A tak normalnie - na stronie www, FB, czy tutaj?
Z autopsji --- zapewne na maila (newsletter tak przychodzi). Ale na FB też na pewno pojawią się informacje bo do tej pory tak było, że FB stanowił taki świeży powiew informacji... także jeśli chodzi o ROBO Modele.
Jeśli chodzi o wagony 609A i 'barowy' to osobiście mam nadzieję, że modele te pojawią się po 10 stycznia 2023, gdyż grudzień to mocne uderzenie po kieszeni (pomijając dla chętnych przedpłatę na EN57 od ROBO... to choćby kibel od PIKO).
Z tego co 'wykumałem' z dotychczasowego katalogu kiedyś tam opublikowanego, wagony te - np. z epoki IV - mają być 4 sztuki (2 szt. z oznaczeniem serii do 1985 roku pasujące do składu ze Szczecina, oraz 2 sztuki z oznaczeniami po 1985 roku do składu chyba z Gdyni). Jeśli ktoś chce zakupić te wagony ma do zakupu 4 sztuki gdyby wyszło to naraz.... Z uwagi na to ja wolałbym różne terminy ukazania się ich i najlepiej w 2023 roku.
Przy okazji zakupu wagonu nr 222050 od ROBO do składu szczecińskiego z IV epoki (ryflowany dach) nasunęło mi się pytanko... ponieważ mam wagony i od ROBO i od PIKO, to czy ta druga firma przewiduje w ogóle wagony z ryflowanym dachem? Do tej pory chyba nie wydali żadnego takiego wagonu... dla mnie to trochę zaskakujące, że takiej opcji nie przewidzieli.