• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.150 41 1
Czyli do tych konkretnych EP09 od SM i paczek dźwiękowych (od nich i od Ciebie), bez grzebania lutownicą w płytce to z nowych dekoderów ZIMO będzie pasował tylko MS440D?

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.150 41 1
Tak, bo innych, nowych, ze złączem MTC nie ma w sprzedaży.
No tak, to oczywiste, dlatego napisałem MS440D.
Dzięki za wyjaśnienie.
Uprzedzając dalsze pytania, to ja je zadam.:)
Przy wgraniu dźwięku dla EP09 SM do starszego MX 644D i tych zabaw lutownicą z tranzystorami i zworkami.
Ile ich trzeba wylutować i zamienić na zworki?
Jeśli się tego nie zrobi, to niedostępne będzie tylko kilka funkcjonalności (jakich), czy w ogóle nie będzie to działać?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.790 62 3
No tak, to oczywiste, dlatego napisałem MS440D.
Dzięki za wyjaśnienie.
Uprzedzając dalsze pytania, to ja je zadam.:)
Przy wgraniu dźwięku dla EP09 SM do starszego MX 644D i tych zabaw lutownicą z tranzystorami i zworkami.
Ile ich trzeba wylutować i zamienić na zworki?
Jeśli się tego nie zrobi, to niedostępne będzie tylko kilka funkcjonalności (jakich), czy w ogóle nie będzie to działać?
Po włożeniu dekodera MX644D bez żadnych przeróbek są dostępne światła postojowe, po torze niewłaściwym, awaryjne zatrzymanie na szlaku i manewrowe, brak czerwonych, długich, oświetlenia w kabinie, przedziału służbowego i pulpitów. Odnośnie zworek, wypowiem się innym razem, bo nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić.