• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
758 65 1
Więc jak zrozumieć niniejszą tabelkę?

Jeśli to jest tabelka z FK to tam zdarzają się babole. Lepiej potwierdzić te dane zdjęciami.
Dokładnie, jest tak jak pisze PX48-28 .
Wśród przydatnych i interesujących danych w "ilostanie"na FK, znajdują się niestety dość istotne błędy, które mogą być przyczyną pozyskiwania fałszywych informacji przez osoby ich szukające, a także mniej wtajemniczone w temacie.

[DOUBLEPOST=1408039962,1408039382][/DOUBLEPOST]
Przecież pod tym linkiem z każdą aktualizacją jest najświeższy katalog. W szczególności teraz jest wersja aktualizowana dziś w południe.
Chodzi o plik, który ktoś ściągnął jakiś czas temu, trzymał na dysku i jest w tej chwili skłonny udostępnić.
Rzeczywiście.:oops:

Przepraszam zainteresowanych za wprowadzenie w błąd, a szczególnie Kolegę Darkmana, dziękując jednocześnie Tobie za wyjasnienie.

Ja mam ten plik na dysku - jak mogę go tu załączyć?

Ostatnio edytowane:

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
758 65 1
Nie tak wszystko. Jak wspominałem, ET41 ma wyrwę od wczesnych lat '80 aż do roku 2000. Ale żeby nie było, niezmiennie chwała SM za ich robotę.
0.jpg

Oj tam, oj tam...;)

Nic się nie martw. Myślę, że Koledzy Żabkret i Cocu nie spoczną po dalszych sukcesach (czego niezmiernie i z całego serca im życzę) na laurach i po ET22,może EP09 i może kilku następnych zrobią kolejne edycje EU07 i ET41 oraz ich pochodnych. Przecież formy już są (y)

Ale żeby nie było, niezmiennie chwała SM za ich robotę.
I tego się kochany trzymaj. No.
Twoje zdrowie, buźka. :D

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
758 65 1
SU46-017
Mógłby, tak jak każda inna, szczególnie taka do ktorej są już gotowe formy i gdzie wystarczy tylko pomalować - np:malowanie PKP IC z żółtym paskiem, ktorego nie przewidziano w żadnej edycji.

Owszem, Twoja propozycja jest bardzo ciekawa i na czasie, ale...

Ja sam dla przykładu osobiście byłbym zainteresowany czymś takim:

policja.jpg

Dlatego cieszmy się może tym co jest i na co czekaliśmy wiele, wiele lat, czyli EU07 i tym co wygląda jak EU07 - prawdziwym profesjonalnym i długo oczekiwanym modelem pierwowzoru, zanim pojawiły się te przerobione wehikuły, które swoim wyglądem coraz mniej maja z nim wspólnego, a kojarzące się nieodparcie z upadkiem Polskiej kolei.

Powtorzę się:

Jeszce się nie ukazał ani jeden model tego elektrowozu, a tu już zamiast cieszyć się tym prawdziwym modelem, to co poniektórzy zdąrzyli się nim wyraźnie znudzić, szukając kolorowych zabawek.

Pozwólmy firmie Schlesienmodelle pracować, niech najpierw wyprodukują to co jest w katalogu i nie mieszajmy już, a następnie kupujmy to co zaoferowali, a jest tego naprawdę dużo, do wyboru i do koloru.

I jeszcze raz powtorzę Tobie to co napisałem Koledze MisterC

Nic się nie martw. Myślę, że Koledzy Żabkret i Cocu nie spoczną po dalszych sukcesach (czego niezmiernie i z całego serca im życzę) na laurach i po ET22,może EP09 i może kilku następnych zrobią kolejne edycje EU07 i ET41 oraz ich pochodnych.
Tego im i całej firmie Schlesienmodelle, oraz Tobie, wszystkim zainteresowanym i wszystkim kolegom z forum, a także sobie mega mocno i z całego serca życzę(y)

Ostatnio edytowane:

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Powiem tak. W przeciwieństwie do mojego konkurenta formy i narzędzia są moją własnością, i nie tracę kontroli nad modelem po pięciu latach tak jak oni. Więc zawsze mogę sam zadecydować czy kiedyś zrobię jeszcze jeden model, czy nie. Czego ale na 100% NIE zrobię, to wznowić produkcie jakiegoś numeru w tym samym malowaniu, który już raz produkowałem.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.