• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Tomma

Nowy użytkownik
Reakcje
56 2 0
Notabene problem luzu wzdłuż osi kół wózka dotyczy też mojej 7 od SM (to à propos przytoczonej wyżej gry w ruletkę). Położoną i "zahaczoną" na szynach da się trząść jak grzechotką. Tam luz jest jeszcze większy niż w tym kiblu. Czemu mi to przeszkadza? Bo pudło lokomotywy da się ustawić tak aby nie było w osi toru, a co więcej, samo potrafi się tak ustawić gdy jedzie przez rozjazdy. A ponieważ miejscem obserwacji mojego budującego się torta jest niska rogówka, która usadawia nas oczami kilkanaście centymetrów wyżej od toru.. to wszystko niestety widać. A co do AM, na około 30 wagonów trafił się 1, który miał niedociśnięty wózek.

Ok. Dość marudzenia. :cenzura: