• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.546 128 1
Ostatnio w Prima Aprilis była informacja, że pojawi się model ET24 i ta informacja była jak najbardziej prawdziwa.
Dzisiejsze info z Facebooka:

Czyli premiera 09 przełożona na koniec maja?

Schlesienmodelle - Tak jest. Modele są gotowe do poskładania od pół roku, ale ja je opóźniłem, bo chciałem mieć pewność, że płytka elektroniczna będzie dobra i taka, jak powinna być. Wolę zbierać hejt, pośmiewisko i jad od niektórych, niż na chybcika wypuścić model. Ponieważ to będzie płytka z układem do całej serii modeli, teraz mamy poślizg, ale potem to już będzie leciało. Ważne, że z tą płytką nie jesteśmy już uzależnieni od chipa i softu firmy ESU.

Teraz płytka...

Reakcje
54 1 0
Dzisiejsze info z Facebooka:

Czyli premiera 09 przełożona na koniec maja?

Schlesienmodelle - Tak jest. Modele są gotowe do poskładania od pół roku, ale ja je opóźniłem, bo chciałem mieć pewność, że płytka elektroniczna będzie dobra i taka, jak powinna być. Wolę zbierać hejt, pośmiewisko i jad od niektórych, niż na chybcika wypuścić model. Ponieważ to będzie płytka z układem do całej serii modeli, teraz mamy poślizg, ale potem to już będzie leciało. Ważne, że z tą płytką nie jesteśmy już uzależnieni od chipa i softu firmy ESU.

Teraz płytka...
A co było przed płytką?

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 11 0
Bardziej mi to wygląda na prowadzenie biznesu. Po prostu trzeba to jakoś ugryźć, żeby towar wyszedł, a po nim kolejny i kolejny. Zapowiedzi jest mnóstwo i preorderów też, jest wręcz tego zatrzęsienie jak na tę małą firmę. Ja tam się cieszę, jeśli 10% z tego co było zapowiedziane wyjdzie. Może być różnie moim zdaniem.

Reakcje
54 1 0
Bardziej mi to wygląda na prowadzenie biznesu. Po prostu trzeba to jakoś ugryźć, żeby towar wyszedł, a po nim kolejny i kolejny. Zapowiedzi jest mnóstwo i preorderów też, jest wręcz tego zatrzęsienie jak na tę małą firmę. Ja tam się cieszę, jeśli 10% z tego co było zapowiedziane wyjdzie. Może być różnie moim zdaniem.
Spokojnie, rozwijamy sie cały czas i nie anulowaliśmy na ten moment żadnego projektu :)

kdam

Użytkownik
Reakcje
68 2 0
Ja tam mocno liczę na te EU160 i EU200 chociażby, bo myślę, że raczej PIKO czy ROCO nie wyda tych modeli bo im się to nie opłaci - tak zgaduję. Te lokomotywy nie mają aż tylu malowań aby móc do upadłego co roku wydawać w kółko to samo w nowym malowaniu. No i brakuje najnowszego taboru, fajnie, że ktoś też robi ED250, może jakieś komponenty Limy ale jednak coś jest.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
708 54 1
Jaką pomarańczową planuje PIKO?
(...)
Podpinam się do pytania, jeśli można.
Czy ktoś widział "pomarańczowa" EP09?

Gdzieś na Wikipedii chyba, ktoś takie bzdury o kolorystyce tych lokomotyw pisał.... :niepewny:

Jeśli PIKO planuje, według Szanownego Grona, taki eksperyment (w co bardzo wątpię), to może doczekamy się modelu SU45 w malowaniu IC i sputnika w barwach Cargo Logistics....:ROFL:(y)

Tak całkiem serio, to na załączonym zdjęciu też nie widzę pomarańczowej dziewiątki.

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.700 170 0
A czy rzeczywiście modele EP09 nie będą musiały mieć dekoderów ESU i będą tak samo działać np. z Zimo (tzn. będą działać wszystkie funkcje)?