• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Witam.

Chciałbym wszystkim podziękować za uwagi do modelu, i Irkowi za trzymanie stanowiska na forum. Jestem w stałym kontakcie z naszą ekipą inżynierską modelu EU07 i ostro pracujemy nad zmianami, aby seryjna produkcja była jakościowo z wysokiej półki. Zostaną też dorobione jeszcze detale na dachu, których te pokazane prototypy nie miały.

Byłem mile zaskoczony otrzymać z Irkiem gratulacje modelu od tak zasłużonych osób w modelarstwie jak Pana Zbigniewa Molendy, Pana Andrzeja Cieślickiego, Pana Grzegorza Molendy i wielu innych, których miałem zaszczyt poznać na premierze modelu EU07.

Pokazuje mi to, że jestem z moją strategią i polityką produkcji modeli polskiego taboru na właściwej drodze. Jak się to też będzie pokazywało w ilości sprzedanych modeli, to macie i będziecie mieli nowego producenta modeli na rynku, który dedykuje cała swoja pasie, kapitał i możliwości techniczne produkowaniu dalszych modeli Polskich kolei. Ale już teraz bardzo ostro odczuwam że się to niektórym osobom/firmom bardzo nie podoba i próbują mnie wypchać z tego rynku. Czy się to uda będzie zależało od ilości wiernych fanów naszych produktów.

Jeszcze raz dziękuje wszystkim, którzy wierzyli we mnie i moją siódemkę, która jest raczej już naszą siódemkę, bo bez Cocu by tego modelu jeszcze nie było i ja bym nadal szukał błędów w detalach.

Nie spoczywamy na dotychczasowych osiągnięciach, my idziemy z pełną energia i z pełną prędkością na przód. I będziemy się dalej z wami konsultować na forum a nie produkować modeli za zamkniętymi drzwiami.

Pozdrawiam,

Robert J. Reschka
Managing Director
Schlesienmodelle GmbH

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Jedynie co pozostaje teraz zrobić to tylko czekać na : sprzedaż EU07( 303E), ( 4E), ET41 i na dalsze projekty. I ponownie gratuluję Zabkretowi i CoCu.

Reakcje
0 0 0
Witam.

Ale już teraz bardzo ostro odczuwam że się to niektórym osobom/firmom bardzo nie podoba i próbują mnie wypchać z tego rynku. Czy się to uda będzie zależało od ilości wiernych fanów naszych produktów.
Zastanawiam się czym to tak naprawdę się objawia...mamy wolny rynek i każdy ma prawo do zaprezentowania i sprzedaży swojego produktu (idealistycznie zabrzmiało- ale tak powinno być;))...zaoferowaliście świetny, wysokiej jakości model i macie absolutne prawo do sprzedaży całego nakładu i produkowania kolejnych...

A co do firm którym się to nie podoba...to prawdopodobnie jest to tylko jedna firma...;) I nie jest to Trix czy Brawa;)

Masa modeli do wydania...pomieścicie się na rynku...(y)

Wy na rozpęd potrzebowaliście modelu popularnego, który zejdzie jak ciepła bagietka...nie było innej drogi...a pech chciał że oni mieli w planach dokładnie to samo...:D

To powiew świeżości którego rynek potrzebuje(y)

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Musisz uważać, bo to uzależnia, najczęściej na jednym zakupie się nie kończy, a po paru następnych, żona może się zmienić w chmurę gradową ;)

Reakcje
1 0 0
... Ale już teraz bardzo ostro odczuwam że się to niektórym osobom/firmom bardzo nie podoba i próbują mnie wypchać z tego rynku...
myślę, że powyższe nie wywodzi się z "nie podobania się" dużym producentom, ROCO, PIKO itp. oni nawet bez polskiego rynku dadzą sobie radę, SK-Model być może, ma już pewne powody do niezadowolenie, ale wydaje mi się, że ZABKRĘT zrobiłeś sobie wrogów, wśród polskich sklepów modelarskich wybierając w zasadzie monopolistyczny sposób dystrybucji
Robo zaprosił wszystkich do współpracy, do tego dzielnie obniżył cenę na wadliwy produkt co czyni go na dziś wzorowym producentem, zarówno wśród kupujących jak i sprzedających.
Nie mnie oceniać, który sposób lepszy, sprzedawcy to też nie moi kumple ale tu doszukiwałbym się genezy "nie lubienia"

i tak nawiasem "pisząc", bardzo lubię robić zakupy w sklepie, który wybrałeś, i uważam go za wzorowy wybór

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Sklepy modelarskie radziły sobie wcześniej i nie wydaje mi się aby niemożność zarobienia na EU07 doprowadziła je do masowych upadłości.

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
864 1 0
Skoro sklepy zarobią mniej (lub wcale) to zaraz ktoś "pęknie" i zamknie działalność :mad:... oczywistą sprawą jest to że rozwój sprzedaży netowej i bezpośredniej później lub wcześniej nieodwracalnie wykończy sklepy stacjonarne, my się cieszmy z niskich cen ale wyłącznie jeśli nie oczekujemy "macania" towaru w sklepie "za rogiem" :cenzura:. Mnie sposób dystrybucji siódemek Schlesienmodelle pasuje (y) bo i tak 90% rzeczy do hobby kupuje na oko przez klikanie.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
397 37 5
Ale dorzucę kamyczek do ogródka;) jeżeli jakiś model miał by odnieść sukces to stawiał bym na ST43, bo za to zapewne nikt szybko się nie weźmie.
Ja też dorzucę ;) Po co robić model który już był produkowany??? Przecież zdecydowanie lepiej wypuścić coś czego jeszcze nikt nie robił seryjnie bo to jest gwarantem dobrej sprzedaży jeśli oczywiście będzie dobrze zrobione.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
5.010 33 1
kurczę chyba się dzisiaj urodziłem:eek:

Ja też dorzucę ;) Po co robić model który już był produkowany??? Przecież zdecydowanie lepiej wypuścić coś czego jeszcze nikt nie robił seryjnie bo to jest gwarantem dobrej sprzedaży jeśli oczywiście będzie dobrze zrobione.

To pokaż mi kolego Maverick kto zrobił " Rumuna" z dużymi reflektorami z producentów seryjnych ? wykluczając konwersje kolegów modelarzy;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.540 556 30
Ja też myślę, że ST43 to nie najlepszy pomysł, tym bardziej EU44. Taurus PKP, czyli "Husarz" był już przecież w ofercie Roco i Piko. Ale nie ma co spekulować. Zamówiłem jedną 303E, ale tak naprawdę, to czekam na 4E z lat 1970-tych. A potem może EU06, EP08.... Ech, pomarzyć można...

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.