• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO - modele wagonów standardu Y - typu 104A/110A/111A/112A/113A/609A/209C

Miko

Aktywny użytkownik
Reakcje
214 0 0

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.370 473 107

Zobacz załącznik 856553
222110 wagon osobowy 111Ah, TLK 2kl, stacja Kraków, epoka VI

Zobacz załącznik 856552 Zobacz załącznik 856551
222240 wagon osobowy 111As, IC 2kl, stacja Wrocław, Epoka VI

Wygląda, że zbędne (nie występujące w oryginale) haki promowe malowane są na odmienny kolor, aby być mniej widoczne.
Czy dzisiejszy dzień jest aktualny co do pojawienia się tych modeli w sprzedaży ?

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Ja nawet TLK na stronie sklepu nie widzę.
Dziś wystartowała sprzedaż modeli w malowaniu IC oraz TLK na targach Hobby w Poznaniu. A ponieważ żaden ze sklepów nie dostał jeszcze modelu w malowaniu TLK do dystrybucji to zapewne ich sprzedaż w internecie i sklepach stacjonarnych ruszy w przyszłym tygodniu. Wagon 2 klasy w malowaniu IC z informacji jakie mam w posiadaniu będzie dostępny tylko u Robo

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Dziś wystartowała sprzedaż modeli w malowaniu IC oraz TLK na targach Hobby w Poznaniu. A ponieważ żaden ze sklepów nie dostał jeszcze modelu w malowaniu TLK do dystrybucji to zapewne ich sprzedaż w internecie i sklepach stacjonarnych ruszy w przyszłym tygodniu. Wagon 2 klasy w malowaniu IC z informacji jakie mam w posiadaniu będzie dostępny tylko u Robo
Przecież tlk-a "2" jest dostępna w DCC24

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.907 111 11
Robert pojechał do Poznania na targi i pewnie wgląd w nasze prosby na forum sa na dole listy do zalatwienia. Jednakże proponuję kontakt bezpośredni.

Niektórzy koledzy zapominają ze Robo to nie PIKO czy Roco z działem marketingu i zespołem ds przedazy on-line, tylko mała firma (żeby nie powiedzieć garażowa ;)) z Wrocławia

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Dziś udało mi się spędzić trochę czasu na dworcu głównym we Wrocławiu.
Pociąg IC 65104 Jeziorak relacji Wrocław główny-Olsztyn główny prowadzony przez lokomotywę EP07-1062 miał następujące wagony i stacje macierzyste:
Wagon 2 klasy 111A-30 'Combo' stacja Szczecin
Wagon 2 klasy 168A stacja Szczecin
Wagon 2 klasy 141A stacja Warszawa Grochów
Wagon 2 klasy 111A-20 stacja Szczecin
Wagon 1/2 klasy 141A-20 stacja Wrocław
Wagon 2 klasy 141A stacja Kraków główny
Wagon 1 klasy Z2A stacja Warszawa Grochów
Może każdy nie jest z innej parafii ale i tak mamy pomieszanie z poplątaniem.
Dziś udało mi się zaobserwować pociąg IC Piast 5312 relacji Gdynia główna-Kraków główny. Skład prowadzony przez lokomotywę EP09-008 był zestawiony z następujących wagonów:
Wagon 2 klasy 111a-20 stacja Wrocław
Wagon 1/2 klasy 141a-20 stacja Wrocław
Wagon barowy 113Aa stacja Wrocław
Wagon 2 klasy 111a-30 'Combo' stacja Szczecin
Wagon 2 klasy 174a stacja Wrocław
Wagon 2 klasy 111a-20 stacja Wrocław
Wagon 1 klasy 140Az stacja Szczecin
Wagon 2 klasy 111Arow stacja Gdynia
Ponownie nie ma jednej stacji macierzystej choć większość wagonów z Wrocławia, a warto dodać przez Szczecin ten pociąg nie kursuje

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.370 473 107
A co miał na celu? Bo że taka jest rzeczywistość to każdy wie od dawna. Kolega broni cały czas kłamstwa ROBO o modelu z przydziałem wrocławskim, który miał wg ROBO być wzmocnieniem składu do Szczecina.
Daj sobie kolego spokój bo się robi żenująco dla kolegi. ROBO skłamał żeby zwiekszyć sprzedaż i tyle. Taki jest fakt, co zostało potwierdzone.

Reakcje
91 19 10
A co miał na celu? Bo że taka jest rzeczywistość to każdy wie od dawna. Kolega broni cały czas kłamstwa ROBO o modelu z przydziałem wrocławskim, który miał wg ROBO być wzmocnieniem składu do Szczecina.
Daj sobie kolego spokój bo się robi żenująco dla kolegi. ROBO skłamał żeby zwiekszyć sprzedaż i tyle. Taki jest fakt, co zostało potwierdzone.
Spisek gorszy od szczepionek :(. Pięknie ta TLK 2 kl będzie się prezentować z moją jedynką, tylko oznaczenia klasy są rożnej wielkości ale ktoś tutaj już poruszył ten temat i jest to prawidłowe

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Nie tym razem, mój wpis odnosi się do wpisu kolegi @OLF http://forum.modelarstwo.info/threa...pu-104a-110a-111a-112a-113a.25969/post-963020
A model z przydziałem Wrocław przede wszystkim ma pasować do wagonów w malowaniu IC, które już wcześniej zostały wydane. I u mnie tak właśnie będzie.

Reakcje
18 12 6
znowu w zyciu ci nie wyszlo