W e-mailu od Robo było info, że w przedsprzedaży prowadzonej wyłącznie na stronie Robo będzie 250szt. Potem modele mają pojawić się także w sklepach innych. Ja to zrozumiałem, że będą to dodatkowe sztuki ponad 250... łącznie ma być 500 szt. modeli na dany przydział....
Słowo "potem" dotyczy także malowań pierwszych /przedsprzedażowych/, które będą dostępne, ale już po przedsprzedaży prowadzonej do wyczerpania 250szt. do końca listpoada 2022 w 'normalnej' cenie i nie tylko na stronie Robo...
Planowany termin dostawy to I kwartał 2023 r. Osobiście mi się to nie podoba, że mam płacić teraz, a model może dojedzie w styczniu 2023.... albo i nie....
W modelmanii mam dawno zamówiony PIKO i tam /i w Świecie Modeli Rybnik/ tak jest, że wpłacam gdy dostanę info, że model już jest na sklepie. Uważam, że to jest OK. Wszędzie zresztą tak jest. Jak w media expercie zamawiam TV za 3000 to też płacę dopiero jak towar będzie w sklepie.
Nie twierdzę że ktoś chce nas oskubać, ale czemu mam płacić całą kwotę tersz, a potem czekać 2 albo 3 miesiące?
250 sztuk ma być przedsprzedażowo więc polowa tej kwoty... grosze...