• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Reduced.pl - nowości, opinie, dyskusja

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Chodzi mi dokładnie czy nie warto spróbować w Starze zmniejszyć jogo na atrapie i sam napis (STAR)
Dzięki za sugestię ;) Przegadaliśmy temat wewnętrznie i wprowadzimy zmiany. Dobrze się składa, bo aktualnie mamy dużo dodruków i będziemy mogli zastosować nowe kabiny ;)

Pytanie z innej beczki :) Chłopki czy będziecie wystawiać się na najbliższym spotkaniu w Sosnowcu?
Niestety nie. Ale na pewno w tym półroczu na którąś wpadniemy ;)

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0

Załączniki

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Trzy kolejne nowe modele. Ogólnie odbiór fajny.(y) Świetne fotki i wielki plus za węże hydrauliczne w koparce(y) Jedynie lampy przednie w osinobusie zrobiłbym inną techniką i niezrozumiałe jest dla mnie malowanie tylnej klapy wywrotki?;)

Ostatnio edytowane:

marbes

Aktywny użytkownik
Reakcje
421 2 0
Kalki z kąta prostego nawet jakoś wyglądają, nie wiem w czym jest błąd stosuje różne kalki, do tego płyn microsol i microset, leżą na płasko dobę i dalej są takie babole. Oczywiście na lakier błyszczący wszystko kładzione.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.274 30 1
Błędem jest złe wycięcie kalki z arkusza.
Staraj się tak wycinać kalkę aby jak najmniej było widać tego filmu na którym jest nadruk.
Mówiąc prościej wycinaj kalkę jak najbliżej druku. Czasem nawet kalkę należy podzielić na kilka części .
Przykład oznaczenie na drzwiach Stara - ja bym to podzielił na trzy oddzielne części

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.794 179 15
Błędem jest złe wycięcie kalki z arkusza.
Staraj się tak wycinać kalkę aby jak najmniej było widać tego filmu na którym jest nadruk.
Mówiąc prościej wycinaj kalkę jak najbliżej druku. Czasem nawet kalkę należy podzielić na kilka części .
Przykład oznaczenie na drzwiach Stara - ja bym to podzielił na trzy oddzielne części

Ja bym jej nie dzielił na 3 części, to taki typ kalki, znam ten "film" i nawet wiem, gdzie drukowana. Nic tu nie pomoże, bo ta kalka jest jak guma, do tego za gruba, po czasie jak się jej porządnie nie pokryje lakierem, to można ją zdmuchnąć, do tego podczas cięcia powstają białe naloty na krawędziach cięcia.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.274 30 1
Mariusz tu już nie chodzi o "film" może jest i gruby. Chodzi o samo wycięcie kalki - tak się tego nie powinno robić że by na model położyć "łatę".

OP
OP
Reduced

Reduced

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
538 0 0
Mamy dzisiaj dla Was coś, do czego dużo bardziej pasuje przydomek "długo wyczekiwany model" :D
Autosan H9-21!
Zjadł nam masę wieczorów, wiele przejechanych kilometrów, prób, cięcia i druku.
Pięć wyprasek okiennych, kalki z logo PKS dostępne do wyczerpania zapasów, dzielone koła... co tu dużo gadać. Zapraszamy do galerii :)

Dostępny w skali 1:120 i 1:87 na https://reduced.pl/autosan-h9-21/8

asan2.jpg

Załączniki

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
To mamy niespodziankę i kolejny dublet producencki. :) Jak latami nic to teraz w niedzielę GPM, a w poniedziałek Reduced pokazuje nam Autosana;)

Ostatnio edytowane: