• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Roco - Parowóz Ty2

Abrams

Użytkownik
Reakcje
57 0 0
Ech... niby nieźle, ale... prototyp, którego szczegółowe zdjęcia zamieścił w poście nr 98 Pan Andrzej Harassek (zdjęcia z targów w Dortmundzie), wyglądał bardziej obiecująco :-(

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.850 15 1
Już bardziej się tego modelu spieprzyć nie dało. Zapowiadał się ciekawie patrząc na wizualizacje ale efekt końcowy to jest porażka. Niech mi ktoś pokaże chociaż jedno zdjęcie takiego układu zbiorników głównych pod pomostem na polskim Ty2. Układ blach podtrzymujących pomosty, zbiorniki główne oraz blachy z przodu pod dymnicą dyskwalifikują ten model. To się nawet na konwersję nie nadaje.

Kolejowy jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
112 23 7
Już bardziej się tego modelu spieprzyć nie dało. Zapowiadał się ciekawie patrząc na wizualizacje ale efekt końcowy to jest porażka. Niech mi ktoś pokaże chociaż jedno zdjęcie takiego układu zbiorników głównych pod pomostem na polskim Ty2. Układ blach podtrzymujących pomosty, zbiorniki główne oraz blachy z przodu pod dymnicą dyskwalifikują ten model. To się nawet na konwersję nie nadaje.
Zgadza się, coś grube wyszły te belki podtrzymujące blachy, trochę nienaturalnie wygląda z przodu, zaczynam się zastanawiać z zakupem

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.850 15 1
To nie kupujcie jak taki zły i tyle. Zobaczymy czy będzie zalegał w sklepach, jak dla mnie to zapowiada się najlepszy model od Roco w naszych barwach.
Tak, bo Polakowi można wcisnąć najgorszy chłam bo i tak kupi i jeszcze będzie się cieszył, że cokolwiek dostał za ciężkie pieniądze.

Model w tym stanie nie nadaje się do konwersji bo wymagało by to pocięcia blach wspierających pomost i zrobienia nowych zbiorników głównych. To raczej nie przejdzie gdyż przechodzi przez nie śruba łącząca kocioł z podwoziem. Jak ktoś nie rozumie, że w polskich Ty2 był taki układ zbiorników jak na wizualizacji a nie taki jak Roco z uporem maniaka robi od pierwszego wydania Ty2 to mnie brak słów na wytłumaczenie tego. Poprzedni model Ty2-911 szybciej sprzedałem niż kupiłem że względu na ten babol ze zbiornikami i tego z pewnością też nie kupię bo to jest kpina wydać coś takiego po takich szumnych zapowiedziach.

SP45-166

Aktywny użytkownik
Reakcje
942 41 3
Po tych "zdjęciach" patrząc to też wygląda jak jakaś fotowizualizacja. Szczególnie lampy i otoczka numeru na dymnicy. Mam jednak cichą nadzieję że pomost pod dymnicą i zbiorniki będą tak jak na prototypie z targów...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 8
Tabor 0
Tabor 19
A
Tabor 5
Tabor 17