• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
515 64 2
Szkoda że po 7 sztuk, nie każdemu się taki skład mieści to raz, a dwa cena też ma znaczenie. Po 4 wagony jeszcze by było ok, ewentualnie set rozszerzający dla chętnych o dodatkowe 3 sztuki. Ot takie luźne spostrzeżenie.
Co do ceny to pełna zgoda.
Co do dzielenia na sety to nie wiem...
Jeśli miałyby ukazać się sety od razu to jeszcze ok, jeśli po pewnym czasie to... TLK Mazury... doszło do rozprucia składu i nie wiadomo gdzie się wykoleiła część wagonów ;-)
Nie wspomnę o wagonach w malowaniu TLK do składu Tour de Pologne...
Czort jeden wie co dalej z Przemyślaninem...
i tak graficiarze niszczą moje modele na bocznicach.
ps. przytyk z humorem ;-)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.721 139 1
Producent określił zestawy (EX CZARTORYSKI, EX WARTA) jako wersja "limitowana/ekskluzywna" ale w opisie nie można znaleźć finalnego nakładu. Wydaje się, że w przypadku takich zestawów, informacja o ilości wyprodukowanych sztuk powinna być umieszczona. A do zestawów, wzorem innych producentów wydających modele w ilościach limitowanych, można byłoby dodać certyfikat, na którym umieszczono numer zestawu przełamany finalną ilością zestawów.
Tak wykonane zestawy, zyskałyby o wiele większą wartość dla kupujących oraz może skłoniłby do zakupu osoby jeszcze niezdecydowane.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.611 126 11
Naprawdę nie wiem kogo bedzie stać na taki zestaw. Można było go podzielić (nawet jeśli jest już wyprodukowany) i np napisać że drugi zestaw pojawi się pod koniec roku na gwiazdkę. To tak jakbyście chcieli poznać moja opinię ;)

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.903 561 107
Naprawdę nie wiem kogo bedzie stać na taki zestaw. Można było go podzielić (nawet jeśli jest już wyprodukowany) i np napisać że drugi zestaw pojawi się pod koniec roku na gwiazdkę. To tak jakbyście chcieli poznać moja opinię ;)
Z jednej strony dobrze, że jest od razu pełen zestaw. Wiadomo bowiem, że (z wyjątkiem Odry) zestawy od Robo są niekompletne i nie wiadomo czy i kiedy będą. Więc to jest ok.
Inna sprawa, że obecnie, przy już mocno nasyconym rynku w modele zestawy te zapewne "poleżą", bo jest naprawdę masa rzeczy do zakupu, a przynajmniej u mnie takie precedensowe modele/zestawy są na samym końcu, po dużo bardziej klasycznych przedstawicielach gatunku.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.721 139 1
Jeżeli do tego dodamy, że za miesiąc ROBO planuje wydać zestaw EX WARTA, plus zapowiadany zestaw Pendolino czy modele od SM (EP09) oraz wyroby od innych producentów (PIKO, Roco) to robi się naprawdę "bardzo dużo".
Jestem ciekawy jak zareaguje nasz rynek. Na ile jest on "głęboki" aby wchłonąć taką ilość drogich modeli:niepewny:

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.611 126 11
Jeżeli do tego dodamy, że za miesiąc ROBO planuje wydać zestaw EX WARTA, plus zapowiadany zestaw Pendolino czy modele od SM (EP09) oraz wyroby od innych producentów (PIKO, Roco) to robi się naprawdę "bardzo dużo".
Jestem ciekawy jak zareaguje nasz rynek. Na ile jest on "głęboki" aby wchłonąć taką ilość drogich modeli:niepewny:
Patrząc jak "zalegaja" EN57, ET41 i wszystko co ma cztery cyfry przed przecinkiem, to watpie żeby byloby hitem na miare 408S of Alberta;) Nawet EIC Lech jest wciąż dostępny i to za poniżej 1000zl

@DieselPower, miałem na myśli wypodukować całość, ale sie chwalić/wypuszczać pojedynczyli zestawami. Np 4+3

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
2.121 44 4
Producent określił zestawy (EX CZARTORYSKI, EX WARTA) jako wersja "limitowana/ekskluzywna" ale w opisie nie można znaleźć finalnego nakładu. Wydaje się, że w przypadku takich zestawów, informacja o ilości wyprodukowanych sztuk powinna być umieszczona. A do zestawów, wzorem innych producentów wydających modele w ilościach limitowanych, można byłoby dodać certyfikat, na którym umieszczono numer zestawu przełamany finalną ilością zestawów.
Tak wykonane zestawy, zyskałyby o wiele większą wartość dla kupujących oraz może skłoniłby do zakupu osoby jeszcze niezdecydowane.
Nawet Rcoc wydając limitowana edycję E94 DRG nie podało ilości sztuk, tylko po zakupie z certyfikatu wyszło że było ich 300 egzemplarzy.

Arekmiz

Władza może wszytko
Reakcje
2.188 216 0
Ale to musieli by podzielić wyprodukowane już zestawy 7 wagonowe na 4+3. Jakbyście podzielili ten zestaw, w sposób taki, żeby osoby które kupią powiedzmy w I rzucie 4 wagony potem kupiły w drugim rzucie pozostałe 3 ? No bo jeśli w I rzucie byłyby 1+2+2+WR a w drugim 1+2+2, to jest duża szansa, że sporo chętnych zadowoliłoby się zestawem I, nie kupując zestawu II.