Dziwne, Robo Podaje w katalogu nowości z cysternami a tu cisza. Robo wydało wreszcie katalog gdzie sa pokazane wydane dotychczas modele i to mnie bardzo cieszy. jeszcze bardziej zapowiadane wznowienia tych modeli. Piko poczuje znowu oddech konkurencji albo obejrzy plecy lidera.
Wznowienia wznowieniami, jest też kilka nowości... ale tak... warto wrzucić info idąc za ciosem zapoczątkowanym w wątku o wagonach "igrekach od Robo".... katalog:
katalog.pdf (robo.eu.com)
Nowe wydania cystern
od strony 15. Ponieważ jak wszystko w sieci - tak i katalog może zniknąć - więc niżej wklejam kilka zrzutów z tego katalogu.
Większość to 'wklejki' wydanych już modeli, ale jest kilka planowanych na 2023, na przykład to - jak ujęto
ze stacji Wilkowo Wąskotorowe i to jeszcze napisali, że "zestaw 3 cystern". Mamy rozumieć, że to będzie SET 3 modeli? Okaże się.
Słowo "wąskotorowe" + zdjęcia na platformach wąskich tylko nakręcają wyobraźnię. Ale już się nie rozpędzam (choć było by super) - tzn. .... raczej na platformach wąskotorowych tego nie wydadzą

:
...mnie bardziej zaciekawiło to, co niżej wkleiłem (napisane IVc, ale malowanie na to nie wskazuje). Wydawało mi się, że epoka IVc charakteryzowała się cysternami w kolorze tlenkowej czerwieni... a tu coś szarego:
Katalog ma niedopracowania mogące początkujących wprowadzać w błąd, np. na stronie 20 jest tytuł /epoka IV i w nawiasie lata 1989-2009 - co wraz z wizualizacjami modeli świadczy, że chodzi o V /...