Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dzięki za sugestię Przegadaliśmy temat wewnętrznie i wprowadzimy zmiany. Dobrze się składa, bo aktualnie mamy dużo dodruków i będziemy mogli zastosować nowe kabiny
Trzy kolejne nowe modele. Ogólnie odbiór fajny. Świetne fotki i wielki plus za węże hydrauliczne w koparce Jedynie lampy przednie w osinobusie zrobiłbym inną techniką i niezrozumiałe jest dla mnie malowanie tylnej klapy wywrotki?
Kalki z kąta prostego nawet jakoś wyglądają, nie wiem w czym jest błąd stosuje różne kalki, do tego płyn microsol i microset, leżą na płasko dobę i dalej są takie babole. Oczywiście na lakier błyszczący wszystko kładzione.
Błędem jest złe wycięcie kalki z arkusza.
Staraj się tak wycinać kalkę aby jak najmniej było widać tego filmu na którym jest nadruk.
Mówiąc prościej wycinaj kalkę jak najbliżej druku. Czasem nawet kalkę należy podzielić na kilka części .
Przykład oznaczenie na drzwiach Stara - ja bym to podzielił na trzy oddzielne części
Błędem jest złe wycięcie kalki z arkusza.
Staraj się tak wycinać kalkę aby jak najmniej było widać tego filmu na którym jest nadruk.
Mówiąc prościej wycinaj kalkę jak najbliżej druku. Czasem nawet kalkę należy podzielić na kilka części .
Przykład oznaczenie na drzwiach Stara - ja bym to podzielił na trzy oddzielne części
Ja bym jej nie dzielił na 3 części, to taki typ kalki, znam ten "film" i nawet wiem, gdzie drukowana. Nic tu nie pomoże, bo ta kalka jest jak guma, do tego za gruba, po czasie jak się jej porządnie nie pokryje lakierem, to można ją zdmuchnąć, do tego podczas cięcia powstają białe naloty na krawędziach cięcia.
Mamy dzisiaj dla Was coś, do czego dużo bardziej pasuje przydomek "długo wyczekiwany model"
Autosan H9-21!
Zjadł nam masę wieczorów, wiele przejechanych kilometrów, prób, cięcia i druku.
Pięć wyprasek okiennych, kalki z logo PKS dostępne do wyczerpania zapasów, dzielone koła... co tu dużo gadać. Zapraszamy do galerii