• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
463 25 1
Co do tych zapowiedzi stacyjnych to są one dla mnie śmieszne. Przykładowo w EP05-15 mam wgraną zapowiedź pociągu InterCity :) Nie mam nic przeciwko zapowiedziom ale niech odzwierciedlają właściwą epokę a nie maszyna z rewizją z 1979 a mi tam jakieś InterCity wgrano :) Podobnie jest w przypadku większości lokomotyw każdego producenta.
Dokładnie.
Byłoby fajnie gdyby lokomotywa przydziału poznańskiego miała zapowiedzi ze stacji wielkopolskich (Puszczykowo, Rawicz itp), z przydziału wrocławskiego ze stacji dolnośląskich itd.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.184 156 7
Dokładnie.
Byłoby fajnie gdyby lokomotywa przydziału poznańskiego miała zapowiedzi ze stacji wielkopolskich (Puszczykowo, Rawicz itp), z przydziału wrocławskiego ze stacji dolnośląskich itd.
Trochę więcej roboty, ale zdecydowanie ten element by wyróżniał Robo na tle Piko. Na miejscu Robo szukałbym właśnie takich smaczków.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.184 156 7
Jednak dopiero, kiedy oba modele będę miał obok siebie jako produkt finalny będę mógł porównać
Tylko jak to zrobić, kiedy modele ukażą się w różnych terminach? Pierwszy wypust Piko zejdzie na pniu, a Robo wypuści dopiero pewnie w marcu/kwietniu. Nawet gdyby udało sie trafić na oba egzemplarze w sprzedaży jakimś fartem, to w sklepie będzie trudno dokładnie porównać. Wychodzi na to, że trzeba liczyć na to, że ktoś kupi w ciemno pierwsze wypusty i zda relacje :).

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.205 88 0
Tak, chodzi o kupienie obu i porównanie w domu.

Odpuśćcie już kwestie rozjaśniania świateł, szarpania przy ruszaniu, stosunku głośności poszczególnych dźwięków. To wszystko jest programowalne. Jak ktoś umie, zrobi sam. Jak nie umie, powie przy zamawianiu dekodera i sprzedawca to zrobi. To nie są wady modelu ani uwagi do jego projektanta.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.007 114 11
Co do zapowiedzi, to kto komu broni żeby kogoś poprosić żeby wgrał takie jakie chce? Ja znalazłem takie jakie mnie interesowały (ze stacji Kłodzko) i Karol mi je wgrał do mojej SP42-111. Podobnie zrobiłem do mojej lokomotywy dedykować do EN Jan Kiepura (zapowiedz z Poznania). A jak komuś fabryczne nie pasują to może ich nie używać.

Ostatnio edytowane:

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
263 5 0
No i już wiemy co się ma ukazać:

EN57-798 Lok. W-wa Ochota, Centralna DOKP, N. głów. MM 88.01.31

EN57-887 Lok. Katowice, Śląska DOKP, N. głów. MM 90.09.25

Nie ukrywam, że katowicki EZT bardzo mnie ucieszył. :)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.145 121 1
W ramach uzupełnienia:
Malowania i oznaczenia nadzoruje Krzysztof Koj.
Modele będą do wyboru:
Wersja z oświetleniem - analogowa
Wersja z oświetleniem - z dekoderem jazdy
Wersja z oświetleniem z dekoderem dźwięku ZIMO
Wersja z oświetleniem z dekoderem dźwięku ESU
Oświetlenie jest zamontowane w standardzie :)
Wsparcie cyfrowe zapewnia firma Shop.dcc24.eu
Modele będą w ilości 250 szt./przydział
Łączenie 500 szt.
Modele będą w przedsprzedaży dostępne tylko na naszej stronie.
(następne serie trafią również do sklepów)
Planowany termin dostawy to I kwartał 2023 r.
Cena modelu to 1800,00 zł. w wersji analogowej.
W przedsprzedaży są w specjalnej cenie 1650,00 zł.
(wersje z dekoderami będą droższe o wartość dekodera)
Przedsprzedaż kończy się

30 listopada lub po wyprzedaniu modeli!

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.145 121 1
Cd informacji z maila ROBO Modele:
W najbliższym tygodniu startuje PRZEDSPRZEDAŻ modelu EN57 w malowaniu niebiesko żółtym, w dwóch przydziałach: [...]
[...] W następnym mailu poinformujemy już o dokładnym dniu startu przedsprzedaży.
Strona ze wszystkimi informacjami pojawi się chwilę wcześniej.
oraz sposób płatności:
W sklepie dodane są już opcje płatności:
- przelew
- 30 dniowy odroczenie płatności

- Raty Pay-u

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.672 520 30
No i już wiemy co się ma ukazać:

EN57-798 Lok. W-wa Ochota, Centralna DOKP, N. głów. MM 88.01.31

EN57-887 Lok. Katowice, Śląska DOKP, N. głów. MM 90.09.25
No to praktycznie to samo, co zapowiada na początek Piko. Będzie łatwiej porównać... :D Ale ja sobie poczekam na "prawdziwą" IV epokę, z drzwiami żółto-niebieskimi...