• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
759 10 0
Na tej podstawie można ocenić zapotrzebowanie na modele tej firmy, a nie tego malowania. I to nie jest złośliwość tylko fakt. A podobno na fakty na tym forum nie można się obrażać, ani banować ;)
Ja myślę że to świadczy o zapotrzebowaniu na konkretny przydział i okres. Ja nadal jestem zainteresowany tym modelem i malowaniem, ale ten konkretne modele mi nie pasuje do wcześniej kupionych.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.371 473 107
Jezusiczku - to mogą wiedzieć jedynie następcy Nicolae Ceaușescu, ale wagon z "rodowodem"??? To już jest wyższa szkoła jazdy, bez pantografu...
Tak to wygląda w obecnej edycji:
~285 zł - wersja podstawowa (numer katalogowy kończy się cyfrą 0);
~345 zł - wersja z oświetleniem wnętrza (numer katalogowy kończy się cyfrą 1).
Hmmm, no to za "podstawkę" to trochę drogo...Za kuszetki IC płaciłem 265zł :ostrozny:

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Jeden ze Szczecina niebawem powinien być dostępny. Zrobił mi się błąd przy wyborze płatności i zamówienie poszło 2 razy z różnymi formami zaplaty. Tym sposobem zarezerwowałem omyłkowo 2 ostatnie modele. Poprosiłem Roberta, by jedno zwolnił bo chce kupić tylko jeden model.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.476 443 99
Jeden ze Szczecina niebawem powinien być dostępny.
Podobnie jak wznowienie 110Ac z Gdyni z epoki IVc.

Około półtora miesiąca temu firma Robo informowała, że (jeśli się nie mylę) za wspomniany czas (wyszło mi, że na przełomie lipca i sierpnia) winien być ten wagon znowu dostępny. Mnie ciekawi czy będzie (jeśli będzie) to samo co było, czy też pojawią się piktogramy klasy, inny numer i inny układ napisów nad oknami (jak na kuszetce ze szczecina z rewizją 1980). Na to bym liczył.
Oczywiście oznaczenie serii winno być już Bcd... (rewizja po 1985 r.).

Ostatnio edytowane: