• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
A w między czasie otrzymałem takiego maila na swoją skrzynkę mailową:

"Szanowni Klienci.
Wprowadziliśmy do sprzedaży modele firmy SCHLESIENMODELLE ,
Elektrowozy polskiej konstrukcji EU07 , EP07 ..
Zapraszamy do składania zamówień - Edycja Limitowana .
Planowana dostępność modeli od października 2014r.

Wszystkie modele szczegółowo opisane w naszym sklepie www.datalandhobby.pl
link- http://datalandhobby.pl/producent,93.html

SCHLESIENMODELLE oferta modeli H0 1:87 Lokomotywa Elektryczna PKP :
107400 EU07-400 Lok. Gdynia , malowanie HCP
107424 EU07-424 Lok. Olsztyn , malowanie HCP
107541 EU07-541 Zakład Taboru Wrocław Południe , malowanie ZNTK Oleśnica
107450 EP...07-450 Zakład Centralny , malowanie Intercity "Denaturat"
107488 EU07-488 Zakład Północny , malowanie Intercity "Denaturat"
107527 EU07-527 Zakład Taboru w Poznaniu ,malowanie PKP CARGO
107539 EU07-539 PKP CARGO TABOR - Ostrów Wlkp. , malowanie PKP CARGO
107433 EU07-433 Zakład Południowy ,malowanie Intercity
107516 EU07-516 Zakład Taboru Katowice , malowanie Intercity
107426 EP07-426 Zakład Centralny w Warszawie , malowanie PKP
107457 EU07-457 Zakład Taboru w Łodzi , malowanie PKP
Wszystkie modele Edycja Limitowana.
Zapraszamy do składania zamówień:

www.DatalandHobby.pl oraz w sklepie stacjonarnym DATALAND Hobby Wołyńska 38 Poznań.

Pozdrawiamy

Sklep modelarski
Adam Woźniak
Dataland Hobby
sklep@datalandhobby.pl
tel.61- 8425171"

Sklep Dataland w Poznaniu dołączył do grona dealerów modelu Pana Roberta i Irka! :D

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
432 13 17
A w między czasie otrzymałem takiego maila na swoją skrzynkę mailową:

"Szanowni Klienci.
Wprowadziliśmy do sprzedaży modele firmy SCHLESIENMODELLE ,
Elektrowozy polskiej konstrukcji EU07 , EP07 ..
Zapraszamy do składania zamówień - Edycja Limitowana .
Planowana dostępność modeli od października 2014r.

Wszystkie modele szczegółowo opisane w naszym sklepie www.datalandhobby.pl
link- http://datalandhobby.pl/producent,93.html

SCHLESIENMODELLE oferta modeli H0 1:87 Lokomotywa Elektryczna PKP :
107400 EU07-400 Lok. Gdynia , malowanie HCP
107424 EU07-424 Lok. Olsztyn , malowanie HCP
107541 EU07-541 Zakład Taboru Wrocław Południe , malowanie ZNTK Oleśnica
107450 EP...07-450 Zakład Centralny , malowanie Intercity "Denaturat"
107488 EU07-488 Zakład Północny , malowanie Intercity "Denaturat"
107527 EU07-527 Zakład Taboru w Poznaniu ,malowanie PKP CARGO
107539 EU07-539 PKP CARGO TABOR - Ostrów Wlkp. , malowanie PKP CARGO
107433 EU07-433 Zakład Południowy ,malowanie Intercity
107516 EU07-516 Zakład Taboru Katowice , malowanie Intercity
107426 EP07-426 Zakład Centralny w Warszawie , malowanie PKP
107457 EU07-457 Zakład Taboru w Łodzi , malowanie PKP
Wszystkie modele Edycja Limitowana.
Zapraszamy do składania zamówień:

www.DatalandHobby.pl oraz w sklepie stacjonarnym DATALAND Hobby Wołyńska 38 Poznań.

Pozdrawiamy

Sklep modelarski
Adam Woźniak
Dataland Hobby
sklep@datalandhobby.pl
tel.61- 8425171"

Sklep Dataland w Poznaniu dołączył do grona dealerów modelu Pana Roberta i Irka! :D
również to dostałem i zastanawia mnie jedno
rzekomo 107400 EU07-400 Lok. Gdynia miała być dostępna do kupienia tylko na Hobby w Poznaniu
no ale widać że coś się zmieniło i w natłoku a właściwie w większości spamu w tym temacie coś mi umknęło

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
708 54 1
również to dostałem i zastanawia mnie jedno
rzekomo 107400 EU07-400 Lok. Gdynia miała być dostępna do kupienia tylko na Hobby w Poznaniu
no ale widać że coś się zmieniło i w natłoku a właściwie w większości spamu w tym temacie coś mi umknęło
Tak, dokładnie bylo o tym na forum.
Ale nic straconego, kliknij w logo Schlesienmodelle u Kolegi Cocu lub Żabkreta w sygnaturce użytkownika (pod komentarzem), tam znajdziesz odnośnik do aktualnego katalogu na 2014 rok lub spróbuj tego

http://www.schlesienmodelle.de/files/EU07_303E_400_KATALOG.pdf

Wynika z tego, że EU07-400 będzie ogólnodostępna (y)

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
dokończenie strony 97

Irek nigdzie nie napisałem żeby sprzedawać "w tym czasie jeden" a jeden co miesiąc co daje w 4 miesiące 4 modele a nie 12
Założyliśmy wypuszczenie do końca roku wszystkich malowań, jednakże zapewne nie nastąpi to jednocześnie ale zostanie rozłożone w czasie w tych kilku miesiącach. A zatem, zakładając, że większość ludzi będzie chciała kupić maksymalnie kilka malowań, a nie wszystkie, to trochę będzie można to rozłożyć w czasie. Plus doliczając fakt iż naszych i konkurencyjnych modeli razem będzie dużo na rynku, to pewnie poleżą trochę na półkach, przez co nie będzie trzeba się spieszyć z zakupem i tym bardziej będzie można zakupy rozłożyć na dłuższy czas.
Ja sie tylko martwię / boje żeby były te następne modele.
Jak już z Robertem wiele razy pisaliśmy, wszystko zależy od sprzedaży. Jak sprzedaż dobrze pójdzie, to robimy dalej. Na plus u nas działa fakt że możemy robić bardzo małe serie, przez co minimalizujemy ryzyko że dane malowanie zalega na półkach i nie przynosi zysków.
Po za tym, mamy pomysły jak zwiększyć sprzedaż, a tym sposobem moglibyśmy zmniejszyć ryzyko niepowodzenia całego projektu.
mam nadzieję, ze pojawią się modele z IV epoki.
Karol, wciąż pracujemy nad tym. A nawet chyba w naszym katalogu na przyszły rok trochę to widać.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
strona 98

mamy niepowtarzalną okazję aby najpopularniejszy polski elektryk pojawił się w każdym możliwym istniejącym malowaniu aby każdy znalazł coś dla siebie:)
A biorąc pod uwagę iż dwie na raz firmy robią ten sam model, przez co będzie duża konkurencja na rynku, to w celu zainteresowania potencjalnych klientów, zapewne faktycznie pojawi się wiele różnych malowań.
Ale... Obecnie wiele dziwnych malowań to lokomotywy po różnego rodzaju modernizacjach. W ich wyniku zmienia się wygląd wyposażenia zewnętrznego lokomotyw. W celu opracowania takiego modelu, byłoby trzeba robić nowe formy, a to wiąże się z kosztami tak dużymi, że jest to nieopłacalne, bo się to nie zwróci.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
strona 99

Jest tak okropna, że aż chce ją mieć:)
Z własnego kolekcjonerskiego doświadczenia wiem, że czasem to co w oryginale wygląda fajnie, w modelu nie koniecznie. I odwrotnie - czasem to co w oryginale jest brzydkie, w modelu prezentuje się atrakcyjnie.
EP08-001, oby wyglądała tak jak ta :p

Przynajmniej tak jak ta ;-)
Drażnicie się z nami, co? :) Wynik porównania chyba znacie? ;-)
wiadomo, że wszystkich się nie da zrobić
Możliwe że w przyszłości wrócimy do tego tematu. Jesteśmy producentem seryjnym, ale z ciekawymi pomysłami i nietypowymi rozwiązaniami.
Jeśli dobrze zrozumiałem, składający zamówienie na 250 sztuk nie muszą mieć jakiegoś istotnego powodu ;)
Nie, nie muszą. Wystarczy że mają kaprys i pieniądze.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
strona 100

ło matko, sąi Koleje Mazowieckie :LOL: :LOL:
No, ba! Myślisz i masz. :) A tak zupełnie serio, to było kombinowane, abyś miał co zapiąć do swoich modeli wagonów w tym malowaniu. ;-)
Szkoda, że nie ma w katalogu takiego malowania.
Zobacz załącznik 220731
Dążymy do tego, by EP08 występowała w modelu we wszystkich malowaniach standardowych jakie na tych lokomotywach były na przestrzeni lat.
Panowie... Może zacznijmy rozmowy, jakie składy można puścić z planowanymi lokomotywami.
Dobry pomysł, ale bardzo proszę załóżcie w tym celu osobny wątek, tak by ten dotyczył tylko samego modelu lokomotywy EU07.
A może byśmy wrzucali zdjęcia EU07 we właściwym do tego temacie?
http://forum.modelarstwo.info/threads/eu07-zdjęcia.19333/page-9#post-361532
Zostawmy tu miejsce na dyskusję o modelu, a nie prezentację fotek oryginałów.
Zdecydowanie popieram. To jest w końcu wątek o modelu, a nie miejsce na wrzucanie wszelkich fotek oryginałów.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
strona 101

katalog produktów coraz bardziej przypomina mi Las Vegas
No chyba tak powinno być, by katalog cieszył.
Coś przegapiłem, czy tu jakiś koncert życzeń z happy endem się odbywa? :)
Robert poświęcił sporo czasu na przeanalizowanie Waszych uwag i sugestii. Dziękujemy za wszystkie. To modele dla Was i po to ten wątek został stworzony, byście mieli wpływ na to co będzie można nabyć. Nikt nie jest alfą i omegą, więc Wasze spostrzeżenia czasem się przydają w celu podjęcia jakiejś decyzji.
Jeżeli nie jest to Twoje jedyne źródło utrzymania to nie sądzę :)
A co to ma do rzeczy czy to jedyne źródło czy nie? Projekt i tak musi na siebie zarobić, inaczej nikt nie będzie w niego pakował pieniędzy.

asap2u

Aktywny użytkownik
Reakcje
220 2 0
Super , że w przyszłorocznych zapowiedziach znalazły się też dwa malowania ICC.
I to w dodatku z przydziałami jak z marzeń : Gdynia i Warszawa.
Trzymam kciuki , aby utrzymały się w ostatecznej wersji katalogu.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
Czy ktoś z Was ma może opracowane dokładnie jako grafika wektorowa cyferki jakie stosowano na pojazdach komunikacji miejskiej? Bywało że drużyny trakcyjne nanosiły takie numery na swoje maszyny. Chcemy to odwzorować, ale zamiast siedzieć nad tym, może ktoś już ma to opracowane i by się podzielił?

DBahn

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
A nie dało by się Panowie zastąpić EP08 007 na ten sam numer ale z tymi srebrnymi listwami? Wszak to lokomotywa ekspresowa a ten wariant z katalogu nie pasuje chyba do niej. Bardzo mi się to kojarzy z Taurusem w tym malowaniu który popełniło Piko.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.