Wielkie dzięki
@Remaj12 Wykonałeś kawał dobrej roboty.
Nie ma za co
- cieszę się, że mogłem pomóc
.
Widzieliśmy, że trochę za nisko wyszedł sprzęg i musimy go podnieść. Teraz to jeszcze lepiej widać i mozemy taki schemat przekazac do konstruktora. Oczywiście możemy zmienić formę i już są na niej nanoszone poprawki. Dobrze, ze pokazaliśmy projekt na tym etapie.
Model ciągle testujemy i wyłapujemy co jeszcze można poprawić.
Bardzo cieszą mnie te informacje
- duży plus dla Was za elastyczność oraz możliwość naniesienia poprawek nawet na tak zaawansowanym etapie produkcji
.
Proszę Cię nie wrzucaj zdań typu : "Wątpię, aby na tym etapie produkcji dało się to poprawić, zważywszy na datę premiery" Nic nie wiesz o możliwościach firmy i niepotrzebnie rzucasz złe światło. Potwierdzeniem tego; Kiedyś napisałeś, że tylko PIKO może wydać EN57 i chyba udało nam się Ciebie zaskoczyć
Owszem, nie wiem jakie możliwości ma obecnie firma, aczkolwiek moja wypowiedź była oparta na własnych doświadczeniach. Mimo wszystko bardzo się cieszę, że się w tej kwestii myliłem
.
Tak strasznie zaczepiasz
@grosiszcze nt. zdjęć konkurencji, że zapominasz kto robił zdjęcia dla Ciebie. Myślisz, że tego nie było widać na prezentacji ?
O, czyżbym o czymś nie wiedział
? Kto robił dla mnie zdjęcia
? Nikogo o to nie prosiłem i żadnych zdjęć nie otrzymałem
, a gdybym miał jakieś zdjęcia to pewnie zamieściłbym je w pierwszym wpisie tego tematu, który sam założyłem. Przyznaję, że wczoraj emocje nieco wzięły górę, a upust dałem im w wypowiedzi skierowanej pod adresem Jacka, za co chciałbym go bardzo przeprosić. Finalnie, po refleksji nad tą wypowiedzią, przyznaję że zachowałem się niewłaściwie i gdybym mógł cofnąć czas, nie napisałbym drugi raz tego samego. Jacku, przepraszam i proszę o wybaczenie - nie miej mi tego za złe.
Dzięki Tobie i innym kolegom możemy poprawić nasz model by w 100%odpowiadał oczekiwaniom.
Wspólnymi siłami damy radę
! Dziękuję Wam i wszystkim, którzy starają się o to, aby projektowane modele były jak najlepsze.
Nikomu nie ujmując, różne rysunki i przeróbki wcześniej wstawiło wiele osób, jednak IMHO na uznanie zasługują
@Fictorque i
@OLF, którzy podeszli do tematu najbardziej profesjonalnie, nie obraniczając się do "painta"
A co do "painta", to ja właśnie na rysunkach kolegi
@Remaj12, zrobionych właśnie chyba w "paintcie", lepiej widzę o co chodzi, niż na tych animacjach.
Użycie programu "Paint" w moim przypadku ograniczyło się głównie do naniesienia pomocniczych linii, które na kopiach zdjęć miały pomóc w zauważaniu różnic między modelem i pierwowzorem, a także w rozmieszczeniu poszczególnych elementów względem siebie czy też kształtu niektórych krawędzi. Oczywiście mogłem użyć do tego np. AutoCAD-a, ale czy warto "strzelać do muchy z bazooki"? Liczy się efekt końcowy - łatwe dostrzeżenie istotnych różnic, co chyba udało się uzyskać, bez stosowania animacji czy też wyrafinowanych technik komputerowych, gdy nie jest to konieczne. Pomijam już fakt, ile czasu musiałem na to poświęcić ja, a ile koledzy.