• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.360 36 7
W temacie tajemniczego kapitału stojącego za Robo - jak widać, klienci mają finansować pierwszą serię. Przedpłata w ciemno, z rabatem porównywalnym do sklepowego na produkt o jednak wątpliwym do utrzymania terminie - ja podziękuję, licząc na Gdynię ep. IV, najlepiej EN71 ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.672 520 30

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.435 481 107
No pewnie tak. Przez stacje Sławków, Bukowno, Olkusz, Wolbrom... No ale raczej takie ustalenia są niemożliwe, aby potwierdzić że akurat ten EZT na tej trasie jeżdził.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.435 481 107
Ponoć ten prototyp PIKO to kolejna wersja EN57, więc być może mają już gotowy zapowiadany zestaw. Może opóźnienie to był taki poker w wykonaniu PIKO bo wiedzieli o planach ROBO i czekali aż odkryje więcej kart ?

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.360 36 7
Normalna praktyka, nie ma co się oburzać.
Nie jestem oburzony, ale zdegustowany. Zaliczka (lub zadatek) OK, ale tu mamy pełną kwotę i nie przypominam sobie, żebym gdziekolwiek w takiej formie płacił nawet za personalizowaną produkcję (niezależnie, czy mowimy o drobnych sprawach, czy zamówieniu za 200k).
Dodatkowo, tu drugą stroną jest JDG, co niezależnie od mojej pozytywnej oceny Robo, zapala lampkę ostrzegawczą.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
Nie jestem oburzony, ale zdegustowany. Zaliczka (lub zadatek) OK, ale tu mamy pełną kwotę i nie przypominam sobie, żebym gdziekolwiek w takiej formie płacił nawet za personalizowaną produkcję (niezależnie, czy mowimy o drobnych sprawach, czy zamówieniu za 200k).
Dodatkowo, tu drugą stroną jest JDG, co niezależnie od mojej pozytywnej oceny Robo, zapala lampkę ostrzegawczą.

To tylko po własnej zawodowej linii spiesze wyjaśnić nie komentując samego faktu konieczności wpłaty całkowitej ceny w ramach przedsprzedaży. W przypadku dochodzenia roszczeń jednosobowa działalnośc gospodarcza jest zdecydowanie milej widziana przez firmy windykacyjne i komorników ze względu na osobisty charakter odpowiedzialności przedsiębiorcy. Zakładam że użyłeś JDG w kontrze do spółki z o.o. . W tym przypadku spółka odpowiada przed wierzycielami swoim majątkierm czyli całymi 5tys złotych w znakomitej większości przypadków w PL. Brutalnie mówiąc dług pomiędzy 1zł a 50tys zł jest wielokrotnie łatwiej ściągnąc z JDG niż sp z o.o. pozdrawiam

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.644 381 7
Za jakiś czas okaże się, że producent zakończył przedsprzedaż modelu. Opcja uzyskania darmowego kredytu okazała się nieskuteczna i pozostanie oczekiwanie na ukazanie się modelu za 1800 zł. Wtedy okaże się, że nie będzie to I kwartał tylko z racji różnych czynników - termin bardziej odległy...

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.007 114 11
Czy wszystkie inne prototypy widziałeś? Czy wszystkie były widziane przez Twe cudne oczęta?
Myszko, nie, nie widziały. Śledzę watek o PIKO dosyć uważnie, tak samo jak ale jeśli Twoje ślepia widziały, to się prosze podziel choćby zdjęciem a najlepiej filmem z jeżdżącym składem. Bo podobno ten zielony stwor co go wszędzie ukazywali jest już następną wersją, a nie grudniowym wypustem.