy głupi, to każdy sam rozważy. Ja twierdzę, że głupia jest decyzja o godzinie rozpoczęcia sprzedaży, no bo skąd taki pomysł? Każdy z konsumentów na prawo do zadawania takich pytań i dostać przyzwoitą odpowiedź. Proszę tutaj wytłumaczyć, czy stoi za tym racjonalna decyzja biznesowa zamiast pisać dyrdymały o winie. Gdybym ja nie napisał o tym, ktoś inny pewnie by to skomentował, bo przecież temat sam się o to prosi.
Racja. Każdy inny by mógł. Zakład też byl że „ktoś” nie wytrzyma, ale ty byłeś mój first choice. No i nie zawjodłeś. Ten cały wątek się zmienił w komedię, więc go traktuje jako „comedy channel”. A 19.34 była kij w mrowisko, i zadziałalo. People are so predictable.

Co do racionalnej decyzji biznesowej. Jaka różnica jest, czy lokomotywa się pojawi 19.30 lub 19.34? O 19.30 potrafisz być punktualny a o 19.34 nie?

A tak z drugiej strony: Częsci zapasowe sie ogarniają, do końca roku temat będzie załatwiony, modele się pojawjaja jak zapowiedziane, modele są nadal w sklepie, nie znikają za pare sekund… więc o czym można marudzić…? Comedy Channel needs new food, dlatego 19.34. Nudnego nie zapomnij.

Miłego dnia.

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.112 55 1
A może po prostu ludzie już kasy nie mają na kolejne modele. Poza tym 411 dużo ładniej się prezentuje na zdjęciu "reklamowym" z pudełka niż w rzeczywistości i niedawno co był wcześniejszy denaturat też moim zdaniem trochę za bardzo "fioletowy". Podejrzewam, że jakby zamiast 411 ukazały się zapowiadanie "zielone" siódemki to dawno już by było pozamiatane.
Tak, czy inaczej to jest głęboko przemyślana taktyka sprzedaży opracowana przez najlepszych specjalistów od marketingu SM. Niby modele wyprzedają się na pniu, a jednak nadal są w sprzedaży. Teraz już nikt nie odważy się marudzić, że nie może normalnie kupić swojej wymarzonej siódemki od SM. A wracając do numerologii 1+9+3+4=17, 1+7=(EP0)8...przypadek? Nie sądzę :ROFL:

LISU

Użytkownik
Reakcje
151 7 4
A tak na marginesie. Ma ktoś aktualną fotografie EP07-361 którą bym mógł wykorzystać w sklepie?
A tak na marginesie. Ma ktoś aktualną fotografie EP07-361 którą bym mógł wykorzystać w sklepie?
https://forum.modelarstwo.info/threads/szyny-i-okolice.59393/