• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Z tej perspektywy wygląda świetnie(y)
Po powiększeniu już trochę gorzej, ale makro już tak ma. Najważniejsza jest własna satysfakcja i to, że tobie się podoba.
Ciekawe jak wypadło by porównanie zabudowy z tą od kol.@eugen74

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 12 0
Moja zabudowa nie była doskonała, przede wszystkim miała "koszmarne" wnętrze i boczne listwy chyba za równo mi tez nie wyszły . Na plus mojej mogę jednak zaliczyć wycinane laserowo szyby, kalki i blaszki (lufciki) . Do projektu powrócę i będzie zrobiony na nowo od podstaw (tak samo jak Osinobus N07) . W moim modelu na "+" można jeszcze zaliczyć że nie ma widocznych warstw jak w druku 3D, gdyż elementy do "matki" były również wycinane laserowo z hipsu .

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Przepraszamy! Bijemy się w pierś i obiecujemy poprawę :D

Generalnie na linii produkcyjnej jednocześnie idą dodruki na magazyn, cztery nowości w trzech skalach i dodruk Żubra Chłodni. Hydromil trochę nam spędza sen z powiek, bo testujemy kalki. Mamy nadzieję, że do połowy lutego pojawi się w sklepie w nowej, nieco odświeżonej wersji :)

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Zapraszamy do działu "nowości" :) Trochę ich wjechało :D

Naczepy dostały dwa rodzaje świateł do wyboru. W zależności od epoki. Podstawa jest ruchoma na przegubie, ładnie się składa i rozkłada :)

Na https://reduced.pl/produkty/nowosci złożyliśmy kilka zestawów. Wychodzi taniej :)

D61C601-min.jpg
D60C601-min.jpg

Załączniki

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Skąd w Starze tylne błotniki, i to dzielone?
Już piszę ;) Zgodnie z naszą wiedzą i informacjami jakie udało nam się pozyskać właśnie takie błotniki wisiały na Starze C60 i jego pociotku C21. Generalnie, jak to w PRL, założenia były inne a czasy to zweryfikowały. Jak SHL przestała się wyrabiać z produkcją kabin N20 to ładowali na D60 kabiny N23. Dopóki tak na prawdę wystarczało materiału i czasu - były tez błotniki. Później przestali je montować ze względu na oszczędności. Niemniej jednak w katalogu części do C60 widnieją i mają się dobrze ;)
Zrobiliśmy mocowanie w taki sposób, ze da się je łatwo usunąć, gdyby komuś przeszkadzały. Jeśli o nasze zdanie chodzi - to dodatkowy smaczek. Poniekąd historyczny.

C0F44217-C80F-45B6-BE16-3AD5009D337E.jpeg

Ostatnio edytowane: