• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 159 0
Lepiej się skontaktuj, bo takie dziwa dzieją się na stronie:

A. Było 60/61 szt. dostępnych.
B. Nagle wymiotło cały stan.
C. Pojawiło się 88/56 dostępnych.

Może usuwają jakieś zamówienia z jakichś powodów.
Gdyby się okazało, że jest polowanie na Januszy, możesz przypadkiem zostać nie z tym modelem, który chciałeś mieć. Wyjaśnij to z nimi.
Jestem ciekaw co się dzieje i zadałem pytanie na fb.
Już napisałem maila że mam też drugie zamówienie. W razie (odpukać) to będę miał Warszawski i może się z kimś zamienię. :)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.256 88 0
Warszawa: niedostępny (może znowu czyszczą?).
Katowice: 28.

Piszę te SPAMy po to, żeby został jakiś ślad po tym, co się dzieje. Błędy są naprawiane, sprzedawca ewidentnie cały czas pracuje. Zresztą, gdybym założył stronę do zebrania 800 kPLN, też bym czuwał.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.749 52 5
Jak dzieci.....

Już to widzę w wyobraźni.....Pierwszy kwartał 2023....

Robo z całą świtą konwojem (policja, TIR z modelami, limuzyna, policja) podjeżdża pod dom każdego klienta, który zamówił kibelka.
Rozwijają czerwony dywan, wokół kłębią się paparazzi wymieszani z fanami "nieważneczego", zapalają reflektory dla efektu.
Delikwent siada na tronie na końcu dywanu i czeka, aż dostanie magiczne pudełko.....

:)

PS. Ze względów finansowych, mnie pozostaje zakup później.... niestety są ważniejsze sprawy.... A mogłem być jednym z nich... :D

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.256 88 0
Już to widzę w wyobraźni.....Pierwszy kwartał 2023....
Naprawdę mnie nie obchodzi, czy dostanę ten model w 2025, czy w 2028.

Mam takie tyły w pracach modelarskich, że pierwsza Odra leży nie rozpakowana.
A w sumie praca nad nią wymaga mniej, niż jednej dniówki, byle nie z doskoku.
Podobnie donerki od Roco. Leżą z tego samego powodu.
Mało modeli kupuję, a i tak stos "do zrobienia" rośnie.

Ryzyko, że nie dostanę ani EN57 od Robo, ani zwrotu kasy, oceniam na mniej niż 10%.

Większe jest ryzyko, że sam zapomnę, że zamawiałem :D

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.749 52 5
Mam podobnie..... Po roku od zakupu oliwkowego łamańca 1/2 kl zawiesiłem w nim zasłonki...
Ostatnio doszły nowe wagony i też trzeba je doprowadzić do stanu odpowiedniego, ale kiedy....

Taki nasz offtop :)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.242 121 1
Facebook ROBO Modele:

Jesteśmy zmuszeni zatrzymać PRZEDSPRZEDAŻ z powodu problemów technicznych.

Będziemy informować jak uporamy się z problemami płatności.
Każdy kto zamówił model dostanie potwierdzenie mailowe.
Każdy kto się zgłosił w sprawie rat będzie informowany co dalej.

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
262 13 9
Jeżeli te pierwsze wypusty (te konkretne) wyjdą w takiej ilości jak określił Robo i nie będzie "dodruku" to będzie można uznać je za kolekcjonerskie. Reszta... cóż... czas pokaże ;)
Kto wie, może Robo doda numerowany imienny certyfikat do tej serii. Widziałem coś takiego w przypadku limitowanej serii parowozu na zapisy bodaj firmy Lima czy ACME.
Może i serię ograniczone do minimum sprawia że szybciej pojawia się warianty malowan z innych regionów.

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 159 0
No dobra, potwierdzili też moje zamówienie nr 71, czyli Katowicki. Także ja zamrażam 1650 na tego kibla, a jutro anuluję zamówienie nr 55 czyli Warszawski. No chyba że znajdzie się chętny to odstąpię zamówienie (znaczy przepiszemy je na chętnego). :)

Reakcje
99 0 0
Kto wie, może Robo doda numerowany imienny certyfikat do tej serii. Widziałem coś takiego w przypadku limitowanej serii parowozu na zapisy bodaj firmy Lima czy ACME.
Dobry pomysł. Koszt dodatkowy niewielki dla producenta, a zadowolenie klienta spore z takiego bonusa.
Warszawa z ZIMO opłacona, mam nadzieję ze dłużej niż pół roku nie trzeba będzie czekać. Teraz czas dorobić modułów coby się godnie Kibelek prezentował.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.814 138 3
Dobry pomysł. Koszt dodatkowy niewielki dla producenta, a zadowolenie klienta spore z takiego bonusa.
Warszawa z ZIMO opłacona, mam nadzieję ze dłużej niż pół roku nie trzeba będzie czekać. Teraz czas dorobić modułów coby się godnie Kibelek prezentował.
To lepiej uzupełnić makiety o sieć trakcyjną ;)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.256 88 0
Książki z dedykacją dla obcej osoby można nabyć w sprzedaży wtórnej. Dlaczego nie model?
Zawsze można oddać taki certyfikat na makulaturę i dalej bawić się zestawem.
Przecież produkt nie będzie uruchamiany na odcisk palca czy źrenicę oka pierwszego nabywcy :D

Osobiście wątpię by zrobili imienne certyfikaty bez pytania. A na życzenie to jednak uciążliwa procedura. Mogą tylko ponumerować egzemplarze, czy nawet dołączyć "certyfikat autentyczności", ale niekoniecznie wpisywać nazwisko nabywcy. Pewnie wzorem Odry dodadzą też jakąś większą ulotkę informacyjną o piewowzorze. Podoba mi się ten zwyczaj. Z dawien dawna robiła tak Brawa.

W ogóle, mity n.t. tego modelu upadają w mgnieniu oka.
Pamiętacie, jak w dniu targów wielu wyrażało obawy, że Robo nie sprzeda produktu, który jest tak podobny do PIKO? I w konsekwencji upadnie?
A tu proszę, sprzedali nawet brak produktu :D

To lepiej uzupełnić makiety o sieć trakcyjną ;)
Jak teraz zamówicie te nowe słupy od Kluba (były na targach), to za rok akurat będą, czyli równo z EZT :D

Ostatnio edytowane:

Adam_LUB

Nowy użytkownik
Reakcje
33 3 1
Muszę iść po nową porcję popcornu.

Dwutygodniowy temat o kiblu od Robo właśnie dobija wielkością do dwuletniego o tymże od PIKO.
Emocje i transmisje na żywo... ehhhh :cool:

Dobre z tego to to, że EN57 od PIKO powinno być dostępne (jak już się ukaże :niepewny:) w sposób bezstresowy.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.814 138 3
Muszę iść po nową porcję popcornu.

Dwutygodniowy temat o kiblu od Robo właśnie dobija wielkością do dwuletniego o tymże od PIKO.
Emocje i transmisje na żywo... ehhhh :cool:

Dobre z tego to to, że EN57 od PIKO powinno być dostępne (jak już się ukaże :niepewny:) w sposób bezstresowy.
Oj będziesz jeszcze więcej popcornu potrzebował ;] będzie wysyp tego co jest źle zrobione i kto jak jest rozczarowany albo jak bardzo zadowolony, po tych wpisach zacznie się między stronami kolejna gównoburza ;]