Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Notabene problem luzu wzdłuż osi kół wózka dotyczy też mojej 7 od SM (to à propos przytoczonej wyżej gry w ruletkę). Położoną i "zahaczoną" na szynach da się trząść jak grzechotką. Tam luz jest jeszcze większy niż w tym kiblu. Czemu mi to przeszkadza? Bo pudło lokomotywy da się ustawić tak aby nie było w osi toru, a co więcej, samo potrafi się tak ustawić gdy jedzie przez rozjazdy. A ponieważ miejscem obserwacji mojego budującego się torta jest niska rogówka, która usadawia nas oczami kilkanaście centymetrów wyżej od toru.. to wszystko niestety widać. A co do AM, na około 30 wagonów trafił się 1, który miał niedociśnięty wózek.
Ja to bym chętnie przytulił takiego Robo w popularnym malowaniu błękitny z żółtą strzałą (Piko takiego zrobiło, no ale wiadomo gdzie Piko a gdzie Robo)
Dla sprostowania, jest to zrobione w ten sposób, ponieważ nie jest to na formie Schlesienmodelle, a taki sposób jest bardziej adekwatny niż ankiety czy maile.
Chce dobrze, mam nadzieje że niektórzy docenią starania
EN71-040
W związku z duża ilością pytań o drugi, aktualny wariant malowania SKM Trójmiasto , dodaliśmy jeszcze jedną propozycję
Od momentu powstania zespół trakcyjny związany jest z lokomotywownią MD Gdynia Cisowa, nieprzerwanie obsługując trasę Gdańsk – Gdynia – Wejherowo/Lębork.
Pierwsze z zapowiadanych malowan nie jest malowaniem typowym dla SKMT.
Było by nim malowanie zółte, z niebieskimi obszarami (skośnymi) w okolicach połączeń członów i na przodzie wagonów rozrządczych.
Na SKM 3M przez wiele lat było takie samo malowanie kibli jak w całej PL, czyli góra żółta, dół granatowy/niebieski. Dopiero później był "każdy wuj na swój strój", czyli zaczęło się babranie kibli w różne kolorki, niczym kładzenie świeżego lukru na czerstwych pączkach.
Wszystko o malowaniach kibli na mojej stronie.
Pierwsze z zapowiadanych malowan nie jest malowaniem typowym dla SKMT.
Było by nim malowanie zółte, z niebieskimi obszarami (skośnymi) w okolicach połączeń członów i na przodzie wagonów rozrządczych.
Ale te pierwsze niczym się nie wyróżnia od reszty EZT już wydanych (schemat malowania)i nie wskazuje bezpośrednio ani nie wyróżnia danego proponowanego modelu jako by był z SKM. Co innego jeżeli chodzi i drugie zaproponowane malowanie.