Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie no raczej @Adam66 ja dodałem tylko 2 lampy i figurkę. No i zdjęcie Jest już obsadzone na miejscu. Ta toaleta już była pokazywana w wątku tylko jakby nie tak.
A dałoby radę wyprostować to spłuczkę po prawej stronie? Bo wygląda jakby wir w muszli powodował jej wciąganie A i jakieś siano na desce tam jest? Z czego zrobiliście lampy? Szczególnie te klosze?
Da się zrobić co do siana to też to zauważyłem ale na zdjęciu dopiero, Nie wiem co to. Może kurz.
Co do lamp to jest to produkt OMAK lub KLUBA. Nie pamiętam a mam jednego i drugiego produkty.
Jako że tematy o moście i porcie się przenikały i jednocześnie są obszerne postanowiłem je wydzielić do dwóch osobnych mam nadzieję że będzie to z korzyścią dla wszystkich
Coś czego nie lubię najbardziej podczas prac. Elektryka. Ale cóż to też trzeba zrobić. Najważniejsze że działa i wygląda o wiele lepiej jak moje pierwsze prace przy Błoniu ;]]
Dodatkowo to wersja przejściowa jakby się okazało że coś będę musiał znowu poprawić.
Ciąg dalszy prac. Pierwszy segment zaraz będzie skończony z poprawionym układem. Jest to wersja minimum. Dlatego cała głowica mieści się na 1 segmencie. Niestety ma to swoje wady czyli najciaśniejsze łuki mają r=900. To jest spory kompromis ale ma się mieści do auta. Będzie też wersja z lepiej zagospodarowaną głowicą ale to za 5 lat. Teraz czas na zrobienie tego i zabawę.
Do układania torów, szczególnie łuków, używam takich "trzymadełek" firmy Fohrmann (z Goerliz). Bardzo są pomocne. Do wyznaczenia promienia oraz kątów używam rysunków, które sobie na szybkości zrobiłem w programie do grafiki wektorowej.
Teraz pilnik w ruch dopasowanie długości, lutowanie kabli żeby odcinek zasilić i czas przejść dalej