Witam.
Chciałbym wszystkim podziękować za uwagi do modelu, i Irkowi za trzymanie stanowiska na forum. Jestem w stałym kontakcie z naszą ekipą inżynierską modelu EU07 i ostro pracujemy nad zmianami, aby seryjna produkcja była jakościowo z wysokiej półki. Zostaną też dorobione jeszcze detale na dachu, których te pokazane prototypy nie miały.
Byłem mile zaskoczony otrzymać z Irkiem gratulacje modelu od tak zasłużonych osób w modelarstwie jak Pana Zbigniewa Molendy, Pana Andrzeja Cieślickiego, Pana Grzegorza Molendy i wielu innych, których miałem zaszczyt poznać na premierze modelu EU07.
Pokazuje mi to, że jestem z moją strategią i polityką produkcji modeli polskiego taboru na właściwej drodze. Jak się to też będzie pokazywało w ilości sprzedanych modeli, to macie i będziecie mieli nowego producenta modeli na rynku, który dedykuje cała swoja pasie, kapitał i możliwości techniczne produkowaniu dalszych modeli Polskich kolei. Ale już teraz bardzo ostro odczuwam że się to niektórym osobom/firmom bardzo nie podoba i próbują mnie wypchać z tego rynku. Czy się to uda będzie zależało od ilości wiernych fanów naszych produktów.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim, którzy wierzyli we mnie i moją siódemkę, która jest raczej już naszą siódemkę, bo bez Cocu by tego modelu jeszcze nie było i ja bym nadal szukał błędów w detalach.
Nie spoczywamy na dotychczasowych osiągnięciach, my idziemy z pełną energia i z pełną prędkością na przód. I będziemy się dalej z wami konsultować na forum a nie produkować modeli za zamkniętymi drzwiami.
Pozdrawiam,
Robert J. Reschka
Managing Director
Schlesienmodelle GmbH