• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
No i dla nas fajnie(y) :)Choć nadal nie rozumiem:niepewny:
Pegasus jakiś czy cóś?:niepewny: Żeby tak kolejny dublet producencki tak zupełnie przypadkiem:niepewny:

Czapajew

Znany użytkownik
Reakcje
698 1 0
Z tego co widzę, to nie trzeba będzie w nim już wiercić otworów w reflektorach, w przeciwieństwie do wcześniej wypuszczonych Jelczy.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
też tak myślę - więcej konkurencji, lepsze modele. Jak była posucha, to każdy ulep przypominający żuka się sprzedał. Teraz możesz przebierać.
No, chyba do tego się ludzie nie posuwają. Zresztą to drogie oprogramowanie - z modeli tyle nie wyciągniesz choćbyś pękł:ROFL:
Z tego co widzę, to nie trzeba będzie w nim już wiercić otworów w reflektorach, w przeciwieństwie do wcześniej wypuszczonych Jelczy.
Też to zauważyłem - przynajmniej ktoś słucha głosu ludu.
Ciekawią mnie te czarne elementy z żywicy elastycznej. Jeśli chodzi o lusterka to i tak montuję blaszki, więc mi to lata, ale komuś może to ułatwić życie - bo to jest element najczęściej odpadający. Elastyczny ma szansę pożyć dłużej... Niedługo ogarnę zamówienie i zobaczymy co z tego jelona wyjdzie.

kolejTT

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 10 1
No i dla nas fajnie(y):)Choć nadal nie rozumiem:niepewny:
Pegasus jakiś czy cóś?:niepewny: Żeby tak kolejny dublet producencki tak zupełnie przypadkiem:niepewny:
No, chyba do tego się ludzie nie posuwają. Zresztą to drogie oprogramowanie - z modeli tyle nie wyciągniesz choćbyś pękł:ROFL:
A może Reduced jest przygotowany na każdy ruch konkurencji ?;)
Ja bym zapytał: czy konkurencji uda się zaskoczyć Reduced ?:niepewny: ... bo wydaje mi się (patrząc na kalendarium nowości), że to konkurencja jest ciągle zaskakiwana.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
A może Reduced jest przygotowany na każdy ruch konkurencji ?;)
Ja bym zapytał: czy konkurencji uda się zaskoczyć Reduced ?:niepewny: ... bo wydaje mi się (patrząc na kalendarium nowości), że to konkurencja jest ciągle zaskakiwana.
Może i jest. Chyba że robią zestawy w 2-3 dni, co fizycznie jest możliwe, choć pewnie nie z tą dokładnością. Gdybym się uparł, taką zabudowę śmieciarki zrobiłbym w tym czasie bez problemu, mając bazę - ramę i kabinę. Ale o figurk, które tam widzicie, prosili kupę czasu temu. Więc raczej to nie była decyzja ostatnich dni.
A czy konkurencji uda się zaskoczyć? Coraz mniej wolnych "fajnych" tematów zostało. Można, by zrobić listę życzeń od klientów, może jakiąś ankietę?

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 12 0
Grzegorzu, wolnych tematów jest jeszcze od groma ! Chociażby zrobić poprawna Nyskę, i jej kilkadziesiat odmian, Reduced widać zaczął robić różne zabudowy Lublina , tylko że to Lublin II a przydałby sie jeszcze Lublin I , zostały jeszcze różne odmiany Tarpanów a o autobusach juz nie wspomnę, tak że pole do popisu jest naprawdę spore, tylko czy wytrzymają to nasze portfele :niepewny:

kolejTT

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 10 1
Może i jest. Chyba że robią zestawy w 2-3 dni, co fizycznie jest możliwe, choć pewnie nie z tą dokładnością.
Pisząc, że Reduced jest przygotowany, miałem na myśli, że modele są już od dawna opracowane na "deskach kreślarskich". 2-3 dni są potrzebne na wdrożenie do produkcji. Podsumowując, konkurencja powinna poszukać wolnych tematów, tak jak Nanofaktura, która zrobiła dobry ruch uciekając w traktory.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
Grzegorzu, wolnych tematów jest jeszcze od groma ! Chociażby zrobić poprawna Nyskę, i jej kilkadziesiat odmian, Reduced widać zaczął robić różne zabudowy Lublina , tylko że to Lublin II a przydałby sie jeszcze Lublin I , zostały jeszcze różne odmiany Tarpanów a o autobusach juz nie wspomnę, tak że pole do popisu jest naprawdę spore, tylko czy wytrzymają to nasze portfele :niepewny:
No ale nysy są w Gpm. Byłoby dublowanie :)
A reduced chyba ma tarpana
https://reduced.pl/tarpan-233/5

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 12 0
Nyska z GPM pod względem jakości ma wiele do życzenia, strasznie widoczne warstwy i zbyt cieńkie ścianki, a jeżeli chodzi o tarpana to są również inne wersje rozwojowe i o to mi chodziło . Reduced ma wiele materiałów aby robć nie jeden model który może nas zaskoczyć, ja osobiście widziałbym jeszcze nietuzinkowe pojazdy jak np melex czy Beskid oraz wiele ciekawych autobusów, temat jest na prawdę jeszcze nie wyczerpany . Ja osobiście kibicuję chłopakom z Reduced bo mogą jeszcze nie raz mile nas zaskoczyć .

saaro

Aktywny użytkownik
Reakcje
482 5 0
O melexie i Beskidzie też już raz pisałem. ARO 243, również często można było spotkać na ulicach PRLu. Zobaczymy czym nas zaskoczą jeszcze producenci.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
Do mnie dotarła megapaka...
Powiem wam, że jakość druku poprawiła się z "pilnik do paznokci" na "czysty obłęd"
Nawet moje figurki (dołączane do zestawu śmieciarki) nie odbiegają od tych które drukuję na moim formlabsie.
Jako że w pudle przyszło kilkanaście pozycji, będę Was (czy tego chcecie, czy nie) zanudzał relacjami. Na pierwszy ogień oczywiście pójdzie śmieciara na jelczu.
PSX_20230520_004258.jpg
PSX_20230520_004641.jpg
PSX_20230520_004655.jpg
PSX_20230520_004708.jpg
PSX_20230520_005350.jpg

Edit:
Zapraszam do mojego wątku warsztatowego na relację z budowy.
PSX_20230520_013130.jpg

Ostatnio edytowane: