Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Miałem ponownie pytać reduced o instrukcję do montażu modelu bo zawiesiłem sie nad jednym elementem a instrukcji brak i na stronie i w pudełku. Nie rozumiem tego bo kiedyś nawet do malucha dodawaliście instrukcję. Mam ich całkiem sporo ...
Ale w szpargałach znalazłem pasująca instrukcję innego producenta. Działa z modelem reduced jakby ktoś szykał ...
Miłego dnia.
@womo
Reduced powinien na swojej stronie umieszczać instrukcje do pobrania w wersji pdf. Niektóre zagraniczne manufaktury tak robią.
A Husaria bardzo fajne instrukcje ma
No i jednak zapytam czy ktoś już składał przyczepę? Gdzie znajdę element nr4. Na ramie są miejsca mocowania. Nie mogę go jednak znaleźć na wydrukach. Mam dwa w różnych skałach i nie widzę go ani w małym ani w dużym powiększeniu.
Nie znajdziesz , bo to instrukcja nie od tego modelu . Znaczy przyczepa może i ta sama ale instrukcja jest od mojej konstrukcji a ty składasz od Reduced.
Mam pytanie do ludzi posiadających modele Reducer. Czy żywica po jakimś czasie się nie odkształca?
Miałem kiedyś jakieś wydruki z innej firmy i po pewnym czasie wszystko się powyginało a modele nie stały w miejscu gdzie operowało słońce czy było mocno ciepło. Planuje robić eszelon i nie chciałbym żeby za jakiś czas Stary stojące na wagonach były wygięte w banana.
Chyba wszystkie modele z tych "cienko ścisnkowych" w dużej liczbie części po pewnym czasie lekko się odkształcają w jakiś sposób nie zależnie od firmy. O ile wcześniej trochę krzywo patrzyłem na "bryłki" czyli wydrukowane w całości to patrząc na gablotę one jako całość i jeden wydruk nie ulegaja widocznym odkształceniom. Ale tu znowu wyzwanie z malowaniem bo maluję się "klocka"
Miałem wrzucic kilka zdjęć.
Ale po namyśle doszedłem do wniosku, że nie mam ochoty na gówno burzę z poszczegolnymi producentami. To strata czasu, wolę posklejać sobie modele
Miłego wieczoru
Raczej żywic nie robią poszczególni producenci modeli. Podejrzewam, że kupują gotową. Jeśli są odpowiednie argumenty to nie jest to wtedy "gówno burza".
W żywicach UV widać niesamowity postęp. Przede wszystkim już (niektóre) nie są tak kruche. Można je walić młotkiem. Kolega @Ranger w rozmowie że mną stwierdził, że przyszłość to druk 3D. I chyba ma rację.
Moja opinia: za 10 lat stalowe formy będą robić dla sprzętu AGD (może). A reszta z form drukowanych. Postęp materiałowy jest niesamowity.