• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.175 504 30
A to przepraszam. Ponieważ dyskusja była o "Odrze", to tak zrozumiałem ten wpis. Wagonu 2 klasa/bagaż w "kolorowej" "Odrze" nigdy nie było.

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
618 5 2
Chodzi o wagon bagażowy i było o nim już dawno, a ostatnio wspomniał o tym kolega @Arekmiz dziś rano, choć nie zawsze wymieniany był typ 209A, częściej była mowa po prostu o wagonie bagażowym, czy o wagonie serii BD (choć to chyba nieprawidłowe oznaczenie serii).
Tak, przy czym chodziło mi o zaznaczenie, że w najbliższej przyszłości pojawią się trzy nowe konstrukcje - 113A, 609A oraz 209C.
W katalogu który się pojawiał były tylko bagażowo-osobowe 609A i barowe 113A na które czekamy i widzieliśmy wersje produkcyjne, a będzie jeszcze 209C zapewne w malowaniach z IV i V epoki.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.928 121 1
Dla zainteresowanych. Z maila ROBO Modele:

Mamy fantastyczną wiadomość!
Dla tych, którzy nie zdążyli informujemy, że będzie ostatnia możliwość na zakup zestawu ex-ODRA I
W poprzedniej dostawie nasza fabryka nie wyrobiła 100% zamówienia i teraz dostaniemy brakujące sztuki jako uzupełnienie.
15 szt. zestawów z oświetleniem
15 szt. zestawów bez oświetlenia
Wiemy, że dużo osób na to czeka i chcemy by każdy miał równe szanse na zakup.
Dlatego całość trafi do nas na sklep www.robo.eu.com 20 stycznia o godz. 20:00.
Nigdzie indziej nie będzie możliwości zakupienia tego zestawu.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.117 87 0
Czy jest gdzieś informacja jak wygląda listwa oświetleniowa.? Czy jest możliwość podpięcia dekodera?
Dotychczasowe listwy Robo miały gniazdo dekodera 21MTC. Oraz błąd w podłączeniu kondensatorów (podtrzymywały tylko LEDy, a nie cały dekoder); można to poprawić przy użyciu lutownicy. Nie miały oddzielnych funkcji, załączało się wszystko na raz. Plusem jest dobrze dobrana jasność i właściwe rozmieszczenie LED.

Przy tej cenie (49 zł), nie wygląda, żeby listwa została lepiej wyposażona, niż w poprzednich modelach. Ani nie widziałem nigdzie informacji, że jest ulepszona.

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.431 146 0
Apropos. Czy jest gdzieś zdjęcie wagonu BD z przedziałem bagażowym właśnie z ep.Va czyli z logo PKP bez trumienki? Bo szukam i szukam i znajduję tylko zdjęcia z PKP w trumience... :)