• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.879 15 1
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale na stronie DCC24 można zamówić każdą z wersji modelu EN57 bez potrzeby ryzykowania wpłatą. Płatność po ukazaniu się modelu. Skoro DCC24 ma ten model już w ofercie w przedsprzedaży, to raczej jest pewne, że po ukazaniu się modelu ten model się otrzyma. Oczywiście cena modelu jest o 150 złotych wyższa z każdym z wariantów, ale w chwili ukazania się modelu to może się okazać za sprawą inflacji, że ta cena wyjściowa będzie dużo niższa niż wpłacając pieniądze teraz.

Ja zamówiłem EN57-887 z Katowic z dekoderem dźwiękowym ZIMO i pozostaje mi teraz cierpliwie poczekać na wydanie modelu, choć nie ukrywam, że chciałbym go mieć już dziś :)

Reakcje
135 0 0
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale na stronie DCC24 można zamówić każdą z wersji modelu EN57 bez potrzeby ryzykowania wpłatą. Płatność po ukazaniu się modelu. Skoro DCC24 ma ten model już w ofercie w przedsprzedaży, to raczej jest pewne, że po ukazaniu się modelu ten model się otrzyma. Oczywiście cena modelu jest o 150 złotych wyższa z każdym z wariantów, ale w chwili ukazania się modelu to może się okazać za sprawą inflacji, że ta cena wyjściowa będzie dużo niższa niż wpłacając pieniądze teraz.

Ja zamówiłem EN57-887 z Katowic z dekoderem dźwiękowym ZIMO i pozostaje mi teraz cierpliwie poczekać na wydanie modelu, choć nie ukrywam, że chciałbym go mieć już dziś :)
Też tak zrobiłem ale wybrałem ESU ale też EN z Katowic :)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Niestety nie jest pewne. Sam miałem sytuację, gdzie na zamówiony w DCC24 model się nie doczekałem, bo sklep dostał niecałą połowę puli zamówionych modeli. Nota bene też od Robo :cenzura:
Miałem tak samo z kuszetką. Nie dostaliśmy pana modelu i co nam pan zrobi. A cena nie jest pewna - w przypadku EN57 PIKO została zmieniona, albo mogłem zrezygnować z zamówienia (co i tak zawsze mogę).

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
262 13 9
Tak czy owak każdy zakupiony i zaksiegowaniy model EN57 zbliża i urealnia szanse pojawienia się innych przydziałów w tym malowaniu lub innych. A stosunkowo wielu na naszym skromnym rynku czeka na inne warianty tego modelu.
Niełatwo było by poczynić takie inwestycje w takiej wręcz elitarnej branży więc posunięcie jest dobre.
Podobnie postępują firmy w innych branżach gdzie płacisz wcześniej o za jakiś czas odbierasz towar lub inwestujesz w produkcję i masz udział w zyskach

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
275 6 0
Akurat cena w dcc24 nie jest pewna. Zamawiałem ponad pół roku temu gagarina 2M62 i po ukazaniu się modelu przyszła informacja czy akceptuję nową cenę. Swoją drogą to dziwne że EN57 jest w ofercie tego sklepu, bo z prezentacji i zapowiedzi mailowych jasno wynikało, że te dwa modele będą dostępne tylko w sklepie ROBO.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.781 61 10
Dostaliście koledzy jakieś potwierdzenie na email po zamówieniu EN57? Moje zamówienie na stronie Robo jest, wybrałem płatność przelewem w € i nic więcej nie dostałem. Cena jest w PLN, a nie w €.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Dostaliście koledzy jakieś potwierdzenie na email po zamówieniu EN57? Moje zamówienie na stronie Robo jest, wybrałem płatność przelewem w € i nic więcej nie dostałem. Cena jest w PLN, a nie w €.
E-mail przyszedł mi po zapłaceniu kartą. Z ciekawości, podzielisz się ceną w EUR?

Jeżeli te pierwsze wypusty (te konkretne) wyjdą w takiej ilości jak określił Robo i nie będzie "dodruku" to będzie można uznać je za kolekcjonerskie.
Nie ma w tym nic dziwnego.

Ciekawi mnie, za ile będzie można kupić samą przedpłatę.
[EDIT] Robo najwyraźniej sprzedał wszystkie, oba są "niedostępne".

Ostatnio edytowane:

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.618 160 0
Dostaliście koledzy jakieś potwierdzenie na email po zamówieniu EN57?
Tak. Od razu wczoraj przy obu zamówieniach dostałem automatyczne potwierdzenia na maila:
1) Warszawski, nr zamówienia #00000055
2) Katowicki, nr zamówienia #00000071

Co ciekawe dziś rano dostałem oddzielnego maila od p. Eweliny z potwierdzeniem i prośbą o wpłatę, ale tylko do zamówienia #00000055.

Ciekawi mnie, za ile będzie można kupić samą przedpłatę.
Tak jak pisałem, jak ktoś potrzebuje Warszawski to mogę odstąpić moje zamówienie, właśnie to #00000055. :)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Co ciekawe dziś rano dostałem oddzielnego maila od p. Eweliny z potwierdzeniem i prośbą o wpłatę, ale tylko do zamówienia #00000055.
Lepiej się skontaktuj, bo takie dziwa dzieją się na stronie:

A. Było 60/61 szt. dostępnych.
B. Nagle wymiotło cały stan.
C. Pojawiło się 88/56 dostępnych.

Może usuwają jakieś zamówienia z jakichś powodów.
Gdyby się okazało, że jest polowanie na Januszy, możesz przypadkiem zostać nie z tym modelem, który chciałeś mieć. Wyjaśnij to z nimi.
Jestem ciekaw co się dzieje i zadałem pytanie na fb.