• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Chyba się nie zrozumieliśmy (może źle się wyraziłem:niepewny:). Mój wpis dotyczył, tylko małej ilości oferowanych modeli. Tak jak napisałem wyżej, rynek się rozrasta i co było dobre 10 lat temu do dzisiaj już nie starcza.

Natomiast to nie są moje wpisy z Facebooku. Ja tam jest jedynie biernym obserwatorem.

Pozdrawiam:)
Arek

Ps. Chyba czas trochę wyluzować, bo mam wrażenie, że zapominamy, że mówimy o hobby, które z założenia ma być przyjemnością a nie udręką.

Reakcje
152 1 0
Hello.
Sorry, that I have to write the next part of the message in German, but I know that Robert Reschka speakes German :).

Ich habe von Deutschland versucht in den Shop www.modelcenter.pl zu kommen. Es war nicht möglich. Ich bekam immer eine Fehlermeldung. Sind Bestellungen aus Deutschland nicht erwünscht und werden blockiert?

mfG
Ralf Wittkamp

Dobra… może tak, może nie. Ale że tu i na FB tylko jedna osoba snuła teorie, że tego modelu nie ma, to już troche dziwny przypadek. Ale ok. Zostawmy to.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.282 271 17
Hello.
Sorry, that I have to write the next part of the message in German, but I know that Robert Reschka speakes German :).

Ich habe von Deutschland versucht in den Shop www.modelcenter.pl zu kommen. Es war nicht möglich. Ich bekam immer eine Fehlermeldung. Sind Bestellungen aus Deutschland nicht erwünscht und werden blockiert?

mfG
Ralf Wittkamp
Hallo Ralf,

das hängt an dem alten Shopsystem. Das Ding zu konfigurieren ist der blanke Horror. Wir hatten schon eine polnische Firma beaftragt einen neuen Shop zu machen, aber das was die abgeliefert haben war überhaupt nicht das was wir haben wollten. Also haben wir erst im Dezember einen Shopbetreiber in Polen gefunden, der uns ein Shopprodukt nach unseren Wünschen gestaltet. Dieser ist gerade im Test und sollte, wenn alles gut geht, im März online gehen. Die Falns Schüttgutwagen will ich nämlich schon über neuen Shop laufen lassen, genau wie die EU07-494, welche als nächste kommt. Schreib uns einfach eine Mail an biuro at modelcenter.pl - diese Platform hier ist nicht der richtige Ort für sowas. Wenn Montag die zweite Palette EP07-412 im Lager eintrifft, werden wir Montag Abend eine zweite Verkaufsrunde starten.

mfG
Robert

PiotrMKG

Użytkownik
Reakcje
145 11 0
Jako iż nie udało mi się załapać na lokomotywę w piątkowej puli grzecznie będę próbował w poniedziałek. Mam tylko pytania do Pana @Robert Reschka:
1. Czy ewentualne lokomotywy odzyskane od januszy biznesu pojawią się w wciągu weekendu czy powiększą poniedziałkową pulę?
2. Czy ci co kupili w piątek będą też mogli kupować w poniedziałek?
3. Limit 1szt dotyczy konta czy adresu wysyłki? Bo już widzę tych januszy co zakładają kilka kont z tym samym adresem wysyłki (żona, syn, córka, pies kupują po sztuce)

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 82 0
ad 3)
jedyne co można zrobić to wyeliminować takich którzy :
- zlecają wysyłkę na ten sam adres
- na to samo nazwisko
- kupują z tego samego IP

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Muszę Kolegów zmartwić:(
Jeżeli popyt zdecydowanie przewyższa podaż, to każda próba jakiejkolwiek reglamentacji kończy się porażką. Zawsze znajdą się osoby (Janusze;)), które wpadną na sposób aby obejść "system". Czego najlepszym przykładem był PRL, który z tym zjawiskiem przeszło czterdzieści lat walczył i... się poddał tzn. padł.
Tak naprawdę aby zjawisko tzw. spekulacji ukrócić, trzeba albo zwiększyć podaż lub podnosić cenę, aż rynek znajdzie swoistą równowagę.
Przeciez to nie chodzi o tzw. "januszy biznesu": tylko o wszelkich zidentyfikowaych z imienia i nazwiska "wrogów" wydawcy... Dlatego nasz R.R. tak bardzo chciałby aby nie było nicków na forum- tylko imiona i nazwiska. Żeby wszelkich nieprzychylnych mu ludzi zwyczajnie karać pozbawieniem możliwości zakupu modelu.
Dzięki wpisowi Kolegi, dopiero teraz zrozumiał, że wczorajsze próby przypisywania mi nie moich wpisów na Facebooku, to był początek wyłapywania "niepokornych":eek:
Ło matko, co tu się dzieje:ROFL:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.134 150 7
@Robert Reschka - odpowie Pan na moje pytania dotyczące modelu, które zadałem kilka dni temu? Jest Pan aktywny w wątku (łącznie z dniem dzisiejszym) i odpowiada Pan na mniej lub bardziej istotne kwestie, w tym bierze Pan udział w osobistych przepychankach. Natomiast jakimś dziwnym trafem omija Pan moje pytania, dotyczące tylko i wyłącznie modelu, co jest tematem tego wątku. Dodam tylko, że nawet w momencie sprzedaży na stronie ModelCenter.pl nie ma ani jednej informacji o modelu, choćby takiej czy model jest wyposażony w dekoder czy nie. Gdyby nie to forum, to nie wiedzielibyśmy nic!
Dla ułatwienia zestawię pytania raz jeszcze:
1. Czy w omawianym modelu (i przyszłych modelach) będzie ostatecznie "uproszczona" płytka czy "oryginalna" płytka? W lipcu 2022 ukazała się informacja o uproszczeniu płytki, ale we wrześniu 2022 udało się pozyskać głośniki, zatem czy od tego momentu powrócono do oryginalnej płytki? Czy zatem historia z uproszczoną płytką była tylko krótkim epizodem? Na czym dokładnie polegało uproszczenie płytki?
2. Czy modele analogowe będą posiadały wbudowany głośnik?
3. Czy w sprzedaży będą obie wersje w pełni cyfrowe i udźwiękowione oraz analogowe (dotyczy to również przyszłych modeli)?
4. Czy model będzie dystrybuowany do innych sklepów czy sprzedaż zakończy się wraz z "akcją błysk" w poniedziałek?

Ostatnio edytowane:

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.779 179 15
No co tu się dzieje ;) ?? Teorii spiskowych ciąg dalszy :LOL::LOL::LOL:

Jak się nie ma nic mądrego do napisania, to się wymyśla historie, aby tylko się kręciło mieszadło w forumowym kotle :)

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
462 47 4
A tak na temat może ktoś napisać? Wstawić zdjęcia, opisać model?
Tak naprawdę to było tak.... Jak przy szczepionce na covid wstrzyknęli nam te czipy to dzięki tym czipom służby specjalne mogły wykupić wszystkie modele. Te modele odeślą do Chin aby sprzedać ruskim, bo ruskie chcą zwalić brak modeli na ukraine.

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
473 15 0
Jak zwykle dużo pisania o niczym. A prawda taka, że który Janusz będzie chciał, to w poniedziałek i tak kupi drugi model. Jak logicznie myśli, to w żaden sposób go nie namierzycie, że już kupił w sobotę. Sposobów znajdzie wiele....i każdy z nas wie, że to nie problem. Można mu co najwyżej utrudnić to zadanie, ale nie można go wyeliminować.

Ostatnio edytowane:

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 82 0
Jak zwykle dużo pisania o niczym. A prawda taka, że który Janusz będzie chciał, to w poniedziałek i tak kupi drugi model. Jak logicznie myśli, to w żaden sposób go nie namierzycie, że już kupił w sobotę. Sposobów znajdzie wiele....i każdy z nas wie, że to nie problem. Można mu co najwyżej utrudnić to zadanie, ale nie można go wyeliminować.
Prawda, ale pomyśl na to z tej pozytywnej strony.
Ten kto chcę kupić, to model kupi. Zapłaci więcej, ale kupi przynosząc sławę SM.
Ja np. bardzo chciałbym mieć jeszcze EU07 zieloną, od SM.
Zakładam, że nie będę miał tyle szczęścia. Kupię wiec drożej i w ogóle się tym nie przejmuje.
Już zaczynam zbierać.

tygmich

Użytkownik
Reakcje
142 1 1
Nie bardzo rozumiem w czym problem z tymi "Januszami byznesu". Wystarczy przecież wrzucić stosowny skrypt do mechanizmu esklepu z blokadą zakupu produktu ver po id. produktu I finto. Kupił ma daj szansę innym. Jeśli ma być reglamentacja do zakupu 1 szt. to powinien być uwzględniony schemat. No i informacja w tym temacie na stronie sklepu.