Myślę, że wpisy kolegi
@Bodek widać, bo one są. Ja akurat przyznaję, że nie doczytałem. Uwaga o kołach hamulca cenna i słuszna, ale złośliwość z nawiązaniem do przyrodzenia zupełnie zbędna.
Podzieliłem się tylko własnymi spostrzeżeniami (co zaznaczyłem) podjarany faktem, że wagony już mam u siebie. Widzę jednak, że z punktu widzenia kolegi, chyba lepiej nic nie pisać, bo jak nadmieniłem - były to moje amatorskie spostrzeżenia, a faktem jest, że nie każdy zna niuanse oryginałów na TIP TOP i nie każdy czyta forum jota w jotę aby wychwycić wszystkie wpisy o tym, czy innym wagonie. Ciężko więc wyłapać wszelkie nieścisłości pojawiające się we własnych spostrzeżeniach ze stanem faktycznym wynikającym z poprzednich opisów 'eksperckich'. Napisałem więc asekuracyjnie, że nie wiem czy jest prawidłowe, że koła tego hamulca nie ma w 110Ac w miejscu gdzie jest ono w pozostałych modelach... Wszelkie sprostowania są oczywiście potrzebne. Ale po co te złośliwości o jałowych dyskusjach?
Szczerze, to po takim tekście odechciewa się dzielić własnymi spostrzeżeniami na przyszłość..... bo jak widać oczekiwanie niektórych jest takie, że trzeba być ekspertem by coś napisać, a przynajmniej wyłapać wszelkie informacje poprzedzające, które były zamieszczone na forum - by nie popełnić jakiejś technicznej gafy .... a ja przyznaję, że ekspertem nie jestem (to po co się narażać na ataki potem?).
Miłego dnia.