• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
153 16 3
EP09-046 z datą rewizji z 2012r.

Załączniki

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.458 49 0
No to jakoś mnie to nie przekonuje. W tej materii obaj producenci na minus zarówno Piko z badziewiem namalowanym na pudle jak i takie rozwiązanie. No ale ogólne wrażenie jak dla mnie na plus. Podoba mi się ten model i pozostanie czekać na swoją 012.

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
115 4 0
A czy dekoder do tego da się dokupić? :) Jeśli tak, to kiedy będzie? Bo się skusiłem na tą ostatnią sztukę :p

Na filmie widać, że tablice rzucają dookoła czarną ramkę/cień, identycznie jak w naszym modelu :rolleyes:
Na filmie widzę, że świetnie wyszło odwzorowanie tablic w modelu. Jak ktoś będzie chciał się przyczepić to się o wszystko przyczepi.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.908 62 10
A czy dekoder do tego da się dokupić? :) Jeśli tak, to kiedy będzie?
Jak będą, to będzie na pewno puszczona informacja
Jak będzie dostępny to może tu, a może tam, a może u Leszka, a może u Karola, a może będzie trzeba wysłać na przeróbkę, a może płytkę wymienić. Jak zamówisz full opcję może coś z tego będzie, jak zamówisz wersję analogową to musisz uzbroić się w cierpliwość.
Powodzenia życzę.

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.894 359 18
Jak będzie dostępny to może tu, a może tam, a może u Leszka, a może u Karola, a może będzie trzeba wysłać na przeróbkę, a może płytkę wymienić. Jak zamówisz full opcję może coś z tego będzie, jak zamówisz wersję analogową to musisz uzbroić się w cierpliwość.
Powodzenia życzę.

1.Zamawiasz dekoder.
2.Odbierasz paczkę.
3.Ściągasz obudowę modelu (uważając, żeby nie urwać małego fototrawionego kranika z boku – plastik byłby przeskalowany, więc coś za coś).
4.Wyciągasz zaślepkę z gniazda.
5.Montujesz dekoder w gnieździe MTC21.
6.Zamykasz model.
7.Otwierasz puszkę ze śledziem (analog) i sobie wcinasz, patrząc, jak model śmiga po makiecie.