• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Realistycznie drzewka

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Karczowali w mojej okolicy leśną przesiekę i pozyskałem rozmaite korzonki z wykrotów powalonych drzew.
Niektóre z nich nadają się na makietę prawie bez obróbki, np. taki uschnięty dąb. Postaram się zazielenić go delikatnie, aby upodobnić go do sławnego dębu, który przed wojną usychał powolutku na gdyńskiej ul. Portowej.
drzewo1.JPG
Inne fragmenty korzeni połączyłem z pędami komosy. Do dalszej obróbki, ale efekt już jest.
drzewa2.JPG

drzewa3.JPG

drzewo4.JPG
Na zimowej makiecie mogłoby tak zostać, ale ja jakoś nie lubię zimowych makiet i zimy w ogólności.
Efekt późniejszych zabaw z trawką elektryczną i gąbkami ustawiony na improwizowanej dioramce nie powala mnie chwilowo, ale mam już pomysł jak zrobić to lepiej. Tylko czasu na eksperymenty brakuje :(
drzewo7.JPG

drzewo8.JPG

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
847 8 0
Wow. A jak zrobiłeś "korzonek". Pamiętaj, że musimy wbić to w styrodur. Pamiętasz FALLER'a?
No i dawaj farbkę i lakieś "listki".

Sabajan

Znany użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
3 0 0
Pierwsza "warstwa" zieleniny.Jeszcze będzie dopieszczana. Zdjęcie niestety robione komórką, bo padł mi aparat, jednak ogólny pokrój korony widać ;)
20130924_213946.jpg

vqsoft

Znany użytkownik
Reakcje
4 0 0
Panowie próbowałem zrobic drzewka techniką pokazaną wcześniej.
o to co wyszło po zmianie materiału
1) posypka wiókowa Heki

2) posypka statyczna 1mm 2 kolory

teraz jeszcze zrobiłem parę sztuk z cieńszymi gałęziami... czekam aż klej wyschnie..
co sądzicie ? jest sens w to iść ? potrzebuje kilkanaście iglaków na makietę.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.734 109 2
czemu słabo ? Czy komosa to jedyny akceptowalny budulec na wszystko co zielone ?
Nie Komosa to nie jedyny budulec drut jest jak najbardziej ok, ale popatrz na swoje drzewka i porównaj je z innymi pokazanymi np. w tym wątku parę stron wcześniej.
Jak Tobie się podoba to Ok ale do realu to im daleko.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 176
Techniki modelarskie 29
Techniki modelarskie 42