• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
933 110 8
To są problemy pierwszego świata. Moja, nazwijmy to kolekcja, zaczęła rozmach w połowie lat 90-tych. Kupowało się wszystko co, choć trochę przypominało tabor polski. Dla mnie EP09 od SM, to kozioł zaporowy na Półwyspie Helskim.

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
299 13 9
Tak naprawdę to "z każdej półki biorą" :rolleyes: ... wiek nie ma tu nic do rzeczy, choć wiadomo, prawdopodobieństwo rośnie wraz z wiekiem, ale np. ja mógłbym już z Wami teraz nie pisać, mimo że dobijam do 30-tki :cenzura: , także nigdy nic nie wiadomo :confused: - dziękujmy za każdy dzień i cieszmy się nim tak jakby był to nasz ostatni :) .
Zdrowie, spokojnie i radość najważniejsza dlatego zwolniony tempo jak ktoś jeszcze tego nie zrobił
.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
933 110 8
Spokojnie, może coś jeszcze w oko wpadnie.
Ja generalnie czekam modele EP09 by dopiąć kolekcję pociągów ekspresowych PKP.. Następnie może może parowóz konstrukcji Polskiej i też powoli kończę . Wszystko ma swoje granice
Niedawna MIBA Special poświęcona jest pociągom Europy. Większość to Zachód, ale jest mnóstwo polskich odnośników. Zamieszczone są zestawy z modeli dostępnych na rynku.

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 22 5
Odpowiem za siebie: przede wszystkim PIKO wydaje kolejne lokomotywy, tymczasem SM ...... się szczegółami, które dla 80% zbieraczy modeli nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Dziś poznaliśmy kolejne zapowiedzi PIKO, od SM ciągle słyszę bajki o tym, że cokolwiek zostanie wydane. Coraz częściej mam ochotę zapytać, jak anulować preorder, który złożyłem w marcu 2024!
Nie musisz składać rezygnacji. Ja też złożyłem na EP09-012 i po prostu nie kupię już

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
299 13 9
Niedawna MIBA Special poświęcona jest pociągom Europy. Większość to Zachód, ale jest mnóstwo polskich odnośników. Zamieszczone są zestawy z modeli dostępnych na rynku.
Dziękuję za wiadomość. Oczywiście bardzo chętnie anuluję Pana przedpremierowe zamówienie — proszę tylko o podanie numeru zamówienia, abym mógł je szybko odszukać i anulować.

Skoro nasze detale są dla Pana zbędne, to z pewnością lepiej będzie, jeśli nie będzie Pan musiał na nie dłużej czekać. Życzę satysfakcji z modeli innych producentów i mam nadzieję, że w przyszłości znajdzie się coś, co spełni Pana oczekiwania.

Napisalem PW.

Nie, nie czekamy na nikogo. Linia produkcyjna modelu EP09 działa obecnie w trybie ciągłym i będzie realizować modele sukcesywnie – w pierwszej kolejności te złożone w ramach przedsprzedaży, a także jedną lub dwie dodatkowe niespodzianki ;-)
To czekamy by jak najszybciej wywiazac się z deklaracji zakupu

mbrs

Użytkownik
Reakcje
20 0 0
Czy ktoś z Was wie, czy EP09-012 PKP będzie w sprzedaży? Mam na nią preorder od kwietnia 2024. Na fejsbuku na pytania w komentarzach o 012 nikt nie odpowiada, a i tutaj na grupie nie kojarzę czy coś było.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
817 36 5
Czy ktoś z Was wie, czy EP09-012 PKP będzie w sprzedaży? Mam na nią preorder od kwietnia 2024. Na fejsbuku na pytania w komentarzach o 012 nikt nie odpowiada, a i tutaj na grupie nie kojarzę czy coś było.
Zapewne w dalszej kolejności model ten zostanie wydany, skoro jeszcze wisi w przedsprzedaży, to oznacza że tego co pamiętam, że modele jeszcze nie były produkowane przez fabrykę.

mbrs

Użytkownik
Reakcje
20 0 0
Zapewne w dalszej kolejności model ten zostanie wydany, skoro jeszcze wisi w przedsprzedaży, to oznacza że tego co pamiętam, że modele jeszcze nie były produkowane przez fabrykę.
Zapomniałem napisać, że na stronie zamówienia od roku jest status - niepotwierdzone.
Tak czy inaczej mógłby producent na ten temat się wypowiedzieć.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
817 36 5
Zapomniałem napisać, że na stronie zamówienia od roku jest status - niepotwierdzone.
Tak czy inaczej mógłby producent na ten temat się wypowiedzieć.
Status z moich obserwacji zmienia się z niepotwierdzony na oczekujące w momencie, gdy model już jest i trzeba za niego zapłacić. Następnie po zapłacie status zmienia się na zakończone. A model wówczas jest wysyłany do klienta.

MarcinqPL

Użytkownik
Reakcje
81 1 0
Sprawa wygląda tak...
Jeśli model dalej widnieje w opcji do zamówienia preorder - oznacza to że jeszcze nie jest w fazie produkcji (malowanie bądź model).
Dopiero gdy zniknie z opcji zakupu to oznacza że jest w trakcie produkcji, więc niebawem będzie na miejscu i przyjdzie mail.

Jeśli chodzi o status to "Niepotwierdzone" oznacza że złożyłeś zamówienie, mamy je w systemie lecz produktu nie ma jeszcze na miejscu.

Dopiero gdy dostaniesz maila ze zmianą statusu na "Oczekujące", oznacza to że model jest na miejscu, czeka na opłatę zamówienia i wysyłkę.
Wtedy masz 14 dni na opłatę zamówienia, albo przepadnie i wtedy dostajesz wiadomość że "Anulowane".

Jak wszystko zostanie opłacone to dostajesz że jest zamówienie "Zakończone" , dostajesz numer paczki w przypadku Poczty Polskiej i czekasz aż paczka do Ciebie dojdzie. Więc jesteś spokojny bo wiesz że swoją sztukę dostaniesz :)

A tu tak informacyjnie:
1751613346750.png

1751613364461.png