• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.330 301 18
Bardziej obstawiałbym pozyskanie miejsca pod serwa do pantografów...
Pożyjemy zobaczymy
Nie, to miejsce jest przed i za silnikiem.
Żeby wcisnąć w podwozie i mieć miejsce na odwzorowanie maszynowni lokomotywy? i jeszcze w niej upchnąć głośniki?
Pierwsze ;) Jest odwzorowany korytarz, pod każdym oknem jest LED oświetlający go, przetwornice są odwzorowane, i fototrawione kraty przedziału WN, będa na szaro malowane, i tampodrukiem wszystkie znaki i napisy ostrzegawcze odwzorowane.

ganek.png
ganek2.png

Edit. Tu pełna strona z oknami. Jestem ciekaw, czy któś kumaty zauważy, że... :p
ganek3.png

Edit 2: W trybie cyfrowym będzie przy środkowym oknie jeszcze mały smaczek ;)

Ostatnio edytowane:

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5

Pierwsze ;) Jest odwzorowany korytarz, pod każdym oknem jest LED oświetlający go, przetwornice są odwzorowane, i fototrawione kraty przedziału WN, będa na szaro malowane, i tampodrukiem wszystkie znaki i napisy ostrzegawcze odwzorowane.

Zobacz załącznik 1067433
Zobacz załącznik 1067434

Edit. Tu pełna strona z oknami. Jestem ciekaw, czy któś kumaty zauważy, że... :p
Zobacz załącznik 1067435

Dobra Robert wyrażę wolę tłumu chcemy już te dziewiątki;):cenzura:

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
694 54 1

Zobacz załącznik 1067433
Zobacz załącznik 1067434

Zobacz załącznik 1067435

Szafa WN, styczniki i efekty świetlne?

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.330 301 18
jak "przypadek niezależny" wyjara dekoder to będą też efekty zapachowe
W tym wypadku zapach bardzo łatwo się wydostanie na zewnątrz przesz otwory pod wywiecznikami i fototrawione kraty w nich :) Pierw to zaprojektowałem tak, aby ciepło z dekodera i silnika się łatwiej z budy modelu wydostało. No i dźwięk też na tym zyska ;)

IMG_8171.jpeg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.330 301 18
Spostrzegawczy kolega nam napisał, że brakuje zamków między żaluzjami. Faktycznie fabryka na slajdzie bocznym prototypu je zapomniała. Poprawka tego to pikuś. Na innych są. Myśmy je zaprojektowali jako element budy z dwóch powodów.
1. One były malowane w kolorze budy, wiec kolor żaluzji byłby niepradwidłowy.
2. Jako element żaluzji one by były strasznie przeskalowane, przez ograniczenia techniczne formy dla elementów żaluzji.

Zamki.png

Ostatnio edytowane:

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
554 21 1
Ale nie w pierwszych seriach EP09. One miały 5 okien.

Hmm. Coś @Budacz2137, @Stroppendorfer, @hobbystah0 i inni fanboys cicho siędzą, lub zapomnieli jak wciśkać negatywne oceny…?
Nie wiem czyim fanboyem jestem w Pana oczach, ani czemu zostałem wybrany jako jeden z trzech, ale siedzenie cicho serdecznie polecam - Pan sobie w spokoju zrobi model, a ja - ewentualnie - sobie go kupię. Stoi?