Co do form 060DA. Tak prędko tego loka nie będzie znowu na rynku, bo właściciele formy są pokłóceni o pieniądze, dlatego cały projekt stanął i jest zamrożony. Nikt nawet nie wie, w jakim stanie te formy są i czy z nich by jeszcze wypadł model, który był by do użycia. To jest wszystko, co wiem na ten temat, i więcej też do tego nie będę pisał, bo nie mam czego. Wiec wszelkie spekulacje w tym temacie proszę prowadzić w wątku o Rumunie.
Chciałbym wyjaśnić jeszcze jedną sprawę. Bo dochodzą do mnie informacje, że się niektórzy nie zbyt ładnie się wypowiadają o lub do CoCu i jego stanowisko w Firmie Schlesienmodelle lub jego udział w projekcie. On ani nie jest „wyrobnikiem” ani „od brudnej roboty”.
Ja miałem pomysł, wizje, i zapał, aby zrobić taki model. To fakt. Ale ja Irka od początku wziąłem do tego projektu. Od początku siedzieliśmy dniami i nocami nad tym. Dziękuje twórcom skype za ich genialny wynalazek.
Niestety nie miałem jego wizytówek firmowych skończonych na Trybunały, bo tam jest napisane jego stanowisko w mojej Firmie. Irek i ja to jesteśmy zgranym zespołem po prawie dwóch lat wspólnej pracy nad modelem EU07, więc niech ci, co próbują zboku znowu torpedy odpalać dadzą sobie spokój z tym. Nic nie zmienicie. Będziemy dalej knuli nad nowymi i następnymi Polskimi modelami.
Co do sklepów. Ja się nie będę nikomu narzucał. Te sklepy, które się do mnie zwrócili dostali odpowiedz z warunkami i kiedy jaka seria trafi do sklepów. Jest tylko jeden Sklep w Polsce, który mógł by na głowie stanąć i by moich modeli nie dostał, nawet jak by był ostatnim sklepem w Polsce. Który to jest, to chyba nie trzeba specjalnie mówić. Każdy się domyśli. Lubią się wszędzie pchać i wkręcać, mimo że nikt ich tam nie chce.