• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Samochodowa Makieta Modułowa - budowa - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.003 387 20
Garaże i diorama leżą odłogiem, bo dojrzewam do zrobienia zawiasów - przez Grzegorza... ;) :D
Za to w nielicznych wolnych chwilach, z resztek tektury, powstaje taki najazd (nie wiem jak to się fachowo nazywa)...:niepewny:

Najazd 001.jpeg

Najazd 002.jpeg

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Pamiętam takie najazdy przy niektórych stacjach benzynowych jeszcze z czasów komuny.
Sam też coś takiego umieściłem na swojej dioramce „CPN” / ciągle czeka na dokończenie;)/ Choć ten Twój w porónaniu z moim to arcydzieło:p
10757EA6-3CF4-45C6-A2B9-297507F59298.png

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.003 387 20
Dzięki koledzy za opinie. (y)
Najazd się skleił i teraz zastanawiam się czy zostawić go w takim kolorze, czy malować np na czerwony, tak jakby był pomalowany minią ołowiową?
Docelowe miejsce to warsztat na samochodowej makiecie modułowej.

Najazd 004.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.003 387 20
Dzięki za podpowiedzi. Zostaje w tych barwach. :)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.003 387 20
Poszedłem za Waszymi radami koledzy i trochę go potraktowałem pudrami... Na żywo wygląda nieco jaśniej niż na zdjęciach. Jeszcze się niestety błyszczy, bo wszystkie fiksatywy, czy utrwalacze pudrów niestety się błyszczą, pomimo, że miały być matowe... :niepewny:

Najazd 005.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.003 387 20
Dzięki koledzy. Odkładam w takim razie najazd do montażu na makiecie. :)