• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Eh tam szału ni mo. To ino dalsza siódemka na rynku zawalonym modelami EU07… czas na coś nowego. Dochody z tej serii EU07 będa inwestowane w model całkiem nowego typu lokomotywy. I oczywiscie modyfikacji formy na 303E.3 i 4E.

Popcorn sobie wyciągne jak owy Pan, który pisał że z przyjemnością patrzył jak kości firmy Schlesienmodelle rzeką spływały, sie znowu odezwie. Chyba jedyne kości, które tam widział byly te jego kariery zawodowej po upadku komuny… biedny coś tam pomylił :-/
Panie Robercie - ta zielona 442 na zdjęciu kilka linijek wcześniej bardzo ładnie się prezentuje - może warto spróbować.

HMG

Aktywny użytkownik
club 0
Reakcje
758 12 1

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.418 137 19

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.442 486 107
To ino dalsza siódemka na rynku zawalonym modelami EU07… czas na coś nowego. Dochody z tej serii EU07 będa inwestowane w model całkiem nowego typu lokomotywy. I oczywiscie modyfikacji formy na 303E.3 i 4E
Myślę, że wytłuszczony tekst z wypowiedzi RR jest najbardziej istotny. Zdanie wcześniej RR pisze, że rynek jest zawalony EU07 i dlatego zabiera się za całkiem nowy typ lokomotywy. Kiedyś planował SU45, ale tym rynek jest również zawalony więc nie sądzę. Kolejne wydane modele PIKO są już na wyższym poziomie i zdaje się bez sensu jest wydawanie tych modeli, bo już poprawić się nic nie da tak naprawdę (SU46, ET21).
A zatem ja myślę, że będzie to całkiem nowy tym lokomotywy, którego modelu jeszcze nie ma. Pragnienie podpowiada, że będzie to EP09 (Pan PIKO wspominał o innej firmie która opracowuje ten model)....ALE!...może to być coś całkiem jeszcze innego, nie wyłączając nawet takich nowych typów jak Dragon, czy Griffin. No to była petarda :)

HMG

Aktywny użytkownik
club 0
Reakcje
758 12 1
259 euro (jak rozumiem za wersję analogową) to nadal mniej niż 279 euro za porównywalny (rozmiarowo i jakościowo) model BB 16000 REE Modeles, 288 euro za BB 22000 L.S. Models czy 264,9 euro za E42 Brawy. Wychodzi na to, że każdy producent, w tym polski (no wiem, że produkcja jest w Chinach, ale to jest akurat standard rynkowy) wytwarzający model na światowym poziomie musi też mieć światowe ceny. Pora się do tego przyzwyczaić. Oczywiście moim zdaniem modele EU07 Schlesienmodelle są absolutnie warte takiej ceny.

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
259 euro (jak rozumiem za wersję analogową) to nadal mniej niż 279 euro za porównywalny (rozmiarowo i jakościowo) model BB 16000 REE Modeles, 288 euro za BB 22000 L.S. Models czy 264,9 euro za E42 Brawy. Wychodzi na to, że każdy producent, w tym polski (no wiem, że produkcja jest w Chinach, ale to jest akurat standard rynkowy) wytwarzający model na światowym poziomie musi też mieć światowe ceny. Pora się do tego przyzwyczaić. Oczywiście moim zdaniem modele EU07 Schlesienmodelle są absolutnie warte takiej ceny.

Do tego trzeba też wziąć pod uwagę, że firma "SM" nie jest jakimś gigantem rynkowym i ma szeroki asortyment modeli, aby niwelować straty. Tu nie ma czasu ani pieniędzy na tzw "puste przebiegi".