• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Roco - Parowóz Ty2

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.112 55 1
Wszystko można powiedzieć o tym modelu, ale na pewno nie jest to Ty2-697 z Sierpca, tylko jakaś marna podróba:D
IMG_20240703_193042.jpg

A tak na marginesie, jaka jest data rewizji na modelu, bo chyba nie ok. 1976 roku?

Marcub85

Aktywny użytkownik
Reakcje
291 8 1
Nie mają błędu. (modelmania). Modele są fizycznie u nich, tak mi potwierdzili. Jutro też wrzucą zdjęcia realne więc faktycznie mają. Ja rezerwowałem wersję z dźwiękiem i ona jest dostarczona do sklepu

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Wszystko można powiedzieć o tym modelu, ale na pewno nie jest to Ty2-697 z Sierpca, tylko jakaś marna podróba:D
Zobacz załącznik 1061942
A tak na marginesie, jaka jest data rewizji na modelu, bo chyba nie ok. 1976 roku?
Fakt, tyłka nie urywa... ale będzie co przerabiać :) ...jak ktoś ma takie zamiary. Baza w sam raz (w porównaniu do tego, co było dotychczas).

A co do tych imitacji blach pomostu przy dymnicy, już widzę jak sklep w którym kupiłem dosyła mi te elementy... ciekawe czy w ogóle będą i na jakich zasadach niby to doślą do klienta? Gdyby miały być, to dlaczego fachowcy z Roco nie dali tego do pudełka? Oby nie wyszło, że to fake z tym dosyłaniem, albo że jeśli będą, to do osobnego dokupienia....

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Na FB sklepu DCC24 jest też taka informacja:
https://www.facebook.com/share/p/VGXn6NktMjwh5AZn/
Oraz foto:
Zobacz załącznik 1062043

Jest też takie foto:
Zobacz załącznik 1062044
z opisem: "taki smaczek w nowym Ty2 od Roco :)"
To w końcu jak z tym podestem jest? 2 fotki, 2 różne wersje...
Czyżby do samodzielnego montażu?
...Na stronach sklepu DCC24.eu jest też info, że pomosty będą z czasem "uzupełniane". Czyli z modelem ich nie ma jeśli ktoś myśli że jednak są... Będzie więc to część dosyłana potem (dokładnie jak się ma to odbywać nie wiem), do samodzielnego montażu. No tak z tego wynika...

Piszę o tym, bo zdjęcie modelu z pomostem, opublikowane na stronach wspomnianego sklepu, może sugerować, że jednak są z modelem. Widać sklep DCC dostał taki pomost albo zdjęcie z nim, ale generalnie w pierwszej partii modeli ich nie ma. Modelmania przekazała mi info, że kolejne partie będą je miały. Pytanie tylko, czy może się stać tak, że ci co kupią teraz bez, zostaną... bez... oby nie.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 8
Tabor 0
Tabor 19
A
Tabor 5
Tabor 17