• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.680 61 1
Robo wypuścił krótką serię (10 szt?) wagonów 112A przerobionych na "kuszetki". Dlaczego 9-cio przedziałowe wagony zostały zrobione na wzór 10-cio przedziałowych tego nie wiem, należałoby spytać o to autora. Niedługo na szczęście będzie taka jak trzeba :)

Ostatnio edytowane:

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5
ANNUNTIO VOBIS GAUDIUM MAGNUM!!!
Mam zaszczyt poinformować szanownych kolegów, że najbardziej oczekiwany model roku właśnie trafił do Wrocławia. Sprzedaż modeli wagonów z rodziny 110A (kuszetka) w malowaniu zielonooliwkowym i niebieskim rozpocznie się na najbliższej giełdzie w Sosnowcu tj. 5 stycznia.

el14

Aktywny użytkownik
Reakcje
139 17 0
Fajno, acz ja czekam na ICka do mojej jedynki z Wrocławia. Mam nadzieję, że i dwójki będą z Wrocławia. MIejsce na półeczce trzymam.

A co do najbardziej oczekiwanego modelu roku to niestety, ale nie przesadzajmy. Przy całym szacunku dla Robo, ale byłby takie miano miał ze 3-4 lata temu. Obecnie rynek wygląda już inaczej.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.855 525 30
No, ładne. Dla mnie też pozycja obowiązkowa, oczywiście ta oliwkowa. Ale drabinka do poprawy. :p

PS. Drabinka powinna być na środku, oparta o półeczkę nad oknem, żeby dało się z niej wejść na leżanki z obu stron. Dyskutowaliśmy już o tym, więc proszę tu tego nie powtarzać.

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Wyglądaja kapitalnie :) Poczekam na malowanie IC. Mimo iż mi się niebieska podoba to konsekwentnie będę się trzymał VI Epoki :) Ale efekt końcowy mnie powalił. Postawcie teraz koło tego kuszetkę Piko :)

Reakcje
91 19 10
niebieska kusi ! też czekam na IC ale widywałem składy gdzie kuszetki IC była łączona z niebieską. Może się skuszę, fajną opcją będzie możliwość zamontowania foteli ;].

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.330 94 9
Najpiękniejsze wagony osobowe polskiej konstrukcji dostępne na rynku :love:
Ja będę czekał na oliwkowe fabryczne epoki IVb (y)
Pewnie kupię tą niebieską i obowiązkową PKP Intercity ...
Wreszcie coś normalnego będzie można dopiąć do mojej SU46 :)
Będę czekał na właściwą epokę IV i kupię wtedy :D

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
Nie chcę psuć zachwytu, ale w kuszetkę 110Ac w barwach błękitnych wkradł się mały feler. Oznaczenie typu wagonu na ścianie czołowej zaczęto stosować dopiero około 2007 roku. Tak poza tym, model bardzo na plus.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.439 481 107
Hmmm, miało być drożej o 20zł od PIKO, a jest 50...:ostrozny: Dobrze że jest możliwość kupienia bez oświetlenia bo brak możliwości jego wyłączenia to jest absurd. Mam wagony firmy R37 i tam też jest zamontowane oświetlenie, ale pod spodem wagonu jest pstryczek aby można było zdecydować czy się je w danym momencie chce czy nie (y). Może ROBO też w tą stronę podąży.

jaco

Znany użytkownik
Reakcje
858 14 1
Mam wagony u siebie. Wrzucam zdjęcia poglądowe. Jakościowo widzę że jest ok, malowanie jaki sam montaż.

Załączniki