• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
482 5 0
Ciekawa informacja z tymi błotnikami. Wiedzę że we wszystkich socjalistycznych krajach oszczędzano. W NRD-owskich Roburach LO 1800 z lat 60tych, montowano najpierw tylne błotniki w całości. A później, z powodu oszczędności były one podzielone.

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.542 79 2
Kolejna obowiązkowa pozycja w atrakcyjnej cenie po montażu Stara 20 i 21 które są obecnie na lakierni. Jakość druku coraz lepsza (y) Tylko gdzie ja to wszystko ustawię :ROFL: Niedługo trzeba będzie ogarnąć prezentacje wszystkich modeli na raz bo trochę już tego się uzbierało :p

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Naczepy fajne. Lecz albo zdjęcie przekłamuje albo odeskowanie jest przeskalowane. Sprawia wizualnie wrażenie, że jest cięższe, mocniejsze niż burty. Przynajmniej ja tak to oceniam lecz mogę się mylić. Lepszym rozwiązaniem byłaby blaszka lub fornir.
Pozwolę sobie jeszcze ze swej strony dodać, że wbrew niektórym opiniom ja jestem pozytywnie zaskoczony jakością Waszych wydruków. Jakoże wcześniej miałem kontakt głównie z wydrukami GPM-u i Nanofaktury oraz okazjonalnych wydruków kolegów to muszę przyznać, że uwalnianie z podpór oraz ogólne wstępne opracowanie elementów składowych Waszych modeli jest najlepsze z wymienionych. Robiłem na razie kilka modeli i w żadnym nie doszło do uszkodzenia elementu podczas uwalniania podpór. Co dotychczas u mnie było nie do uniknięcia. Zawsze coś odpadło lub wystrzeliło.:( Jak jeszcze dołączycie do swojej oferty kalki i blaszki to będzie super.
Mam nadzieję, że ten poziom zostanie utrzymany czego Wam i sobie życzę:)

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Lecz albo zdjęcie przekłamuje albo odeskowanie jest przeskalowane. Sprawia wizualnie wrażenie, że jest cięższe, mocniejsze niż burty. Przynajmniej ja tak to oceniam lecz mogę się mylić.
Górna deska faktycznie, jest lekko przeskalowana, ale nie jakoś znacznie. Od oryginału w skali 1:1 różni się trzema centymetrami. Mniejsza skala, światło, kąt i faktycznie sprawia wrażenie dużo masywniejszej niż jest w rzeczywistości ;) Ale dzięki za czujność! (y)

Pozwolę sobie jeszcze ze swej strony dodać, że wbrew niektórym opiniom ja jestem pozytywnie zaskoczony jakością Waszych wydruków.
Ostatnio udało się mocno podnieść samą jakość druku. Do tej pory tylko ona nas ograniczała. Teraz, kiedy już w zasadzie pozbyliśmy się problemu trzeba się szykować na dużo nowych modeli :cool:

Mam nadzieję, że ten poziom zostanie utrzymany czego Wam i sobie życzę
A my ze swojej strony postaramy się, żeby poziom był jeszcze wyższy ;) Nie spoczywamy na laurach :D Dzięki! I Tobie nie chorować ;)

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.542 79 2
Jeśli autor wątku nie będzie mieć nic przeciwko to chciałem zaprezentować kilka zdjęć. Wszak nie samymi modelami Reduced.pl żyje. Nie zbieram modeli kolekcjonersko, a raczej jako element na moje moduły. Tym razem przedstawię Wam zalążek tego co będzie na nowych skrzynkach z modelami Reduced jak i innych producentów.
20230205_133556.jpg
20230205_133519.jpg
20230205_133448.jpg
20230205_133437.jpg