Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ryflaki Robo też nie schodziły z dnia na dzień. Niektóre malowania były dostępne przez jakiś rok. Niestety ale pieniążki Trzeba zarobić i dopiero można je wydać.
Wagony Piko też nie sprzedają się z dnia na dzień są modele które spokojnie przez rok można kupić więc nie za bardzo rozumiem w czym problem.
Na stronie ModelManii pojawiła się następująca informacja:
"Wagon osobowy kuszetka typ 110Ac, Warszawa Grochów (Robo 244610): produkt w sprzedaży od 27 sierpień 2020."
Na stronie ModelManii pojawiła się następująca informacja:
"Wagon osobowy kuszetka typ 110Ac, Warszawa Grochów (Robo 244610): produkt w sprzedaży od 27 sierpień 2020."
Ale tylko nocnych. W pospiesznych, ale także w nocnych osobowych z Warszawy w różne miejsca w Polsce i za granicą. Ale być może nie we wszystkich, bo w niektórych mogły być wagony z tej drugiej stacji końcowej. To już trzeba byłoby sprawdzić w służbowych rozkładach jazdy.
Co raz zabawniejsze te pytania. W jakich pociągach jeździły kuszetki? Mogę przysiąc, że na pewno nie w dziennych ekspresowych. Wątpliwości miałbym co do pociągów lokalnych... Co do pociągów nocnych - zdania uczonych w materii są głęboko podzielone......
Wagon nie może niczego posiadać, bo nie jest właścicielem niczego - a już zwłaszcza ceny. Wagon może mieć (ale nie posiadać) np. okna (jeżeli jest to wagon osobowy). Wbrew pozorom, mieć i posiadać to nie jest dokładnie to samo.
Koledze @Franc w pytaniu mogło chodzić o to, że ta kuszetka jest wyjątkowa (Robo lubi wyjątki... ) ze względu na granatowy, a nie niebieski kolor i że być może nie we wszystkich pociągach z kuszetkami ją można było spotkać...
Bolutek jak zwykle mało inteligentna i nie przemyślana uwaga nie mająca nic wspólnego z zadanym pytaniem ale spoko, nie przejmuje się tym, trzeba być tolerancyjnym . Nie dam Ci negatywa bo nie jestem mściwy. Kolego @Hydrus dokładnie o to mi chodziło. Wagon jest wyjątkowy i nie śmigał z każdym nocnym, stąd to pytanie. Ja osobiście nie doszukałem się w necie odpowiedzi.
Przedstawiam pierwszą zapowiedź kolejnych wagonów, które ukażą się już wkrótce - wagon kuszetka typu 110Ac ze stacji Warszawa Grochów, epoka Va. Wagon ten charakteryzuje się nietypowym malowaniem. Kuszetka ta z tego co mi wiadomo była używana w ruchu krajowym i nie było to malowanie pod konkretny pociąg. Zdjęcie autorstwa Andrzeja Etmanowicza ukazuje wagon zaraz po rewizji, gdzie był przemalowany z barwy zielono – oliwkowej.
Kolego @Franc - po prostu dla mnie pytanie "w jakich pociągach można było spotkać kuszetkę" jest na miarę pytania "dlaczego pociąg jeździ?".
Sorki - nie dorastam twej inteligencji, dlatego robię mało inteligentne uwagi.
A i też nie rozumiem "wyjątkowości" modelu manufaktury Robo...