• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.741 172 0
Z braku laku i kit dobry. Sprzęgi oczkowe czy krótkie jeszcze mniej mają z rzeczywistością niż te scharfenbergi pokazane powyżej. Siedząc w gniazdach KKS są też niżej niż w realu. Ale dla mnie są OK, bo bardzo dobrze spełniają swoją funkcję. A jak coś działa to nie jest głupie. :)

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
54 0 0
Czy tylko mi się wydaje, że w modelu EN71-010 zostały użyte inne/nowe (dłuższe, bardziej zaokrąglone) zgarniacze:niepewny:

Zobacz załącznik 1102239
No i tutaj "muszę bo się ususzę"... Te zgarniacze to jakaś megalomania! Tuż przed Twoim postem odstawiłem model na miejsce i podziwiałem ale po... nie chciałem spojrzeć na przód. I dziś spojrzałem. To jakby wypuścić zęby bobra kontra ludzkie jedynki na galę MMA! Ale ogólnie nadal OK, szacunek dla projektanta modelu za zauważenie, że napisu "dla podróżnych z większym..." nie było. Szkoda też, że nie da się dokupić lusterek (wolę żeby były niebyłe niż dziury) bo miła pani z obsługi odpowiada tylko na maile o wpłacie.

Ostatnio edytowane:

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
320 36 8
Ponieważ odpowiedź wygląda jakby: "Za rok, albo kiedyś...", to czy Koledzy, którzy mają już ten model Robo mogą napisać jakie są w końcu jego właściwości jezdne? W jakie łuki się wpisuje bez problemów?
Jakiś czas temu zadałem to pytanie i cisza jak makiem zasiał..Jakaś zmowa milczenia albo pudełkowcy kupili bo net pusty nikt niczym się nie dzieli a szkoda.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
775 35 5
Są! Dzięki! :love:
O tym nie pomyślałem :X3:
Ale też masz u mnie drugie piwo, bo wiedziony Twoją radą sprawdziłem woreczek od PIKO i tam są zgarniacze o właściwych wymiarach więc można podmienić!
Cieszę się, że pomogłem. Czasem najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej. A piwo jasne nie ma problemu

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.282 88 0
Czy w Waszych EN71-010 też jest tak, że w 3 członach jeden bok pojazdu miał naprawę rewizyną 2 lata później, niż drugi? U mnie to są daty [EDIT]2.6.83[/EDIT] / 24.3.81, zależnie z której strony.

[EDIT]Gdzieś w zapowiedziach mignęło, że ma być 16.12.83, ale takiej daty nie ma na modelu.[/EDIT]

Ostatnio edytowane:

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.282 88 0
Jednak trzeba było wyciągnąć lepsze szkło (a właściwie lepsze światło) i teraz widzę, że wszędzie są obie daty, obok siebie. Jedna w kratce, druga bez.

Otrzymałem wyjaśnienie od Robo: "Data w rubryczce to data rewizji, natomiast data po prawej, to data naprawy". I wszystko jasne.

A szkło powiększające, własne czy sztuczne, to podstawowe narzędzie kolekcjonera :D