Na zakończonych wczoraj targach modelarskich Intermoidellbau w Dortmundzie (moja relacja
tu) Roco pokazało m.in. prototyp modelu Ty2. Dzięki uprzejmości pracownika stoiska miałem możliwość zrobienia na szybko kilku zdjęć z bliska, z obu stron i bez przykrywającej model skrzynki z pleksi.
Dzięki temu wydaje mi się, że wiem już, jak wykonane będą reflektory. Pracownik Roco zarzekał się, że na pewno będą czerwone światła, ale jak będzie w rzeczywistości, dopiero się przekonamy. Ale nawet, jeśli czerwone światła będą, to będzie to wykonane podobnie, jak w Pm2 Piko, to znaczy na czerwono będzie świecił się cały reflektor. W czaszach reflektorów nie ma żadnych LED-ów, a jedynie końcówki światłowodów. Przednie reflektory w pokazanym prototypie nie były wykończone, dzięki czemu widać było ich wnętrze.
Co ciekawe, wszystko wskazuje na to, że w tylnych lampach światłowody będą wprowadzone od tyłu czaszy, a nie od dołu. Tylne lampy był już prawie "na gotowo".
Tak że czerwone małe światełka będą pewnie tylko zamarkowane, a małych czerwonych LED-ów raczej nie należy się spodziewać.