• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.389 35 1
Miałem ponownie pytać reduced o instrukcję do montażu modelu bo zawiesiłem sie nad jednym elementem a instrukcji brak i na stronie i w pudełku. Nie rozumiem tego bo kiedyś nawet do malucha dodawaliście instrukcję. Mam ich całkiem sporo ...

Ale w szpargałach znalazłem pasująca instrukcję innego producenta. Działa z modelem reduced jakby ktoś szykał ...
Miłego dnia.
IMG-20250125-WA0001.jpg
20250125_112453.jpg

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.389 35 1
No i jednak zapytam czy ktoś już składał przyczepę? Gdzie znajdę element nr4. Na ramie są miejsca mocowania. Nie mogę go jednak znaleźć na wydrukach. Mam dwa w różnych skałach i nie widzę go ani w małym ani w dużym powiększeniu.

IMG-20250125-WA0012.jpg
IMG-20250125-WA0008.jpg
IMG-20250125-WA0010.jpg
IMG-20250125-WA0011.jpg
IMG-20250125-WA0009.jpg

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.389 35 1
Jednak jakoś te koło musi być zaczepione. Żadnych sanek czy innego wynalazku tam nie ma.
Te z instrukcji są dwie złożone i tam było ;)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.170 48 0
Mam pytanie do ludzi posiadających modele Reducer. Czy żywica po jakimś czasie się nie odkształca?
Miałem kiedyś jakieś wydruki z innej firmy i po pewnym czasie wszystko się powyginało a modele nie stały w miejscu gdzie operowało słońce czy było mocno ciepło. Planuje robić eszelon i nie chciałbym żeby za jakiś czas Stary stojące na wagonach były wygięte w banana.

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.389 35 1
Chyba wszystkie modele z tych "cienko ścisnkowych" w dużej liczbie części po pewnym czasie lekko się odkształcają w jakiś sposób nie zależnie od firmy. O ile wcześniej trochę krzywo patrzyłem na "bryłki" czyli wydrukowane w całości to patrząc na gablotę one jako całość i jeden wydruk nie ulegaja widocznym odkształceniom. Ale tu znowu wyzwanie z malowaniem bo maluję się "klocka"

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.389 35 1
Miałem wrzucic kilka zdjęć.
Ale po namyśle doszedłem do wniosku, że nie mam ochoty na gówno burzę z poszczegolnymi producentami. To strata czasu, wolę posklejać sobie modele :)
Miłego wieczoru

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.973 130 86
W żywicach UV widać niesamowity postęp. Przede wszystkim już (niektóre) nie są tak kruche. Można je walić młotkiem. Kolega @Ranger w rozmowie że mną stwierdził, że przyszłość to druk 3D. I chyba ma rację.

Moja opinia: za 10 lat stalowe formy będą robić dla sprzętu AGD (może). A reszta z form drukowanych. Postęp materiałowy jest niesamowity.