• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.157 131 19
Czy zapowiadany model EU07-540 , będzie miał prawidłową liczbę(4) pomostów na dachu?
W modelach Roberta liczba pomostów dachowych zmieniała się w zależności od tego ile posiadał pierwowzór. Były modele z 2, 4 lub 5. Podejrzewam, że będzie mieć tyle co w oryginale. Pod tym względem firma jest bardzo dobrze przygotowana (merytorycznie). W każdym razie byłbym o to zupełnie spokojny.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.157 131 19
W jednym z komentarzy Robert potwierdził wydanie zapowiedzianego kilka lat temu (w 2015 r.) modelu EP07-442 :D . Poniżej fotografia pierwowzoru uwiecznionego w dniu zakończenia naprawy:

- źródło: ilostan.forumkolejowe.pl/index.php?nav=foto&id=1744
- autor: Hamman
- opis: "2012-06-06 - Gdynia - EP07-442 po ukończonej naprawie rewizyjnej w Zakładzie Północnym PKP Intercity oczekuje na odbycie jazdy próbnej na odcinku Gdynia Główna - Bożepole Wielkie."

2012.06.06. - Gdynia - EP07-442 po ukończonej naprawie rewizyjnej, oczekuje na odbycie jazdy ...jpg

Powyższa fotografia znalazła się właśnie w ulotce z zapowiedziami kolejnych 5 modeli, wydanej w 2015 roku :) .

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
W jednym z komentarzy Robert potwierdził wydanie zapowiedzianego kilka lat temu (w 2015 r.) modelu EP07-442 :D . Poniżej fotografia pierwowzoru uwiecznionego w dniu zakończenia naprawy:

- źródło: ilostan.forumkolejowe.pl/index.php?nav=foto&id=1744
- autor: Hamman
- opis: "2012-06-06 - Gdynia - EP07-442 po ukończonej naprawie rewizyjnej w Zakładzie Północnym PKP Intercity oczekuje na odbycie jazdy próbnej na odcinku Gdynia Główna - Bożepole Wielkie."

Zobacz załącznik 866992

Powyższa fotografia znalazła się właśnie w ulotce z zapowiedziami kolejnych 5 modeli, wydanej w 2015 roku :) .
Ta 442 jest wręcz zaj....sta. Sugerowałem Panu Robertowi kilka wierszy wcześniej, aby może spróbował zerknąć na nią przychylnym okiem.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.157 131 19
Sugerowałem Panu Robertowi kilka wierszy wcześniej, aby może spróbował zerknąć na nią przychylnym okiem.
Tak jak wyżej wspomniałem, model został pierwotnie zapowiedziany w 2015 roku, wraz z 4 innymi. Robert w odpowiedzi na pytanie zadane w komentarzu na znanym portalu społecznościowym - czy będzie jakiś model z epoki VI z EVN - napisał właśnie o tej lokomotywie :) . Jeśli kierować się ściśle tą uwagą o numerze EVN to trzeba nadmienić, że EP07-442 otrzymała numer EVN między 2 czerwca, a 5 sierpnia 2015 roku, a zatem model odwzorowywałby lokomotywę dopiero z ostatniego roku eksploatacji w tym schemacie malowania. Czas pokaże czy model zostanie wydany z numerem EVN czy jednak bez, a może tak jak to miało miejsce w przypadku EU07-527 i EU07-539, będzie wyprodukowany w dwóch wersjach - z numerem i bez. To byłoby chyba najlepsze rozwiązanie, bo zadowoliłoby jednych i drugich klientów, a także "szaleńców", którzy chcieliby mieć oba ;) . Ja bym się ucieszył z wersji bez numeru EVN, bowiem w 2013 roku lokomotywa miała okazję prowadzić również pociągi Przewozów Regionalnych :D !

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.157 131 19
A moze to ludzie, którzy chcą mieć zebraną całą kolekcję wyprodukowanych przez firmę modeli. Czy to są szaleńcy?
Robert :D ! Przecież napisałem "szaleńcy", a nie szaleńcy :p . Wiem, że zaliczasz się do wymienionych przeze mnie "szaleńców" :gwizd: , ale tak jak napisałem, chodzi o "szaleńców", w tym pozytywnym znaczeniu ;) . Ja też jestem takim "szaleńcem" :oops: , choć nie w kontekście modeli "siódemek" :X3: . Jak bym mógł, to bym kupił np. SU45-079 w wersji bez oraz z numerem EVN :podstepny: ...

Ostatnio edytowane:

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Ja to tylko myślę, jak to budżet się zepnie. 5 siódemek z SM, suka cargo od konkurencji, wagony od Robo, nie wiadomo co jeszcze rzuci ACME i Tillig. Dycha pójdzie jak nic.

mariow-m1

Aktywny użytkownik
Reakcje
288 3 4
Zaproponowałem tu na forum EP07-442 I wrzuciłem jej zdjęcie, jeśli ona będzie wydana, to spełnienie marzeń. Choć kłócą mi się te informacje, bo w ulotce z 2015 była EP07-338 W tym malowaniu, ale to by musiała być forma bez ryfli między oknami. Gdzie dokładnie jest ta informacja?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Tak jak wyżej wspomniałem, model został pierwotnie zapowiedziany w 2015 roku, wraz z 4 innymi.
Remek to była EP07-338, nie 442. Była planowana w serii 303E.3 po 303E.4/5 - nowe slajdy boczne na 300ki bez górnych ryfli były już zamówione. Ale niestety już do tego nie doszlo, bo nagle kasa znikneła nie doszła do fabryki, formy znikły, nie mała częśc wyprodukowanych modeli, itp. Co tam się działo, można by tu strony wypełnić. Sama akcia aby dostac pliki 3D mojego modelu, to było jak w filmie. Konspiratywne spotkanie w restauracji w Hongkongu z osobą ktory przemyciła pendriva z moimi plikami, które były zapłacone, i nie wydane. Są dowody na to, że tam pare osób ostro działało którym ten projekt przeszkadzał. Ale to inna historia. Miedzy innym była też afera tej próbowanej kradzieży Y-kow ROBO z tym wszystkim związana, co udało się rozbić dzięki moim kontaktom. Prawie pieć lat mnie kosztowała walka w Chinach, pieniedzy i nerwów, ale nie poddałem się. Ale na końcu zwalczyłem intrygi, przekupstwo, i przekręty. Była to bitwa David vs. Goliath. Do tego jeszcze te pomyje które tu na forum za to zbierałem… ale to był najmnieszy problem… hejterów można olać, ale stracić pare set tysięcy Euro, lub ratować było ważniesze. Ale udało sie. Nikt mi w kasze już dmuchał nie będzie.

Teraz mam formy zabespieczone w sprawdzonej i rzetelnej fabryce, komunikacja z fabryką bez jakiś pośredników. Wprawdzie jestem 5 w lat tył, ale za to teraz startuje od nowa z podwójną motywacją, bo teraz moge się skupić na 100% na nowe projekty, a nie musze tracić czasu i nerwów przez przekręty, intrygi itp. To co zapowiedziałem, zrobie, prędzej czy później, i mi też już jest na 100% obojętne co konkurencia będzie robiła - jak będe chciał zrobić model, to go zrobie, obojętne czy on już jest na rynku czy nie, lub w zapowiedziach konkurencji. Więc w kwestiach siodemek, następnie będa 300ki, 4E (ludzie trzymajcie te kupony, hehe!) i ET41. Myśle ze wszystkie wersje się pojawia w następnych dwoch do trzech lat, jeżeli sprzedasz mojich modeli nie kichnie przez inflacie…

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Panie Robercie - może kiedyś nakręci Pan film sensacyjny o tym albo choć nakreśli scenariusz do niego. Może zaczynać się niewinnie - wjeżdża siódemka SM ze składem wagonów Robo do ciemnego tunelu na jakiejś makiecie, a po drugiej stronie... :eek:o_O A tak bardziej serio - wypada życzyć wytrwałości i cierpliwości.:cool:

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
A po drugiej stronie tunelu stoi czterech Panów z młotami i siekerami, czekająć aby rozbić modele? Dało by się, dwóch z tych panów żyje w niemczech, a dwóch innych w Polsce… też są znani z tego forum.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.157 131 19
Remek to była EP07-338, nie 442. Była planowana w serii 303E.3 po 303E.4/5
Faktycznie :cenzura: ... teraz sobie przypominam :oops: . To miała być nowa seria z numerami 300-389. Mea culpa :( ... zmyliło mnie to, że napisałeś w komentarzu, iż ma być 442 :gwizd: , a fotografia EP07-442 jest niemal identyczna jak ta EP07-338 z ulotki sprzed prawie 7 lat :podstepny: ... po takim czasie mogłem się pomylić :LOL: , prawda ;) ? Także prostując :X3: - to nie będzie model zapowiedziany w ulotce z 2015 roku o_O ... ale tak jak Robert napisał :) - jest to zupełnie nowy model w planach :D - EP07-442 z VI epoki.