• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

Czapajew

Znany użytkownik
Reakcje
698 1 0
Tak w ramach ciekawostki porównanie kabin w Starach 28. Po lewej z zestawu w wersji " chłodnia", po prawej " towarowy". Jak można zauważyć, ten po prawej ma już przygotowane otwory w reflektorach i sam napis STAR wygląda zgrabniej.

20230603_171710.jpg

I również na plus w przypadku wersji towarowej wychodzą koła ( po prawej)

20230603_172046.jpg

Możliwe, że po wyczerpaniu zapasów, kolejne Stary albo Jelcze też już będą miały nową wersję kabiny.

Reakcje
2.539 79 2
Czołem. Dziś zaprezentuje model śmieciarki. Pewnie jeszcze coś będę poprawiać :p Niemniej model prezentuje się bardzo ładnie. Uprzedzam że to tylko prezentacja aby nie było niedomówień ;) Miejsce i kosz już na niego czeka. Pozdrawiam.
20230616_172900.jpg
20230616_172911.jpg
20230616_172924.jpg

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.126 36 0
@eugen74 Oczywiście być może, że taki gdzieś był, ale ja nigdy na zdjęciu nie widziałem. Aluminium się kiepsko malowało zwłaszcza w realiach poprzedniej epoki.
@Arti2811 pewnie się zasugerowałeś bobrem. Oczywiście, trening czyni mistrza. Trzeba się tutaj dość żmudnie pobawić taśmą.

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
421 2 0
Nie wiedzieć czemu wbiło mi się w głowę że jest cały pomarańczowy. Niestety nie mam też takiej wyprawy żeby ładnie zrobić odcięcia. Ale może kiedyś po licznych treningach to kto wie.
Ja kiedyś zrobiłem z Gpm-u śmieciarkę i najpierw pomalowałem kolorem aluminiowym, a potem wykorzystując wypukłość zabezpieczyłem taśmą 1mm Tamiya brzegi, a resztę zwykłą malarską taśmą i pomalowałem na pomarańczowo.
DSCN5762.JPG DSCN5763.JPG DSCN5764.JPG

Reakcje
2.539 79 2
Już skojarzyłem dlaczego zrobiłem model cały pomarańczowy ;) Zasugerowałem się tym pojazdem z swojej kolekcji. No nic zostawiam swojego dziwolonga w tym kolorze . Będzie inny niż pozostałe zrobione przez kolegów. Na przyszłość musze bardziej weryfikować to i owo. Pozdrawiam serdecznie.

Załączniki

womo

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.322 34 1
Mam pytanie.
Na pace w jelczu wywrotce mam wszystkie uchwyty w tę samą stronę. Z przodu pasuje bo wchodzi na miejsce natomiast z tyłu nie pasuje gdy dokładam drut aby móc ją podnosić. Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak to ma być aby było ruchome. Z góry dziękuję za pomoc
IMG_20230619_093316.jpg
IMG_20230619_093028.jpg