• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Realistyczne składy pociągów PKP w epoce III i IV

PingwinRico

Znany użytkownik
Donator forum
H0e
Reakcje
5.693 48 2

Diesant

Aktywny użytkownik
Reakcje
303 21 2
Koledzy. Trafiłem na taki oto film
zamieszczony przez Krzychu K.
Dużo szczegółów infrastruktury ale też ciekawe ujęcia składów towarowych z tej jakże różnorodnej epoki.
Może Kolegom się przyda.

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
217 11 1
No to w takim razie wszelkie wagony budowy poniemieckiej (jest ich sporo wydanych), włoskiej. Też 4 ro osiowych z uwagi na gabaryt tego wagonu pocztowego. Roco zapowiedziało fajny zestaw 3 wagonów osobowych, za moment powinien (jeżeli już nie jest) dostępny w sprzedaży.

Co do lokomotyw to również parowozy poniemieckie, wydane w spprej ilości swego czasu przez Roco, Fleischman z uwagi na fakt, że we wczesnych latach powojennych maszyny te nie miały jeszcze na sobie elementów typowych dla późniejszego okresu.
Jest taka fajna lista tych lokomotyw tutaj na forum, niestety nie mam czasu poszukać.

Marcin

Użytkownik
KKMK
Reakcje
47 1 0
No to w takim razie wszelkie wagony budowy poniemieckiej (jest ich sporo wydanych), włoskiej. Też 4 ro osiowych z uwagi na gabaryt tego wagonu pocztowego. Roco zapowiedziało fajny zestaw 3 wagonów osobowych, za moment powinien (jeżeli już nie jest) dostępny w sprzedaży.

Co do lokomotyw to również parowozy poniemieckie, wydane w spprej ilości swego czasu przez Roco, Fleischman z uwagi na fakt, że we wczesnych latach powojennych maszyny te nie miały jeszcze na sobie elementów typowych dla późniejszego okresu.
Jest taka fajna lista tych lokomotyw tutaj na forum, niestety nie mam czasu poszukać.
Będzie dostępny na przełomie roku.