• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Realistycznie drzewka

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.043 82 5
Marek, teraz Ci nic nie powiem, bo muszę dokopać się do kartonu. Jedno tylko wiem, że o ile pień i grube gałęzie malujemy na kolor sosnowo-pomarańczowy, to gałązki, na które dajemy igiełki na czarno. Bardziej wyostrza tę zieleń igliwia.

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Panowie jakiego listowia uzywacie do Komosy? (firma i nr katalogowy) oraz jakich trawek średnich uzywacie? Da sie zieleń średnią opanować bez elektrosadzarki?

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Drzewka wykonane są technika pokazaną już w tym temacie,a mianowicie z drutu.
Jako materiał okryciowy użyłem młode pędy jałowca pośredniego (chyba taka ma nazwę)
Generalnie po skręceniu z drutu pokryłem je mieszanka wikolu , farby emulsyjnej i kredy .
Potem nadałem fakturę popękanego drzewa , na to przyszedł podkład szary .
Jak wszystko wyschło pomalowałem rozcieńczonymi akrylami w kolorze szaro-zielonym.
A jak to wyschło wszystko zapuściłem mocno rozcieńczoną farbą olejną Brun Van Dyck z serii Van Gogh dla artystów.
Po tych zabiegach i po namoczeniu w glicerynie owego jałowca przykleiłem posegregowane o najmniejszych igiełkach jałowiec do końcówek drutu.
Wszystko na wikol, a na koniec jeszcze troszkę posypałem trawka 2mm, przedtem pryskając klejem w spreyu.
Uff to chyba wszystko ,drzewka maja po 25cm wykonałem je do dioramy leśnej w skali 1:35 ale jak widać pasują też do zerówki ,traktor jest w skali 1:43,5.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Ja strzeliłem sobie takie cośki.
Nastepnym razem spróbuję oszlifować i pomalować pnie, no i troszkę dokładniej zazielenić bo teraz tak na rach ciach psikałem klejem z puchy i zielone są też pnie. Ale to co widać zrobiłem w dziesięć minut, może kwadrans. Tylko tyle miałem czasu przed robotą.

Modelarnia_2013-04-11 09.04.12.jpg Modelarnia_2013-04-11 09.04.21.jpg

ANAKIN

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Ja strzeliłem sobie takie cośki.
Nastepnym razem spróbuję oszlifować i pomalować pnie, no i troszkę dokładniej zazielenić bo teraz tak na rach ciach psikałem klejem z puchy i zielone są też pnie. Ale to co widać zrobiłem w dziesięć minut, może kwadrans. Tylko tyle miałem czasu przed robotą.

Zobacz załącznik 114326 Zobacz załącznik 114327
no bardzo ładne i w N jeśli nie tajemnica to z czego i w jaki sposob(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 176
Techniki modelarskie 29
Techniki modelarskie 42