Tak jak wyżej wspomniałem, model został pierwotnie zapowiedziany w 2015 roku, wraz z 4 innymi.
Remek to była EP07-338, nie 442. Była planowana w serii 303E.3 po 303E.4/5 - nowe slajdy boczne na 300ki bez górnych ryfli były już zamówione. Ale niestety już do tego nie doszlo, bo nagle kasa znikneła nie doszła do fabryki, formy znikły, nie mała częśc wyprodukowanych modeli, itp. Co tam się działo, można by tu strony wypełnić. Sama akcia aby dostac pliki 3D mojego modelu, to było jak w filmie. Konspiratywne spotkanie w restauracji w Hongkongu z osobą ktory przemyciła pendriva z moimi plikami, które były zapłacone, i nie wydane. Są dowody na to, że tam pare osób ostro działało którym ten projekt przeszkadzał. Ale to inna historia. Miedzy innym była też afera tej próbowanej kradzieży Y-kow ROBO z tym wszystkim związana, co udało się rozbić dzięki moim kontaktom. Prawie pieć lat mnie kosztowała walka w Chinach, pieniedzy i nerwów, ale nie poddałem się. Ale na końcu zwalczyłem intrygi, przekupstwo, i przekręty. Była to bitwa David vs. Goliath. Do tego jeszcze te pomyje które tu na forum za to zbierałem… ale to był najmnieszy problem… hejterów można olać, ale stracić pare set tysięcy Euro, lub ratować było ważniesze. Ale udało sie. Nikt mi w kasze już dmuchał nie będzie.
Teraz mam formy zabespieczone w sprawdzonej i rzetelnej fabryce, komunikacja z fabryką bez jakiś pośredników. Wprawdzie jestem 5 w lat tył, ale za to teraz startuje od nowa z podwójną motywacją, bo teraz moge się skupić na 100% na nowe projekty, a nie musze tracić czasu i nerwów przez przekręty, intrygi itp. To co zapowiedziałem, zrobie, prędzej czy później, i mi też już jest na 100% obojętne co konkurencia będzie robiła - jak będe chciał zrobić model, to go zrobie, obojętne czy on już jest na rynku czy nie, lub w zapowiedziach konkurencji. Więc w kwestiach siodemek, następnie będa 300ki, 4E (ludzie trzymajcie te kupony, hehe!) i ET41. Myśle ze wszystkie wersje się pojawia w następnych dwoch do trzech lat, jeżeli sprzedasz mojich modeli nie kichnie przez inflacie…