Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dokładnie, jest tak jak pisze PX48-28 .
Wśród przydatnych i interesujących danych w "ilostanie"na FK, znajdują się niestety dość istotne błędy, które mogą być przyczyną pozyskiwania fałszywych informacji przez osoby ich szukające, a także mniej wtajemniczone w temacie.
Przecież pod tym linkiem z każdą aktualizacją jest najświeższy katalog. W szczególności teraz jest wersja aktualizowana dziś w południe.
Chodzi o plik, który ktoś ściągnął jakiś czas temu, trzymał na dysku i jest w tej chwili skłonny udostępnić.
Proszę o potwierdzenie, czy EU06-10 będzie zatem w wersji z czołem żółtym, czy zgodnie ze zdjęciem w katalogu.
(Zapewne autor pisząc o żółtym czole miał na myśli EU06-01 ... ?)
Teraz to już chyba wszyscy będą zadowoleni - jest tam wszystko...
no może prawie wszystko, ale nikt chyba nie został pominięty i nikt nie będzie miał powodów do marudzenia
i narzekań
Już nie mogę się doczekać, to będą najprzyjemniej wydane pieniądze...
Nic się nie martw. Myślę, że Koledzy Żabkret i Cocu nie spoczną po dalszych sukcesach (czego niezmiernie i z całego serca im życzę) na laurach i po ET22,może EP09 i może kilku następnych zrobią kolejne edycje EU07 i ET41 oraz ich pochodnych. Przecież formy już są
Ale żeby nie było, niezmiennie chwała SM za ich robotę.
EP07P-2001
Fotografia wykonana w chwili przyprowadzenia do stacji Lublin IR"WARTA". Model w tym "żywym" oraz wyrazistym malowaniu mógłby pięknie uzupełnić całą kolekcję.
SU46-017
Mógłby, tak jak każda inna, szczególnie taka do ktorej są już gotowe formy i gdzie wystarczy tylko pomalować - np:malowanie PKP IC z żółtym paskiem, ktorego nie przewidziano w żadnej edycji.
Owszem, Twoja propozycja jest bardzo ciekawa i na czasie, ale...
Ja sam dla przykładu osobiście byłbym zainteresowany czymś takim:
Dlatego cieszmy się może tym co jest i na co czekaliśmy wiele, wiele lat, czyli EU07 i tym co wygląda jak EU07 - prawdziwym profesjonalnym i długo oczekiwanym modelem pierwowzoru, zanim pojawiły się te przerobione wehikuły, które swoim wyglądem coraz mniej maja z nim wspólnego, a kojarzące się nieodparcie z upadkiem Polskiej kolei.
Jeszce się nie ukazał ani jeden model tego elektrowozu, a tu już zamiast cieszyć się tym prawdziwym modelem, to co poniektórzy zdąrzyli się nim wyraźnie znudzić, szukając kolorowych zabawek.
Pozwólmy firmie Schlesienmodelle pracować, niech najpierw wyprodukują to co jest w katalogu i nie mieszajmy już, a następnie kupujmy to co zaoferowali, a jest tego naprawdę dużo, do wyboru i do koloru.
I jeszcze raz powtorzę Tobie to co napisałem Koledze MisterC
Nic się nie martw. Myślę, że Koledzy Żabkret i Cocu nie spoczną po dalszych sukcesach (czego niezmiernie i z całego serca im życzę) na laurach i po ET22,może EP09 i może kilku następnych zrobią kolejne edycje EU07 i ET41 oraz ich pochodnych.
Tego im i całej firmie Schlesienmodelle, oraz Tobie, wszystkim zainteresowanym i wszystkim kolegom z forum, a także sobie mega mocno i z całego serca życzę
Powiem tak. W przeciwieństwie do mojego konkurenta formy i narzędzia są moją własnością, i nie tracę kontroli nad modelem po pięciu latach tak jak oni. Więc zawsze mogę sam zadecydować czy kiedyś zrobię jeszcze jeden model, czy nie. Czego ale na 100% NIE zrobię, to wznowić produkcie jakiegoś numeru w tym samym malowaniu, który już raz produkowałem.