• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.072 68 0
Sławku @SD, za promil Twojego talentu popracuję nad swoim słowotwórstwem, Twoja definicja jest profesjonalna, moją się szybciej pisze;)
Natomiast bardzo chciałem żeby istotą mojego powyższego wpisu było ostatnie jego zdanie, Panowie z Reduced są w takim wieku że nie mieli szans chwytać za klamkę tego Sanosa dojeżdżając do szkoły, na studia czy też jako wycieczkowicze, natomiast "dawca" w dniu pomiarów wyglądał tak;
s1.png
s2.png

Z racji tego że konkurencja nie śpi, jest ryzykiem pytać publicznie o jakieś detale do planowanego modelu, dlatego polecam im mieć zaufanych informatorów w wieku 50+ i przeglądać zdjęcia z epoki. Wiele sanosów z lat 90 miało zderzaki robione metodą warsztatową, w kraju producenta
była wojna i sprowadzanie czegokolwiek stamtąd było bardzo utrudnione, więc i tak mamy szczęście że udało trafić na oryginalne.
Nie wiem czy widziałeś, konkurencja zrobiła romb ale już tylko litera S się załapała, albo mieli mniej "wyszabrowany" model, albo zdjęcie miało za mało pikseli.
Do Polski trafiła również seria S12, jeżeli ja go pamiętam z Bielska to w Krakowie również musiał być, bo to ten sam okręg PKS.
Pojazdów była raczej garstka, były krótsze i nie miały podłużnego okna z przodu.

Ostatnio edytowane:

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 12 0
Wracając do ogórka to może ktoś już wspominał, szyby czołowe i tylne są za niskie, zrobiliście je równe wysokością do bocznych a one są w istocie wyższe, co w istocie za wiele nie dawało jak kierowca był wyższy, pamiętam jak nie raz się schylał taki jeden wysoki co PKS-ie u nas jeździł

SD

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
1.517 2 0
Do Polski trafiła również seria S12, jeżeli ja go pamiętam z Bielska to w Krakowie również musiał być, bo to ten sam okręg PKS.
Pojazdów była raczej garstka, były krótsze i nie miały podłużnego okna z przodu.
S12 to była rzadkość, w Krakowie nie kojarzę w ogóle, ale kiedyś w latach 80-tych zobaczyłem go jak wyjeżdżał z dworca w Zakopanem w jakiejś bardzo lokalnej relacji, i pomyślałem sobie, ki diabeł? Nie wyglądał zbyt zgrabnie. Ale decyzję które wersje się jeszcze pojawią zostawmy kolegom z Reduced.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.801 32 2
W Sanosie przeszklenie jest już dużo lepsze, w Jelczu właśnie przez słabe zbyt spłaszczone szyby frontowe geometria wydaje się niewłąściwa, same pudło jest raczej OK.

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0

Załączniki

OP
OP
Reduced