• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

Reakcje
2.539 79 2
No to mamy hit roku :) Gratuluję pomysłu (y) Jeśli mowa o dublecie to dobrze się stało bo jakość wykonania, a w szczególności obsługa klienta w firmie konkurencyjnej leży i kwiczy! Można poszukać wątku na forum.

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
No to mamy hit roku :) Gratuluję pomysłu (y) Jeśli mowa o dublecie to dobrze się stało bo jakość wykonania, a w szczególności obsługa klienta w firmie konkurencyjnej leży i kwiczy! Można poszukać wątku na forum.
Zgadza się, że ogólnie jakość przynajmniej dotychczas nie zachwycała. Na szczęście mamy komfortową sytuację, że możemy sobie wybrać zarówno model jak i producenta:) Tym bardziej, że to chyba nie są bliźniacze jako typ autobusy?
Swoją drogą jestem ciekaw jak wypadnie porównanie tych modeli? Zwłaszcza, że przy tego typu modelach istnieje duże ryzyko odkształcania się konstrukcji.

Ostatnio edytowane:

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
Gratuluję, model kultowy i przełomowy jeżeli chodzi o druk .
Ale niestety mały kamyczek do ogródka muszę wrzucić, musicie dopracować mocowanie wycieraczek, bo nie tak były montowane w serii H9
1.jpg
2.jpg
3.jpg

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
musicie dopracować mocowanie wycieraczek, bo nie tak były montowane w serii H9
Nad modelem pracowaliśmy na prawdę długi czas. Mocowanie wycieraczek zostało przełożone bezpośrednio z ramki szyby o 0.25 w dół żeby uniknąć sytuacji w której ścianka otworu zostanie przypadkowo uszkodzona. Gdybyśmy chcieli wykonać otwory montażowe w miejscu o którym mówisz ścianka między otworem a krawędzią okna miałaby około 0.02. Dlatego, dla bezpieczeństwa montażu i żeby uniknąć społecznego niezadowolenia przenieśliśmy miejsce mocowania.
Jeśli ktoś chce spróbować - namawiamy do odcięcia trzpienia wycieraczki i próby montażu w miejscu pierwotnym :D Ale wydaje nam się, że jest to gra zwyczajnie nie warta świeczki. Niestety, ale skale w jakich pracujemy zawsze będą zmuszały nas do malutkich oszustw żeby w ogóle dało się taki model wykonać ;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.079 68 0
Też tak przypuszczałem że to jest kompromis, ale warto o tym wspomnieć, bo niektórzy sobie wytną i wstawią trawionki.
Autosany w latach 70/80 opuszczały fabrykę z takimi fajnymi otworami przed przednim nadkolem, fajnie by było jakbyście to uwzględnili ;)
kratka.jpg

Tak czy tak model juz kupiłem, i czekam na;
H9-33/35
Sanos S-14 w każdym wariancie ;)

eugen74

Aktywny użytkownik
Reakcje
820 12 0
Ostrzeżenie za używanie słów uważanych powszechnie za wulgarne.
Model (niech mnie zbanują) wku...ę za...bisty !!! Zamówiłem dwa :) Jeden bedzie niebieski drugi pomarańczowy .
Jeżeli chodzi o sanosa to chłopaki mogą mieć problemy z dokumntacją, cholernie ciężko o jakąkolwiek, kiedyś były foldery na allegro ale na dzisiaj ceny są z kosmosu jak w ogóle są .

EDIT
wykropkowałem częściowo słowa uważane powszechnie za wulgarne - mafo

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.160 135 15
Na mojej makiecie potrzebowałem jakiejś koparki. Jako, że jakimś trafem zainteresowałem się klimatami kolejek torfowych, wybór był jeden. W wielu filmach, między innymi Joachima Kaddatza, z okresu przełomu XX i XXI wieku zazwyczaj w tle pojawia się Waryński K-408.
Model - nigdy nie trzymałem w rękach modeli z druku, nie byłem trochę przygotowany na łamliwość kilku elementów. Użyłem trochę za dużo siły. Kilka z nich jest ułamanych, ale nie przeszkadza to w ogólnym odbiorze modelu.
Jedyną rzeczą, do której mógłbym się przyczepić, to grubość gniazda siłownika, ale tą kwestię załatwię przy planowanym upgradzie modelu.
Dwie fotki „work in progress”, niedługo finał ;)
41FC8C5C-E585-4D12-852F-958DC41AF1D2.jpeg
6123068E-9246-4C4D-99AE-B4841A2649C4.jpeg

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Użyłem trochę za dużo siły. Kilka z nich jest ułamanych, ale nie przeszkadza to w ogólnym odbiorze modelu.
Jeśli będziesz planował u nas jakieś zakupy, daj nam znać proszę ;) Z reguły dorzucamy drobnicę przy okazji zamówienia. Oczywiście bezkosztowo ;) Nam także zależy na tym, żeby modele z naszej stajni zdobiły Wasze makiety i gabloty. A że coś się połamało? Zdarza się nawet najlepszym. Postaramy się pomóc ;)

Koparka robi robotę! Piękna rzecz ;)

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.160 135 15
Dzięki za dobre słowo. Nie ukrywam, ostrzę ząbki ostatnio na jakieś motocykle, więc może na cosvsie skuszę.
Co do drobnicy - raczej nie potrzebna, jak czegoś potrzebuję, czy coś zepsuje, zazwyczaj robię to sam. Dzięki za troskę :)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Model wykonany poprawnie. Może się podobać, choć wymaga jeszcze pewnego dopieszczenia. Malowanie tłoków siłowników, ślady eksploatacji na łyżce itp.
Natomiast jeśli producent proponuje części zamienne to brać bo się nam jeszcze rozbestwi:ROFL::ROFL:, zmieni zdanie i każe sobie za nie płacić;)