• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.217 260 17
Bo niestety wszystko poza samymi modelami SM to niezła amatorka :)
Bo niestety mądrale jak Pan nie mają pojęcia co piszą… ta „amatorka” była w stanie uruchomić 8 dodatkowych rdzeni, aby skompensować atak na naż serwer który generował 10.000+ zapytań na sekunde. Bez dodatkowych rdzeni sprzedaż by kompletnie siadła. Komuś sukces naszych modeli straszie dupe ściska jak widać.

A tak na marginesie: wole produkować dobre modele i mieć szajs stronę internetową, niż super cacy stronke, ale szajs modele. A jak Ty Panie stroppendorfer dopiero postawisz na nogi co ja postawiłem, obok zawodu na full etat, obok rodziny z trzema chłopcami, z własnej kasy, to wtedy dopiero będziesz miał prawo oceniać… ;-)

Ostatnio edytowane:

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Najlepsze jest… wprowadziłem opcie USA do sklepu, aby też @jack_flash miał możliwość zakupu. Ale zamiast napisać maila jak coś nie gra, to nie, trzeba się to na forum zgrywać? Wiesz co Panie jack błyskawica? Jak Pan myśli że Pan na mnie może działąć poprzez forum publiczne Pan sie grubo myli. Jak jusz pisałem zapraszam do zakupu Pikolca w Modelmanii a w miedzy czasie klienci z USA, którzy się kulturalnie zwrocili do nas przez maila, odbiorą modele sobie osobiscie odemnie w ORD. Pozdrawiam.
Pytałem @Robert Reschka co najmniej pięć razy, jak najbardziej rzeczowo i kulturalnie. Pytałem na forum bezpośrednio, ponieważ PW do @Robert Reschka jest dla mnie niedostępne. Nie mam także konta na FB.
Jedyne moje „przestępstwo” to zakup na przestrzeni lat, trzech egzemplarzy EU07 SM. Demonstrowanie ich zalet na lokalnych spotkaniach w Ottawie (było wielu chętnych na zakup, co się udało przez Menzel). Byłem i jestem lojalnym klientem.
Oczywiście, do tango potrzeba dwie osoby. Jeśli SM nie chce w żaden sposób umożliwić nabycie tego modelu ( wprowadzić opcję do Kanady), to nic na to nie poradzę.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Widzę, że koledze temat się nie nudzi, a dla mnie to już się robi nudne. Nie wiem czy ciężko jest zrozumieć, że ktoś nie chce sprzedawać towaru poza granice EU, żeby nie bawić się w dodatkowe kwity celne? Po co robić sprzedaż poza EU jak modele w Polsce sprzedają się w kilka minut? I ciężko pojąć, że to jest czyjś biznes robiony po godzinach jako coś dodatkowego i ta osoba może sobie sama zadecydować o modelu sprzedaży? I na co przeznaczyć swój wolny czas poza pracą i rodziną - czy na kwitologię i zabawę w sklep czy opracowywanie nowych modeli?
O ile się nie mylę dołożono USA. Nie jest w Unii, jak do tej pory. Natomiast z VAT trzeba się rozliczyć, czy się chce czy nie. Mogę się mylić, ale chyba wysokość VAT należy naliczać według stawki kraju docelowego Unii. Co dokłada „kwitologii”.
Najlepiej byłoby PRL-u można było nic nie robić i było gites.

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.129 149 7
Jak w Świecie Modeli 150 pudernic zeszło w 3min to byl dopiero s..kandal !!! Dupolizów nie brakuje.
Nie wiem do kogo te słowa kierujesz i co ci chodzi, ale jeśli chodzi o mnie to złego słowa na ŚM nie powiedziałem. Wręcz przeciwnie, broniłem nawet Pana Ryszarda, tu na tym forum, mogę przytoczyć linka jak trzeba, bo były niezasłużone jazdy po ŚM. A co do dupolizów, też nie ten adres bo jakbyś czytał uważnie, to byś wiedział, że daleko mi do podlizywania się do SM. Pisać dobrze o SM też nie można?
A Kolega @PP1970 co docenił, bo nie rozumiem?

Ostatnio edytowane:

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
805 89 3
Nie jestem do końca zadowolony z dzisiejszej formy sprzedaży. Modele Schlesienmodelle i Albert Modell kupuję m.in. dla sportu. O ile podobała mi się awaria strony i jej odświeżanie w kilku przeglądarkach, to jestem zawiedziony bardzo wolną sprzedażą. Po zakupie odświeżałem jeszcze stronę, ale nic to nie dało i model długi czas był dostępny. Mam nadzieję, że następne edycje rozejdą się w czasie znanym z poprzednich edycji.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.128 88 0
A Kolega @PP1970 co docenił, bo nie rozumiem?
Sprzedaż pudernic Alberta, która o kilka stopni przebija SM absurdalnością. Tutaj to jest więcej bicia piany, niż faktycznych trudności w zdobyciu modelu.

Przestałem obserwować ten wątek, szkoda mi czasu. Gdyby Koledzy chcieli odnieść się do moich wcześniejszych wypowiedzi, proszę oznaczcie mnie.

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.112 55 1
Sprzedaż pudernic Alberta, która o kilka stopni przebija SM absurdalnością. Tutaj to jest więcej bicia piany, niż faktycznych trudności w zdobyciu modelu.

Przestałem obserwować ten wątek, szkoda mi czasu. Gdyby Koledzy chcieli odnieść się do moich wcześniejszych wypowiedzi, proszę oznaczcie mnie.
Nie trzeba koniecznie kupować w ŚM. Wystarczy obserwować PMR Modele na Allegro. Ostatnio kupiłem pudernice AM bez żadnego problemu.
Zdobycie deficytowych modeli trochę przypomina zakupy w CSH w czasach PRL. Tylko, że tam człowiek nie znał czasu i godziny. W pewnym sensie ma to swój urok.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.217 260 17
Dwie godziny temu, zarejestrowałem się w sklepie Modelcenter. Zakupy stały się możliwe dla kolegów z Kanady, Australii i Japonii. USA wcześniej.
Hmm. Canada, Australia, Japan, USA były dodane w tym samym czasie... :niepewny:

Pytałem @Robert Reschka co najmniej pięć razy, jak najbardziej rzeczowo i kulturalnie. Pytałem na forum bezpośrednio, ponieważ PW do @Robert Reschka jest dla mnie niedostępne. Nie mam także konta na FB.
Nie wiem ile razy mam pisać, że forum NIE jest oficjalny kanał komunikacji z firmą modelcenter/Schlesienmodelle. Ja tu już tylko zaglądam, aby sprostować głupoty, które tu są wypisywane i mogą zmylić innych klientów. PW jest wyłączone z oczywistych powodów, a jak się ma pytania, to jest email do modelcenter. Na to forum po prostu szkoda zdrowia, a wątek o siódemce i tak jest zjechany do granic możliwości…

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.955 121 1
Czyżby kolejnym modelem, który trafi do sprzedaży będzie EP07-411 PKP IC "Denaturat" (107019):niepewny:

PKP Intercity S.A. Zakład Centralny w Warszawie
Naprawa rewizyjna ZNTKiM w Gdańsku
25.08.2008
Producent HCP Poznań, rok produkcji 1986, typ 303E, numer fabryczny 311
Epoka Vc-VIa, lata w których model i oryginał wyglądały tak samo 2008-2010

foto.jpg

Źródło: modelcenter.pl